Usterka układu SCBS
Strona 1 z 1
moja cx3 nie zrobiła jeszcze 20tys. do pierwszego przeglądu ( obecnie mam na liczniku 11tys. ) a już 2 razy jeździła na lawecie i 3 razy była w serwisie ; ( 1. padł czujnik obrotu koła prawego tył, 2. padło lusterko kierowcy, 3. wyświetliła konieczną wymianę oleju za 0 km ! ... do tego jeszcze problemy z odpaleniem auta kilka razy przez wadliwy immobilizer, a teraz mam taki komunikat: "Usterka Układu SCBS, Oddaj Natychmiast Pojazd Do Kontroli Do Serwisu!" ... ktoś się spotkał z takim komunikatem / przerabiał problem ?
3. możesz sobie sam ustawić wartość w ustawieniach, poszukaj w Aplikacjach
Co do usterki, to skoro prosi o oddanie do serwisu, to radziłbym tak zrobić – inaczej ryzykujesz zapewne utratę gwarancji
Jeśli jest problematyczna jednostka, to pozostaje Ci walka o zwrot / wymianę samochodu na nowy.
Co do usterki, to skoro prosi o oddanie do serwisu, to radziłbym tak zrobić – inaczej ryzykujesz zapewne utratę gwarancji

Witam,
Niedawno miałem zdarzenie podobne do Twojego. W czasie jazdy w silnym deszczu zapaliła się kontrolka SCBS i nie chciała zgasnąć. Auto w diagnostyce zakomunikowało dokładnie to samo co Tobie. Instrukcja mówi, że taki komunikat potrafi się wyświetlić: "...gdy szyba przednia lub czujnik radarowy są zabrudzone." Nie robiłem nic, zostawiłem auto do następnego dnia. Rano lampka się nie zaświeciła,w menu było czysto... Od tej pory przejechałem z tysiąc km i historia się nie powtórzyła...
Niedawno miałem zdarzenie podobne do Twojego. W czasie jazdy w silnym deszczu zapaliła się kontrolka SCBS i nie chciała zgasnąć. Auto w diagnostyce zakomunikowało dokładnie to samo co Tobie. Instrukcja mówi, że taki komunikat potrafi się wyświetlić: "...gdy szyba przednia lub czujnik radarowy są zabrudzone." Nie robiłem nic, zostawiłem auto do następnego dnia. Rano lampka się nie zaświeciła,w menu było czysto... Od tej pory przejechałem z tysiąc km i historia się nie powtórzyła...
Strona 1 z 1