brii napisał(a):No tak – u Was to cywilizacja jest, u nas Ubera brak
U mnie działa jednokierunkowo. Tzn z cywilizacji podwiozą mnie do domu, ale z domu do cywilizacji już nie. Za trasę nocną z Chorzowa do domu (32km chyba) zapłaciliśmy z Julem 42zł
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):No tak – u Was to cywilizacja jest, u nas Ubera brak
brii napisał(a):Bimbak napisał(a):No właśnie przegląd. Chciałem obniżyć jeszcze mx5 ale już mam problem z wjechaniem na rolki :/
Myślałem, że Clio jest niskie
Byłem ostatnio na stacji diagnostycznej celem zebrania wymiarów pod pokrowce. Diagnosta popatrzał na gumy w zawieszeniu i pod silnikiem, zamarł a potem zapytał się mnie czy nie dostałem już choroby wibracyjnej
Logika mi sugeruje by się zastanowić jednak nad sprzedażą tego pojazdu mimo dużej straty – według stacji diagnostycznej przez rok zrobiłem 300kmDrugi pojazd zrobił w ciągu roku 26kkm, ale raz na ruski rok okazuje się, że wygodnie mieć dwa pojazdy, szczególnie kiedy zaczyna się pora "deszczowo/zimowa".
loockas napisał(a): Różnica w cenie jednak znaczna więc jeżeli ktoś jednak nie do końca wybiera oczami, to trudno racjonalnie w tym wypadku wybrać Mazdę
brii napisał(a):Norreca napisał(a):a wiec ile to twoje elektryczne ma 385 KM
czy cokolwiek czym codziennie sie poruszasz
360 a chwilowo nawet 400KM![]()
Norreca napisał(a):ja zawsze sie zastanawialem po co mi segmend D.... aby raz w roku cos tam przewiesc ? nie jestem zwolennikiem duzych samchodow ale umiejetnego pakowani sie.
Bimbak napisał(a):Ty nie myśl o sprzedaży tylko pomyśl ... wszyscy pomyślcie kiedy jedziemy na jakiegoś track daya albo odtja? Anżyj też.
Bimbak napisał(a):ale jest na tą wysokość za miękki
Norreca napisał(a):ok, wlasnie nigdy sie nie zapytalem co to jest dokladnie, show ?
loockas napisał(a):Norreca napisał(a):ja zawsze sie zastanawialem po co mi segmend D.... aby raz w roku cos tam przewiesc ? nie jestem zwolennikiem duzych samchodow ale umiejetnego pakowani sie.
Pomijając kwestie pakowania, ale komfort na trasach między większością C, a D to jest przepaść. Poza tym uwaga o pakowaniu jest trochę słaba, bo bardzo często pod względem pojemności bagażnika D nie ustępuje C, a E bywa jeszcze mniejszy
Bimbak napisał(a):Ty nie myśl o sprzedaży tylko pomyśl ... wszyscy pomyślcie kiedy jedziemy na jakiegoś track daya albo odtja? Anżyj też.
szadol1 napisał(a):Ravo jak u ciebie wyniki na speedtescie w plusie u mnie pokazało ping 540ms download 1,16 upload 5,11 i nie wiem czy mam sie martwić czy wyciągać antene na zewnątrz (bo leży w domu ) nie ogarniam net niby śmiga fajnie pani w salonie powiedziała że bez limitu w lte jak mi spowolni to z rrklamacją pujdę :p
JohnnyB napisał(a):Ja wole segment D. Segment C zrobiłem sporo km, ale Segment D jest dla mnie wygodniejszy. Przede wszystkim dlatego że ejstem postacią wielkogabarytową, wiec jest mi wygodniej w segmencie D, do tego poruszanie się wiekszym autem inaczej przenosi interakcję pojazdu z otoczeniem do wewnatrz kabiny.
Co do poakowania, różnie, w segmencie D można zakupić nadowzie Coupe, ktore w żaden sposób pratyczne i pakowne być raczej nie będzie, ale to zależy od sposobu użytkowania.
Parkowanie, zależy od użytkowania. W ścisłym centrum dużych miast, nawet segment C nie jest najporeczniejszy. Wystarczy że w pewne zakamarki się nie pchamy, bądź parkujemy nieco dalej iproblem już nie występuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości