zakurzone plastiki w bagazniku

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ahdov » 27 cze 2006, 22:10

Witam,

mam maly problem chociaz dla wielu wyda sie on banalny ale mi to jakos przeszkadza... :[ Dzisiaj jak wracalem z dzialki po polnej drodze,jakies 50km/h to tak sie zakurzylo w kabinie ze swiata nie bylo widac...jak spojrzalem na [jakie?] siedzenie to wyraznie widac bylo ze kurz wdziera sie do srodka przez kufer.Sprawdzalem juz jakis czas temu,zaraz po zimie,czy nie jest mowiac wprost zgnita na nadkolach ale tam wyglada dobrze,zadnych dziur nie wymacalem...Pytanie skad moze sie ten kurz wdzierac do srodka...? Pytam bo chcialbym ta usterke wyeliminowac bo przyznam ze wkurzylo mne to troszke nie mowiac juz o zakurzonych plastikach w bagazniku...

Jesli ktos na formu ma jakis pomysl co sprawdzic,naprawic to czekam na pomysl.
Z gory wielkie dzieki za zainteresowanie.

Pozdrawiam i do zobaczenia na drogach Pomorza i Kujaw

ahdov
No risk No fun!!!
Forumowicz

Od: 25 gru 2005, 19:49
Auto: Mazda 323C

Postprzez Lcfr » 27 cze 2006, 22:22

skoro sprawdzileś DOKŁADNIE podłogę i nadkola....
zostaje sprawdzić przyleganie tylnej klapy na obwodzie całej uszczelki....
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 30 maja 2006, 17:59
Auto: D15B7

Postprzez Paweł » 28 cze 2006, 00:49

Sprawdz, czy na wywietrznikach pod tylnym zderzakiem sa gumowe klapki.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez ahdov » 28 cze 2006, 16:13

ello...

tco_tm napisał(a):Sprawdz, czy na wywietrznikach pod tylnym zderzakiem sa gumowe klapki.

no wlasnie wydaje mi sie,zaznaczam ze wydaje mi sie ze te gumowe klapki sa a to dlatego ze jak zamykam drzwi a mam zamkniete wszystkie szyby i szyber to czasem ciezko sie domykaja drzwi a jak juz lekko uchyle szyber to bez problemow.Troche sie spietralem ze moze sa jakies dziury ale byla sprawdzana kilka razy i nic nie znalazlem...wszedzie ''serek''. Raz zauwazylem wode na plastikowej formie pod mata w bagazniku ale byla to czysta woda,kilka kropel,i nigdzie wiecej jej nie widzialem,kolko zapasowe tez czyste tyle ze zakurzone...brak sladow blota czy innego syfu.Tylko kurz...a najzabawniejsze jest to ze najbardziej zakurzona jest lewa strona bagaznika.

Thx za wszystkie odp na moj post.

Pozdro,
ahdov
No risk No fun!!!
Forumowicz

Postprzez Paweł » 28 cze 2006, 16:21

IMHO te klapki (nawet sztywno zaslepione) nie maja zadnego wplywu na zamykanie drzwi, chciaz czesto i blednie sa kojarzone jako zamontowane w tym celu... :)

Nie wiem jak w 323C BA, ale w wiekszosci samochodow klapki te mozna obejrzec lub wymacac od spodu, bez demontazu zderzaka, czy rozbierania wnetrza bagaznika. Rowniez woda w kufrze moze swiadczyc o braku gumowego "chlapacza" na kratce.
gasoline
Zarząd – Prezes

256 B4204T35 '17

Postprzez ahdov » 28 cze 2006, 22:41

Dobry dobry...

tco_tm napisał(a):Sprawdz, czy na wywietrznikach pod tylnym zderzakiem sa gumowe klapki.

bingo!!!....dzisiaj na dzialeczce sprawdzilem czy mam te gumowe klapki.Rozebralem pol bagaznika i dostalem sie do...miejsca gdzie powinna byc tak klapka ale jej nie bylo...Generalnie byl tam taki syf ze glowa mala ale najwazniejsze jest to ze przyczyna mojego niestety nie jednego problemu w 323C zostala wyeliminowana.Przy okazji moze jest ktos kto taka gumowa klapke posiada na zbyciu.Jesli tak to juz jest na nia kupiec :D

tco_tm...WIELKIE WIELKIE WIELKIE DZIEKI ZA POMYSL I RADE.

Pozdrawiam Wszystkich zaineteresowanych moim postem i tych ktorzy mi na niego odp.
ahdov
No risk No fun!!!
Forumowicz

Postprzez Paweł » 29 cze 2006, 18:15

ahdov napisał(a):tco_tm...WIELKIE WIELKIE WIELKIE DZIEKI ZA POMYSL I RADE.

Hihi. No widzisz... A tutaj: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=23672 sfilmowali mnie jak chodze po wodzie. <lol>

ahdov napisał(a):Przy okazji moze jest ktos kto taka gumowa klapke posiada na zbyciu.

Zapytaj w ASO. Do hyundaia cala kratka kosztowala mnie (stosunkowo) jakies grosze.
gasoline
Zarząd – Prezes

256 B4204T35 '17

Postprzez ahdov » 30 cze 2006, 07:51

Dobry dobry....

tco_tm napisał(a):Hihi. No widzisz... A tutaj: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=23672 sfilmowali mnie jak chodze po wodzie.

normalnnie panie rece opadaja...hahahahha

a co do kratki to juz zamowilem na allegro..koszt 40 plus wysylka.

Thx 4all...

ahdov
No risk No fun!!!
Forumowicz