Ale takie przeróbki to już raczej nie realne w PL www.mazdaspeed.pl
Adoz napisał(a):była na sprzedaż z 2.0 benzyną

Tylko problem powstaje jak wykombinować napęd, a raczej z czego
Nie ma co żyć marzeniami które się nie spełnią
Tyle, że moja dziewczyna woli jak robię maks kilka godzin a nie cały dzień
A więc tak z rzeczy już zakupionych:
niestety nie są chromowane tylko szare, więc zobaczę co tam z nimi zrobię
da się ustawiać ale jak będę już to miał rozebrane to wymienię
(już do mnie jedzie)
(czekam jeszcze na foty i ogólnie też wysyłkę później ale co do ceny jestem dogadany)
Chciałem też podłączyć halogeny ale najpierw muszę skleić ramki do halogenów bo są połamane mocowania plastikowe w halogenach
Wracając do kiery elektryk ze mnie również marny także wiedziałem, że coś zrobię źle
(cieszę się jak mam do zrobienia mechanikę bo to umiem
) Kierownica jak ściągałem była prosto koła również ale jednak jak złożyłem wszystko do kupy to okazało się, że jadąc prosto mam kierownice krzywo
No i mruga mi kontrolka airbagu
A tu mogę dać taką małą foto relacje jakby ktoś też chciał w GE wymienić kiere na tą z M6
No i stwierdziłem, że pobawię się w taką operacje jak zrobię swapa i będę miał tempomat to przy okazji wykorzystam wszystkie funkcje steru 
Pomimo, że muszę co nieco poprawić to i tak uważam mod za udany 

Gandol napisał(a):No i muszę też wsadzić w konsole przycisk do halogenów a szczerze powiedziawszy nie wiem jak rozebrać ten plastik od dechy bo widziałem, że tunel środkowy go trzyma a środkowy z kolei nie wiem jak zdjąć także robią się schody bo ja jak mam plastiki w maździe ściągać to jestem chory i zabieram się za to miesiąc bo boje się, że coś połamie

Gandol napisał(a):Ok, wszystko zdemontowałem oprócz tunelu środkowego bo właśnie nie wiedziałem jak się go zdejmuje

Taki skromny zestawik wleciał:
Ale co tam jak jest to się nie oszczędza ważne żeby efekt był
Wiadomo znajdą się koneserzy itd którzy stwierdzą, że jest... średnio
Ale na mnie robi wrażenie i oby tylko utrzymywał się jak najdłużej, z tego co czytałem do 3 miesięcy daję rade chociaż na pudełku mowa o 12
Właśnie wybrałem sobie nie najcieplejszy dzień bo wiem, że wosku na ciepło się nie nakłada ale niestety robiłem to po przyjeździe z pracy więc ciepło od silnika minimalnie jeszcze trzymało maskę i trzymałem tam krócej wosk myśląc, że będzie ok niestety nie do końca było ok bo jak się przyjrzeć to są smugi no ale trudno
No i popełniłem kolosalny błąd którego żałuje
Może kropelki delikatnie lepiej spływają ale to jakie są smugi w słońcu to masakra i jak się przeciera wycieraczkami szyby to też taki sam efekt także nie polecam

!

Eklerek323f napisał(a):Ja czołowej nigdy nie woskowałem i nie nakładałem na nią niewidzialnej wycieraczki bo to co sie później dzieje to masakra...
jurand napisał(a):Co się niby dzieje po "niewidzialnej"?

Eklerek323f napisał(a):jurand napisał(a):Co się niby dzieje po "niewidzialnej"?
kropelkowanie "mgiełka" i smugi po przetarciu wycieraczki
Eklerek323f napisał(a):Ja czołowej nigdy nie woskowałem i nie nakładałem na nią niewidzialnej wycieraczki bo to co sie później dzieje to masakra...
jurand napisał(a):Stosowałem we wszystkich autach tylko jak wymacałem ten środek i nic takiego nie stwierdziłem.
Kładłeś to na naprawdę czystą szybę i potem polerowałeś do sucha i połysku?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości