Bo kiedyś modele miały jakieś opisy czy chociażby dane techniczne, których teraz zwyczajnie brakuje.
Na 48 produkowanych modeli do których zamieszczono zdjęcia (pojedyncze bo o galeriach można zapomnieć) jakieś szczątkowe opisy ma kilka z nich, a dane techniczne raptem trzy – i to niepełne w przypadku CX-7 (tak, wiem że jest dział technika, ale tam też jest lekko "bidnie" – tylko symbole i moce silników czy platform – skoro brakuje np. danych do 323 BA nie wspominając o CX-9, RX-8 czy Cosmo).
Temat co jakiś czas jest poruszany i czasami padają jakieś informacje, że ktoś się za to weźmie (gdzie zniknęły dane które były?). Może w zalewie speców od fejsa czy innego twitera, ktoś sobie przypomni o czymś co jest historią i wizytówką tej marki?
I proszę nie wyskakiwać z tekstami, że jak chcę to mogę to zrobić. Zrobiłem dla tego klubu dużo. Niech się wykażą Ci którzy są niebiescy. Zagorzali fani klubu zasługujący na tabliczki
Głupio tak wejść na stronę z modelami, kliknąć jakąś malutką fotkę danego modelu i nie znaleźć tam nic.
P.S.
Niektóre modele są bardzo dziwnie przyporządkowane. Bo czemu np. w dziale PROTOTYPY znajdują się takie modele jak np.: 6 MPS czy Mazda RX-8 ?
Podział na WCZEŚNIEJSZE i HISTORYCZNE też trochę zaskakuje skoro w tych pierwszych znajdujemy np. 929 HC a w tych drugich pojawia się dla odmiany równolegle produkowana 121 DA?