Info display – nic sie nie wyswietla. Rozwiązanie niedomknięty bagaznik
Strona 1 z 1
Witam, od paru dni komputer nie pokazuje mi sredniej spalania/ile zostalo do przejechania na aktualnym stanie benzyny...jak przyciska strzalki (gora/dol) na kierownicy (przycisk INFO) to nic sie nie dzieje...cos robie zle? cos dezaktywowalem? (na poczatku chodzilo super). Mazda CX-5 SkyPassion bezyna AT 2014
Głupia sprawa ale ja miałem takie objawy jak nie miałem domkniętej klapy bagażnika. Była niby zamknięta ale niezbyt mocno. Zamiast info miałem cały czas widoczek czerwonego auta. Przyciski także nie działały 

Qui penis aquam turbat?
Ja się nabluzgałem całą drogę z serwisu bo wtedy to zauważyłem
Dlatego Ty masz teraz łatwiej 
Odpowiadam tu by nie spamować: Trzeba niestety studiować cegłę z instrukcją. Oszczędza czas i nerwy. Jakbym miał te objawy od kilku dni to bym chyba wylewu dostał
Japończyki tak mają – kumpel w Mitsubishi Lancer miał dokładnie to samo ale powiedział mi to dopiero następnego dnia. Przynajmniej sobie poczytałem. Pzdr.

Odpowiadam tu by nie spamować: Trzeba niestety studiować cegłę z instrukcją. Oszczędza czas i nerwy. Jakbym miał te objawy od kilku dni to bym chyba wylewu dostał

Ostatnio edytowano 14 kwi 2014, 21:56 przez Rey, łącznie edytowano 1 raz
Qui penis aquam turbat?
Spoko...juz sie dzis umawialem w Krakowie z serwisem...bo mnie juz szlag trafial...tydzien mam auto i juz sie cos zepsulo!?...dzieki jeszcze raz
Witam,
Mam podobny problem. Przycisk INFO na kierownicy nie działa. Wszystkie inne przyciski działają, wszystkie są podświetlone włącznie z INFO ale nie reaguje na wciśnięcie.
U mnie ten problem pojawił się po wymianie deski rozdzielczej ale nie bardzo widzę możliwość abym nie podpiął jakiejś kostki. Dla pewności zdemontowałem jeszcze raz kierownicę i zegary ale tam jest tylko po jednej kostce i były wpięte.
Próbowałem już mocniej trzasnąć klapą bagażnika jak pisano....
Wymiana deski trwała ok 8h, na odłączonym akumulatorze, klapa bagażnika podczas wymiany była cały czas otwarta, jeśli może to mieć jakiś wpływ?
Czy ma ktoś jakiś pomysł? Ewentualnie gdzie jeszcze sprawdzić czy jakaś kostka może jest niedociśnięta?
Mam podobny problem. Przycisk INFO na kierownicy nie działa. Wszystkie inne przyciski działają, wszystkie są podświetlone włącznie z INFO ale nie reaguje na wciśnięcie.
U mnie ten problem pojawił się po wymianie deski rozdzielczej ale nie bardzo widzę możliwość abym nie podpiął jakiejś kostki. Dla pewności zdemontowałem jeszcze raz kierownicę i zegary ale tam jest tylko po jednej kostce i były wpięte.
Próbowałem już mocniej trzasnąć klapą bagażnika jak pisano....
Wymiana deski trwała ok 8h, na odłączonym akumulatorze, klapa bagażnika podczas wymiany była cały czas otwarta, jeśli może to mieć jakiś wpływ?
Czy ma ktoś jakiś pomysł? Ewentualnie gdzie jeszcze sprawdzić czy jakaś kostka może jest niedociśnięta?
- Od: 22 kwi 2017, 12:58
- Auto: Mazda Cx5 2013 2.0
Strona 1 z 1