Mazda 3 sedan, wizualny retusz

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Tyczkatyczka » 21 lip 2017, 16:47

Witam, dopiero co nabyłem mazdę 3 sedan 2006. To moje pierwsze auto, więc w sumie to dosyć słabo się znam na furach :( dla tego liczę na łopatologiczną pomoc :D
Generalnie chciał bym coś dodać do autka, żeby lepiej wyglądało, ale nie wejść w "wiejski tuning". Przede wszystkim, do czerwonej mazdy zamierzam kupić jakieś czarne felgi 17-tki + przyciemnić szyby z tyłu.
Ponad to baaardzo nie podoba mi się tył, a zwłaszcza zderzak. Może mi ktoś doradzić odnośnie zakupu zderzaków przód/tył lub przynajmniej, czy jest możliwość zakupu jakiś nakładek do fabrycznych zderzaków np w czarnym kolorze ? będzie to jako tako wyglądać ? Spojler raczej odpada.
Kolejna sprawa to progi, są jakieś pakiety zderzaki + progi ?
I gdzie mógłby to wszystko nabyć ? co wpisać i gdzie w necie żeby znaleźć coś co może pasować do tego opisu ?
Z góry dzięki za pomoc !
Początkujący

Od: 10 paź 2016, 22:29
Auto: Mazda 3
2006

Postprzez caliber2001 » 21 lip 2017, 19:49

Jak ma wyglądać dobrze to szukaj z pakietu Aero po allegro i podobnych – były progi, zderzaki przód i tył i zmieniona atrapa do sportowego zderzaka. W sumie co Ci z tyłu nie pasuje? Jakieś zdjęcia masz?
Forumowicz

Od: 1 lip 2017, 15:00
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF hatchback RHD

Postprzez Tyczkatyczka » 21 lip 2017, 23:12

Standardowa mazda, nie ma co zdjęć wrzucać, po prostu średnio mi się podoba jej tył :p dla tego wlasnie coś myślę żeby pokombinować z zakupem jakichś pseudo sportowych zderzaków i progów, żeby nieco zmienić wygląd.
A ten pakiet aero nie jest tylko dla mazd III generacji ?
Początkujący

2006

Postprzez caliber2001 » 23 lip 2017, 18:53

Jesteś w dziale 3 bk – pierwsza generacja – taka jak Twoja. Kolega z pracy ma/miał taką w wersji sport, niestety w stanie z tyłu szaleństw nie ma – tylko skromna lotka na klapę i niższy zderzak od standardowego. Tutaj typowy sport z pakietem Aero, lotka jest bardzo delikatna jak już pisałem. Zderzak sięga niżej, chromowana końcówka i ten egzemplarz ma jeszcze nakładki na bokach zderzaka.
Forumowicz

Postprzez Tyczkatyczka » 24 lip 2017, 12:26

hmm w sumie trochę ciekawiej to wygląda niż fabryczny. A orientujesz się gdzie można nabyć taki pakiet aero ? Najlepiej używkę, bo patrzyłem na allegro i tego typu stronkach i średnio coś takiego widziałem do mazdy 3.
I tak odbiegając od tematu zderzaków, jak uważasz, zamierzam do czerwonej mazdy kupić czarne felgi i przyciemnić szyby i się zastanawiam jeszcze żeby okleić tylko dach czarną folią :p Nie będzie to lekką przesadą?
Początkujący

2006

Postprzez caliber2001 » 24 lip 2017, 21:06

Szukaj u tych co sprzedają części, ja jestem w UK, więc nie wiem jak działa w Polsce, ale tutaj bardzo często jest zdjęcie całego pojazdu z niską ceną i dopiero w opisie, że dostępne wszystkie części, jak zalogujesz dostaniesz żarówkę albo jedną nakrętkę koła. Potrzebujesz zderzak + atrapa przód, zderzak tył, nakładki na progi i lotkę bagażnika. Moim zdaniem czarne koło, szyby i dach pasuje do czerwonego. W UK jest to po prostu wersja sport. I pamiętaj, że MUSZĄ być od sedana.
Forumowicz

Postprzez Tyczkatyczka » 25 lip 2017, 22:06

super dzięki :)
Początkujący

2006