Uwaga, bo będzie foto-spam

Co dobre szybko się kończy, w niedzielę wróciliśmy z 6'tką po 16 dniach do kraju. W tym czasie pokonaliśmy szczęśliwie łącznie 3500 km, na przestrzeni których 6'tka spaliła średnio
8,15 l/100km. Bardziej szczegółowo można obejrzeć poszczególne tankowania tu:
http://www.motostat.pl/vehicle-stats/71436W każdym razie z przejazdu wyglądało to mniej więcej tak:
- spokojna jazda drogami lokalnymi, trochę wyprzedzania, przeważnie ok. 100 km/h – 7,2 l/100km
- spokojna jazda autostradami przez Słowację i Austrię tj. tempomat na 140 km/h – 7,8 l/100km
- dynamiczna (ale bez szału) jazda wybrzeżem, sporo wyprzedzania, prędkość 50~100 km/h – 8,2 l/100km
- dynamiczna jazda po wyspie, dużo podjazdów i zakrętów, prędkość 50~100 km/h – 9 l/100km
- dynamiczna i szybka jazda autostradą w Chorwacji od BIH do Karlovac – 10 l/100km
Sam wyjazd udany a jazda jak zwykle dała sporo frajdy. 6'tka prezentowała się godnie, ku niezadowoleniu mojej małżonki w pierwszym tygodniu w zasięgu miałem myjnie ręczną więc płukana była na bieżąco

Na postoju w Sibeniku
W drodze na Korculę, Jadranska MagistralaNa wyspie trzeba było sobie radzić już ręcznie

Do tego miejsce parkingowe było na tyle upierdliwe, że ze względu na podjazd parkować mogłem tylko nieobciążonym autem. Z przygód – podtopiona delikatnie obudowa wideorejestratora (na początku pobytu na wyspie raz założyłem matę odblaskową wewnątrz auta, przez nieuwagę zostawiając kamerkę w słońcu – trochę się zdeformowała obudowa i przyciski słabo działają ale kamerka działa

)
Na upierdliwym podjeździe

Różne z Korculi
W stałej miejscówce, przy zachodzie słońca
W bonusie, jak zwykle, kilka zdjęć bez Mazdy zasłaniającej widoki – losowych, bo przeróbka wszystkich dopiero przede mną

Jedna noc z atrakcjami wizualnymi w Tribunj – widok na kościół sv. Nikoli
Kościół sv. Nikoli za dnia
Z spaceru do Vodic
Zachód słońca w Sibeniku
Plaża Podvrške na wyspie Murter – kolor wody to zasługa białego piasku
Orebić na półwyspie Peljesac
Jakieś kłódki w Korčuli
Zachód słońca na Korčuli
W oddali wyspa Lastovo
Uroki małej radiancji nieba (nieba niezanieczyszczonego światłem)
Selfie