Czateria...cd
Nie jadłem sierści, więc ciężko mi powiedzieć jak smakuje, a dziczyznę jadam dość często i regularnie i sam przyrządzam i lubię. Zarówno duszona, smażona, pieczona, w postaci kiełbasy itp. Więc może po prostu mięso było bardzo średnie....
..::Born To Rise Hell::..
Pijcie kawę bez mleka, to awaria spieniacza Was nie dotknie 
Nie sądzę, żeby ten I30 był jakimkolwiek rywalem dla MX-5, nie widze w nim opcji jazdy bez dachu a to głównie po to ludzie kupują te samochody, chyba...
Niemniej widzę ogromny potencjał dla tego autka na rynku hot-hatch, nie ma podatku od marki, dodatku za legendeę poprzednich generacji itd. Doskonały przelicznik zł na KM.
Nie sądzę, żeby ten I30 był jakimkolwiek rywalem dla MX-5, nie widze w nim opcji jazdy bez dachu a to głównie po to ludzie kupują te samochody, chyba...
Niemniej widzę ogromny potencjał dla tego autka na rynku hot-hatch, nie ma podatku od marki, dodatku za legendeę poprzednich generacji itd. Doskonały przelicznik zł na KM.
W sumie nie jest az tak super cenowo. ST'ek kosztuje porownywalne pieniadze – http://www.ford.pl/Samochody_osobowe/FocusST
Dopisano 13 lis 2017 10:19:
chyba, ze to w obecnych generacjach zrobilo sie 'tanio'? Nie wiem – przyznam sie, ze nie sledzilem cen nowych hot-hatchy. Aczkolwiek wydawalo sie, ze 150k zl za auto, ktore ma prawie 300 KM to niezla cena.
Dopisano 13 lis 2017 10:19:
chyba, ze to w obecnych generacjach zrobilo sie 'tanio'? Nie wiem – przyznam sie, ze nie sledzilem cen nowych hot-hatchy. Aczkolwiek wydawalo sie, ze 150k zl za auto, ktore ma prawie 300 KM to niezla cena.
No ok, ale RSa tez nie ma co porownywac z hultajem.
Xenocyd napisał(a):Nie sądzę, żeby ten I30 był jakimkolwiek rywalem dla MX-5, nie widze w nim opcji jazdy bez dachu a to głównie po to ludzie kupują te samochody, chyba...
Rywalem nie jest, bo jak ktoś szuka roadstera to wybierze roadstera, ale jak ktoś szuka samochodu do upalania w tym budżecie to już się te fury stają konkurentami a przewagę ma Koreaniec.
Przelicznik dla topowej wersji dobry nie jest, nauczyli się już odcinać kupony od popularności i wyrobionej renomy rozsądnej solidności przy niezłej cenie
Dopisano 13 lis 2017 10:28:
Xenocyd napisał(a):ja i tak jakbym miał walizki piniondzy do wydania to bym type-r kupił i jeszcze u Popkla w robocie więcej wielkich spojlerów nakupił
O to, to, to
Ból z n30 taki, że niewiele trzeba dołożyć, żeby mieć Civica z karykaturalnym skrzydłem
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Taki filmik na poprawe poniedziałkowego poranka w robocie 
Xenocyd napisał(a):Niemniej widzę ogromny potencjał dla tego autka na rynku hot-hatch, nie ma podatku od marki, dodatku za legendeę poprzednich generacji itd. Doskonały przelicznik zł na KM.
Ale Hyundai od dawna nie jest juz tani, bo w sumie nie ma powodów by nim być. Nie odstaje niczym od konkurencji w swojej klasie.
Jak dla mnie cena tego N jest normalna, konkurencja w tym segmencie jest spora, bo to są takie kompromisy między cywilną wersją, a sportową. Coś właśnie jak Focus ST czy Megane GT. Tak przynajmniej odbieram tego Hyundaia bo do RS (czy to Focus czy Megane) to mu chyba brakuje.
btw. Focus RS ponoc od czerwca wychodzi z poprawioną rewizją silnika. Czas pokaże. Jeżeli to prawda to kto ma wadliwy na pewno zdąży wymienić na gwarancji, bo usterka objawia się szybko. Rynek używek powinien się wtedy wyprostować.
loockas napisał(a): Tak przynajmniej odbieram tego Hyundaia bo do RS (czy to Focus czy Megane) to mu chyba brakuje.
Chris Harris jak jakiś czas temu oblatywał topową wersję to twierdził, że od RSów bardzo nie odstaje (jeśli dobrze pamiętam).
No mi już nie działa. Nie wiem co się stało ale już mi TT zapomniał loginu i hasła do forum i pamiętać nie chce. A jak zapomina to i forum z listy grup znika. :/PeKa napisał(a):Jak ogarnęliście forum MS na TT? Za cholerę nie mogę wyszukać, nawet jak zaktalizowałem![]()
Na szczęście nie mam problemem z przyswajaniem mleka
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
brii napisał(a):Chris Harris jak jakiś czas temu oblatywał topową wersję to twierdził, że od RSów bardzo nie odstaje (jeśli dobrze pamiętam).
Nie wiem w jakim aspekcie, ale Focus ma 4,7 do setki, a Hultaj 6,1 w najmocniejszej wersji. Do tego imho kolosalna różnica w napędzie. A Focus RS zaczyna się od 155k... Nie wiem jak Megane, bo chyba jeszcze nie ma cenników.
Ponoć świetnie się prowadzi. Przyśpieszenie jest jest aż tak ważne, jak się często nie zwalnia a jest przyzwoite 
Patrząc na napęd to bardziej konkurencja dla Megane niż Focusa.
Patrząc na napęd to bardziej konkurencja dla Megane niż Focusa.
Ostatnio edytowano 13 lis 2017, 11:28 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
sq2jul napisał(a):Taki filmik
Zawsze jak coś takiego widzę to zastanawia mnie stan psychiczny autorów
Ja bym brał Fieste ST i wymodził ją do bólu a za zaoszczędzoną kase kupił bym kilo koksu.loockas napisał(a):brii napisał(a):Chris Harris jak jakiś czas temu oblatywał topową wersję to twierdził, że od RSów bardzo nie odstaje (jeśli dobrze pamiętam).
Nie wiem w jakim aspekcie, ale Focus ma 4,7 do setki, a Hultaj 6,1 w najmocniejszej wersji. Do tego imho kolosalna różnica w napędzie. A Focus RS zaczyna się od 155k... Nie wiem jak Megane, bo chyba jeszcze nie ma cenników.
Pozdrawiam, Tomek
Ja i tak poczekam na używki
Fajnie, że będzie w czym wybierać 
Dopisano 13 lis 2017 11:47:
Jakby mi ktoś dał starą pralkę i obok byłoby kilka cegieł, to nie sądzę by ktoś musiał mnie namawiać do takiej zabawy
Ale ja nigdy nie twierdziłem, że jestem zdrowy.
Na ostatniej konferencji zostało nam kilka kg suchego lodu. Ciekawy efekt można uzyskać wrzucając go do dużego pojemnika z wrzątkiem na kawy/herbaty
Dopisano 13 lis 2017 11:47:
Grzyby napisał(a):Zawsze jak coś takiego widzę to zastanawia mnie stan psychiczny autorów
Jakby mi ktoś dał starą pralkę i obok byłoby kilka cegieł, to nie sądzę by ktoś musiał mnie namawiać do takiej zabawy
Na ostatniej konferencji zostało nam kilka kg suchego lodu. Ciekawy efekt można uzyskać wrzucając go do dużego pojemnika z wrzątkiem na kawy/herbaty