Konkurs – ruszyła ankieta
Czateria...cd
Zdecydowanie powinienem!
Już mam błogosławieństwo żony na zmianę samochodu i może nawet będzie trzydrzwiowy
.
Już 1200 zł uzbierałem, więc jeszcze trochę
.
Loockas, jak widzisz jazdę 2.0 dci po Warszawie + bardzo rzadko trasa?
21 km w jedną stronę.
Już mam błogosławieństwo żony na zmianę samochodu i może nawet będzie trzydrzwiowy
Już 1200 zł uzbierałem, więc jeszcze trochę
Loockas, jak widzisz jazdę 2.0 dci po Warszawie + bardzo rzadko trasa?
21 km w jedną stronę.
nemi napisał(a):21 km w jedną stronę.
ja mam mniej więcej tyle do pracy. Rozumiem, że pytasz w kontekście DPF. Wszystko zależy od płynności jazdy. Zwykle wypalanie włączyło się po kilku km i zanim zjechałem z ekspresówki to się kończyło. Bywało jednak, że wypalanie włączało się przed samym zjazdem
Nagrzewanie w zimie przy tym dystansie nie będzie problemem.
Jak długo się wypala? Bo ja mam tak, że jadę 3 km lokalnymi drogami, potem w miarę jednostajnie S8 kilka kilometrów i potem znów światła itp. Na każdym baku jest wypalanie?
Renault z benzyną można ze świecą szukać
. A i spalanie pewnie byłoby szalone.
Renault z benzyną można ze świecą szukać
Ducato robi odcinki po 10km i nie ma problemów z wypalaniem.
nemi napisał(a):Jak długo się wypala?
Ok 10km z tego co pamiętam. U mnie wychodziło raz na zbiornik czyli tak co 700-800km.
L3 Coupe jest spoko. Nawet się rozglądałem, ale z FR4T to tak z 40k musiałbym mieć. Ja miałem 25, a i tak kupiłem auto za 30+ hehe :/
Oj tam po co drążyć. Doznała i tyle. Oparło się coś o błotnik to się wgniotło :dXenocyd napisał(a):Sama doznała?Bimbak napisał(a):Padaka doznała wgnioty to mogę ci za 2x to co masz oddać. Tylko na razie mi potrzebna ale do września powinna być juz zbędna.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Ja tylko zapytałem o 2.0 DCi, nic więcej – nie dorabiajcie teorii
.
Zanim uzbieram odpowiednią liczbę obrazków z polskimi królami, to upłynie jeszcze sporo czasu. Jeszcze Focusa zdążę remontować ze trzy razy
Niemniej jednak martwi mnie temat DPF – właściwie w każdej marce najłatwiej kupić Diesla, bo jest ich dużo i są tanie
. Ale moja specyficzna eksploatacja trochę to utrudnia...
Zanim uzbieram odpowiednią liczbę obrazków z polskimi królami, to upłynie jeszcze sporo czasu. Jeszcze Focusa zdążę remontować ze trzy razy
Niemniej jednak martwi mnie temat DPF – właściwie w każdej marce najłatwiej kupić Diesla, bo jest ich dużo i są tanie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
nemi napisał(a):Niemniej jednak martwi mnie temat DPF – właściwie w każdej marce najłatwiej kupić Diesla, bo jest ich dużo i są tanie . Ale moja specyficzna eksploatacja trochę to utrudnia...
Staram się być szczery więc teraz też będę
Teraz szukając obu aut diesel odpadał, bo do pierwszego moja żona robi za małe dystanse, a do drugiego auta diesel mi kompletnie nie pasował. Może się jeszcze kiedyś skuszę na diesla ale tylko do dużego, wygodnego auta i koniecznie z A/T. Pod warunkiem, że będę robił trasy, bo do kręcenia się wokół komina wolę zdecydowanie benzyny.
Obecnie najbardziej tęsknię za zasiegiem diesla na jednym tankowaniu
Nemi raczej nie martwil bym się DPF. Jeżeli faktycznie będziesz codziennie tyle robił to miałbym to w nosie czy się zaczął wypalać czy nie. Raczej nic mu się nie powinno stac. Ja na początku się spuszczałem nad DPF a obecnie mam w nosie. Tylko że ja robię min. 100km
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Też bym się przy tym dystansie nie martwił o filtr. W razie czegoś do dCI są już tanie zamienniki. Inna sprawa, że są na forum Laguny ludzie którzy mają 300+kkm i filtr wciąż działa jak trzeba.
nemi napisał(a):Robię minimum 42 km dziennie, ale po mieście .
To jest w sumie b. mało. Ja właśnie tyle robię i to w sumie mi daje poniżej 1kkm miesięcznie. Jest to na tyle mały przelot, że nie odczułem na portfelu przesiadki z diesla na dość paliwożerną benzynę.
Nie spać pracować
ale ciepło 23st.
A ja znalazłem perełke czarna, jasne wnetrze, szyberdach jeździł bym
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-250km- ... l#thumb/10
Kurde kierowcy Alfy chyba lubi się chwalić ile co kosztuje
http://allegro.pl/alfa-romeo-2-4-jtdm-d ... 47892.html
A ja znalazłem perełke czarna, jasne wnetrze, szyberdach jeździł bym

Kurde kierowcy Alfy chyba lubi się chwalić ile co kosztuje

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb