MZD Connect – opinie i ewentualne problemy z nawigacją
Witam
Próbuję zaktualizować navi na lipcową i Mazda Toolbox żąda sformatowania karty. Wydaje się mi, ze to coś nie halo. Proszę o informację.
Próbuję zaktualizować navi na lipcową i Mazda Toolbox żąda sformatowania karty. Wydaje się mi, ze to coś nie halo. Proszę o informację.
- Od: 11 wrz 2016, 22:05
- Auto: Mazda CX-3, silnik 2,0, 88kV, 2016, SkyEnergy + ledy , Titanum Flash.
Ja napiszę co ja bym zrobił, a mianowicie zrobił bym kopie fizycznią kopiuj-wklej na inną kartę i postępował jak Toolbox radzi, nic innego się nie da. Jeśli masz tą kartę 8GB to może skończyło się miejsce lub są jakieś błędy i to jest tego powód? Po drugie po to Toolbox robi "swoje" kopie pewnie na taki wypadek? Oczywiście pewności nie mam i odpowiedzialności nie ponoszę
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Emokah napisał(a):Fakt, jest zawsze pod ręką, czy raczej przed oczami. Pod ręką jest też komórka z darmową nawigacją online, która więcej powie nam o trasie.
owszem tylko komorka musi miec prad, zawsze w najmniej odpowiednim momencie moze ktos zadzwonic i nawka znika a Ty nie wiesz czy to juz ten zjazd czy nie
Na wstępie zaznaczę, że posiadam nawigację Mazdy. Irytuje mnie trochę lektorka, ale to bzdet – jestem zadowolony z tego dodatku. Chcę jednak zwrócić uwagę, że to rozwiązanie ma swoje minusy. W piątkowy wieczór wbiłem się na A1 koło Łodzi w korek i dopiero po przeproszeniu się z wujkiem Yanosikiem dowiedziałem się co się stało. Możemy mnożyć przykłady za i przeciw. Jest to bezsprzecznie rozwiązanie bardziej estetyczne niż kabelkowo-przyssawkowe nawigacje i to mnie przekonało, natomiast komórkę (ubezpieczoną ładowarką) warto mieć w pogotowiu.
Osobiście korzystam z Waze na komórce, komórka sobie wisi na uchwycie od nawiewu. Navi w Mazdzie zawsze tez zaprogramowana w razie jak by problem z siecią był. Na pewno warto mieć Mazdowską plus mobilną.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Tak na świeżo z niechcianych "przystanków" ma S3... Korzystam z navi (a właściwie usług połączonych) m.in. po to, żebym miał aktualne informacje o ruchu drogowym. Lektor Kaśka mówi beznamiętnym głosem "korek drogowy z przodu" wtedy, gdy już nie mam możliwości zjazdu. Żadnej informacji o odległości do zdarzenia, czasu przejazdu itp. Plus jest taki, że w innym miejscu jednak zaproponowała objazd "w związku z aktualną sytuacją"...
Witam
Dostałem odp. od Mazdy że na tej stronie https://mapcreator.here.com/mapcreator/ ... 167,12,0,0 można zgłaszać poprawki i inne "babole" dotyczące mapy , może coś poprawią?, zachęcam jeśli w swojej okolicy ktoś coś zauważy to pisać i zgłaszać.
Dostałem odp. od Mazdy że na tej stronie https://mapcreator.here.com/mapcreator/ ... 167,12,0,0 można zgłaszać poprawki i inne "babole" dotyczące mapy , może coś poprawią?, zachęcam jeśli w swojej okolicy ktoś coś zauważy to pisać i zgłaszać.
Gdyby mapy Mazdy w momencie wypuszczenia nie były 6-9 miesięcy do tyłu, to nie trzeba by było zgłaszać baboli. Aczkolwiek jak w aktualnych mapach here je również zauważysz, to wtedy jak najbardziej.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
jaka jest możliwośc połączenia telefonu android z mazda connect ? czy jest możliwośc np. zrzutu obrazu, czytania smsów, puszczania muzyki ze smartfona bezprzrewodowo ?
Niestety ja łączę się przez kabel, używam tego oprogramowania http://www.lukasz-skalski.com/portfolio ... zd-player/ , o bezprzewodowym na razie nie słyszałem.https://play.google.com/store/apps/deta ... full&hl=pl
Poczytaj może się przyda w końcu tylko parę zł
, dla moich potrzeb wystarcza
SMSy czyta bez dodatkowego oprogramowania
Pozdrawiam
PS
Podobno nie działa z najnowszym oprogramowaniem Mazdy (przynajmniej na razie)
Tu jest ciekawy wątek też na temat viewtopic.php?f=494&t=196117&start=20
Poczytaj może się przyda w końcu tylko parę zł
SMSy czyta bez dodatkowego oprogramowania
Pozdrawiam
PS
Podobno nie działa z najnowszym oprogramowaniem Mazdy (przynajmniej na razie)
Tu jest ciekawy wątek też na temat viewtopic.php?f=494&t=196117&start=20
dzieki chopaki za odpowiedź. Mam nadzieje, że powyższe funkcjonalności, dotycza tez wersji sky motion 
Witam
Dla tych co nie wiedzą
jest aktualizacja map info w tym temacie viewtopic.php?f=494&t=163845&start=780
Dla tych co nie wiedzą