brii napisał(a):Szczęśliwie sprzęt ożył po 3 cyklach najgorętszego programu
Skoro działał to co się zepsuło????
Po zabawach ze swoim starym Indesitem i zaglądaniu mu w trzewia, wiem że raz na 2-3 miesiące powinno się puścić na pusto z chemią do czyszczenia wnętrza. Niesamowicie odkładają się tłuste osady wewnątrz rurek. W środku jest czysto, błyszcząco i pachnąco, a flaki zapchane....
Żona wczoraj składała wniosek do UP o dofinansowanie rozpoczęcia działalności. Dowiedziała się o naborze przypadkiem. Zaczął się w ubieglą środę (info na stronie UP pojawiło się dopiero w piatek). Trwał do wczoraj

I najlepsze było w opisie – dokumenty do dołączenia – załącznik nr7 do pobrania ze strony UP.
TADAM!!! Konia z rzędem temu kto wertując stronę UP znajdzie ten załącznik. Nawet w godzinę
Grzebiąc natknąłem się na załącznik nr 1 o podobnej nazwie. Wydrukowałem. Chociaż bez przekonania bo z treści wynika że to dla już działającej firmy (!!).
Pojechaliśmy wczoraj razem złożyć papiery i pytam o ten załącznik. "TAK, TO TEN! Aaaaa, wie Pan, to została stara numeracja z ubiegłych lat." No ale – mówię – to jest dla istniejącej firmy! "Nie, nie. To trzeba wypełnić dla nowej, trzeba tak trochę w przód wybiec. Ale wypełnia Pan tylko 1 i 2 stronę, i na 7 2 ostatnie punkty".....
Nosz jego mać! Wszystko żeby utrudnić i odrzucić wniosek. Bo oczywiście jak nie wypełnisz wymaganych pól to odrzucą.