Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Mam pytanie – czy tak powinno być:
– przeglądam pliki mp3 – widzę nazwę utworu – klikam by odtworzyć i mam jak na foto...
– czy nie powinno się wyświetlić to co widziałem na liście – czy znowu japońce czegoś nie ogarniają???
W każdym innym samochodzie ten sam pendrive pokazuje wszystkie informacje o pliku.
– przeglądam pliki mp3 – widzę nazwę utworu – klikam by odtworzyć i mam jak na foto...
– czy nie powinno się wyświetlić to co widziałem na liście – czy znowu japońce czegoś nie ogarniają???
W każdym innym samochodzie ten sam pendrive pokazuje wszystkie informacje o pliku.
Żeby wyświetlić te informacje, musisz mieć uzupełnione odpowiednie zakładki w szczegółach pliku (dostępne z poziomu Windowsa). Swojego czasu całą moją playlistę czyściłem z tych informacji, żeby mieć porządek w folderach, a później na nowo ją uzupełniałem – jak okazało się, że Mazda nie wczytuje tytułu ani wykonawcy.
OK-pokombinuję. Trochę dziwne – bo w innych wozach pokazuje też nazwę pliku. I to jest wiodące. Można pokazać nazwę folderu, wykonawcę, itp. jako info dodatkowe.
....i znowu pod górkę
....i znowu pod górkę
Tak-to prawda. Jak się przygotowuje na dłużej, to można o to zadbać. A tak na szybko-przesłuchać-usunąć – to się nie chce.
Tylko dziwne, że inni mogą i jakoś stało to się standardem, a mazdowcy nie bardzo...a chyba nie trzeba dużego nakładu po stronie softu. Aż nawet nie wypada w przypadku kraju, z którego wywodzi się samochód.
Tylko dziwne, że inni mogą i jakoś stało to się standardem, a mazdowcy nie bardzo...a chyba nie trzeba dużego nakładu po stronie softu. Aż nawet nie wypada w przypadku kraju, z którego wywodzi się samochód.
witam czy mamy już jakieś info co do AA na wersji 59 tej zablokowanej czy mazda coś zmieniła bądź czy ktoś ma już sposób jak zainstalować AA??
mf113 napisał(a):Mam pytanie – czy tak powinno być:
@mf113
To jest problem z oprogramowaniem MZD Connect, chociaż nie z konkretną wersją, bo w żadnej wersji to nie działa. Nie ma żadnego powodu, by w wypadku braku informacji w tagu MP3 nie używać informacji z nazwy pliku.
czy jest juz jakies nowe oprogramowanie które umożliwia instalowanie android auto po zablokowanej wersji 59.502?
Dopisano 5 sty 2018, 10:00:
czy jest juz jakies nowe oprogramowanie które umożliwia instalowanie android auto po zablokowanej wersji 59.502?
Dopisano 5 sty 2018, 10:00:
Chyba nie myślisz, że jak zablokowali dostęp do USB to później go odblokują?
Wg mnie .502 jest wersją ostateczną, jak ci wgrają to później kaplica – nie ma już jak dalej aktualizować bez fizycznej ingerencji w sprzęt.
Wg mnie .502 jest wersją ostateczną, jak ci wgrają to później kaplica – nie ma już jak dalej aktualizować bez fizycznej ingerencji w sprzęt.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Ja mam wersje 59.00.443, co prawda nie korzystam jak na razie z AA, ale w lutym mam miec pierwszy przeglad i pewnie z defaultu mi beda chcieli wgrac najnowsza wersje. Wobec tego mam pytanie:
1. Czy jesli zażycze sobie, zeby mi nie aktulizowali MZD, to cos na tym strace? W sensie, cos nowego wyszlo, lub jest poprawione w nowszym sofcie (oprocz blokady USB) ?
2. Czy ewentualna aktulizacja MZD wiąże się z aktulizacja oprogramowania reszty systemów – mam na myśli np. mape slinika itp (nie mam odblokowanej poki co, ale chcialbym wiedziec). Jesli nie ma związku jedno z drugim, to czy mogę również upewnić sie, czy też zażyczyć, zeby tam tez nie grzebali, skoro wszystko jest jak byc powinno ?
1. Czy jesli zażycze sobie, zeby mi nie aktulizowali MZD, to cos na tym strace? W sensie, cos nowego wyszlo, lub jest poprawione w nowszym sofcie (oprocz blokady USB) ?
2. Czy ewentualna aktulizacja MZD wiąże się z aktulizacja oprogramowania reszty systemów – mam na myśli np. mape slinika itp (nie mam odblokowanej poki co, ale chcialbym wiedziec). Jesli nie ma związku jedno z drugim, to czy mogę również upewnić sie, czy też zażyczyć, zeby tam tez nie grzebali, skoro wszystko jest jak byc powinno ?
W moim przypadku obsługa serwisu zapytała się mnie, czy system multimedialny działa poprawnie i czy chcę aktualizację systemu.
Odpowiedziałem że wszystko działa i nie potrzebuję aktualizacji.
Odpowiedziałem że wszystko działa i nie potrzebuję aktualizacji.
-
lukaszjakubowski
Witam
Maku99 nie wiem jak "Twoje" ASO ?, ale u mnie nie są skorzy do aktualizacji systemu jak wszystko działa. Ja przed pierwszym przeglądem dowiedziałem się że jest nowe oprogramowanie i podjechałem na wgranie mówiąc że z łącznością z tel. są problemy i nawet to nie pomogło zresetowali i koniec , kazali sobie poustawiać po swojemu w wolnej chwili. Potem mądrzejszy o lekturę tego forum już na przeglądzie zastrzegłem by nie dokonywać aktualizacji i na wszelki wypadek przykleiłem kartkę na monitorze
z prośbą o nie dotykanie systemu-(wszystko u mnie działa poprawnie). Przynajmniej dalej działa MZD Player
,a na nowej wersji
Zrób tak jak pisał kol . lukaszjakubowski , chyba że chcesz aktualizację, jeśli chodzi o silnik to komputer jest pod maską a dojście przez magistralę a nie przez USB. Na resztę pytań może inni odpowiedzą .
Pozdrawiam
Maku99 nie wiem jak "Twoje" ASO ?, ale u mnie nie są skorzy do aktualizacji systemu jak wszystko działa. Ja przed pierwszym przeglądem dowiedziałem się że jest nowe oprogramowanie i podjechałem na wgranie mówiąc że z łącznością z tel. są problemy i nawet to nie pomogło zresetowali i koniec , kazali sobie poustawiać po swojemu w wolnej chwili. Potem mądrzejszy o lekturę tego forum już na przeglądzie zastrzegłem by nie dokonywać aktualizacji i na wszelki wypadek przykleiłem kartkę na monitorze

Zrób tak jak pisał kol . lukaszjakubowski , chyba że chcesz aktualizację, jeśli chodzi o silnik to komputer jest pod maską a dojście przez magistralę a nie przez USB. Na resztę pytań może inni odpowiedzą .
Pozdrawiam
Panowie czy możecie potwierdzić moje rozumienie? Najnowsze oprogramowanie MZD odcina port USB i tym samym uniemożliwia odtwarzanie mp3 z pendrive'a?!
Wskoczyłam przypadkowo w wątek i mocno mną wzburzył, bo w najbliższym tygodniu właśnie jadę na przegląd.
Jeśli dobrze to rozumiem to jest to przecież jakiś absurd...
Wskoczyłam przypadkowo w wątek i mocno mną wzburzył, bo w najbliższym tygodniu właśnie jadę na przegląd.
Jeśli dobrze to rozumiem to jest to przecież jakiś absurd...
@marmi, nie jestem ekspertem, ale na 100% nie bedzie problemow z pendrive + mp3. Chodzi tylko o mozliwosc uzywania nieoficjalnej wersji AndroidAuto, opisanej w innym dziale, reszta pozostaje bez zmian:
viewtopic.php?f=494&t=196117&p=3306980&hilit=Android#p3306980
@andrep @lukaszjakubowski, dzieki za info chlopaki, to juz mam jasnosc co do MZD. Poszukam, popytam jeszcze o komputer dot silnika, ale to juz moze w innym dziale, zeby tu nie spamowac, tylko jeszcze nie wiem gdzie
viewtopic.php?f=494&t=196117&p=3306980&hilit=Android#p3306980
@andrep @lukaszjakubowski, dzieki za info chlopaki, to juz mam jasnosc co do MZD. Poszukam, popytam jeszcze o komputer dot silnika, ale to juz moze w innym dziale, zeby tu nie spamowac, tylko jeszcze nie wiem gdzie