konole napisał(a):Nie wzrastatoruńczyk napisał(a):Tak na poważnie ... "to odważnie" zrobiłeś to przed końcem gwarancji ! Też chyba zrobię taki lifting swojej ale po gwarancji a teraz będę wdzięczny za dobre wieści od Ciebie @ dareme.W sumie to nawet może lekko spaść, bo konkretny moment obrotowy osiągasz przy ciut niżyszch obrotach.
Tak jest przy klasycznym chipie. Tutaj przy odblokowaniu tak na prawdę mapa zmienia się dopiero od 4,2-4,5tys obrotów i dopiero wtedy mamy zmianę mocy i momentu. Co do spalania, przepalilem już z 6 baków paliwa i różnicy żadnej. Co do gwarancji to mi zostało jej może jeszcze z 5-6 miesięcy ( przebieg ), po drugie oni tak sprawdzają te auta ze sam bym lepiej zdiagnozował co jest w niej zrobione niż aso. Ile osób jeździła przegląd ze zmienionym oprogramowaniem mzd Connect. Co do 10 kunia więcej to jest proste wytłumaczenie. Seryjnie ten silnik ma w mazdzie 3 165km, u nas zmieniony jest kolektor dolotowy wiec tak na prawdę idzie osiągnąć Ok 160km. Wersja 150km tez jest okrojona. Natomiast mi nie zależy na mocy, tylko na tym żeby to auto płynnie przyspieszało powyżej 4 tys a nie dostawało czkawki a czy to ma 155km czy 160 to dla mnie drugorzędną sprawa, kupiłem wolnosssaca benzynę świadomie i chce mieć jej charakterystykę pracy a nie diesla.