1) 2017-02-02 Wpadam na stację benzynową... ciapa pośniegowa a pod nią lód. Zero hamowania. Zdążyłem powiedzieć kumplowi: walniemy w krawężnik....
– uderzenie równoległe więc felga tylko delikatnie do prostowania, mała rysa na rancie + wymiana piasty na SKF
2) 2017-05-06 Odgrzybiłem chemicznie komorę za parownikiem a następnie wymieniłem filtr klimatyzacji i uruchomiłem swój ozonator
3) 2017-05-20 Wymiana oleju, ponownie ELF EVOLUTION 900 SXR 5W30 + Filtr oleju MANN-FILTER W 712/73
4) 2017-09-022 Spodziewałem, się tego wydatku już przed poprzednią zimą. Przed większymi mrozami podładowywałem i jakoś się udało. Niestety pewnego razu zapomniałem, że w podłokietniku mam tablet wpięty do ładowania... następnego dnia aku z problemem, ale pozwoliło odpalić autko. Niestety po kolejnej nocy już się nie udało. Aku dokończył swoje żywota. Wybór padł na rodzimy produkt: JENOX GOLD 63Ah 630A. Musiałem coś podłożyć na spód. Czemu takie parametry? W aucie jest wszystko co dawała fabryka + kilka moich dodatków. Tacie wybrałem taki aku 2lata temu i nie ma z nim problemu, więc czemu by nie kupić do swojej mazdy?
5) Chyba pierwsza w kraju mazda 3 z podgrzewaną kanapą