[Mazda BK 2005] Nawigacja GPS – nie reaguje na przyciski.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Kankuro » 31 lip 2017, 20:22

Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum.

Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy Trójki.

Przy kupowaniu wiedziałem że jest problem z GPS i chciałbym teraz go jakoś rozwiązać. Mianowicie po wciśnięciu przycisku OPEN, ładnie się wysuwa oraz wyświetla się napis CAUTION etc., lecz na tym koniec.
Przy drążku zmiany biegów mam pilota z przyciskami, lecz NAVI nie reaguje na żaden z nich, nic się nie dzieje. Czy płyta DVD z mapami jest czy nie ma również nie robi różnicy.

Nagrałem jak to wygląda i wrzuciłem na youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=yN8OvNC2fhA

Za co powinienem się tutaj najpierw zabrać? Czy to problem z samym GPS czy coś z tym pilotem? I jak sprawdzić ten pilot?

Dzięki z góry za pomoc!
Kankuro

Postprzez caliber2001 » 1 sie 2017, 09:28

Zacznij od sprawdzenia kostki przy pilocie, przynajmniej ja bym tak zrobił. Nie działa kompletnie nic? U mnie za pierwszym razem potwierdzenie nie wskakuje i trzeba klikać raz jeszcze. Na wideo nie widzę, ale spróbuj przytrzymać joystick w lewo (powinieneś czuć wyraźny klik mikrostyku). Jeśli nie przejdzie na lewo mimo tego to zaczynaj rozbierać tunel.
Forumowicz

Od: 1 lip 2017, 15:00
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF hatchback RHD