Czateria...cd
Może poprawnym działaniem. 

Ja mam instalację z pojedynczym reduktorem, który niby nie ma prawa dobrze działać. Co prawda pod kompa nie podpinałem ani nic nie kombinowałem, ale jakbym nie butował cały czas śmiga na LPG, 250km/h (na Niemieckiej autostradzie) również było na LPG. Chyba, że sobie benzyną podlewa przy największym obciążeniu, ale mam to gdzieś i nie ruszam tego. No i nie zdarzyła mi się żadna tego typu akcja jak wyżej. Z ciekawości bym się na hamownię wybrał 
Gib napisał(a):to nie tyle kwestia wydajności co "cut-off" nie działa jak powinien.
nie zdąży podlać do jałowych obrotów gdy szybko spadają?
ravo napisał(a):Na Ryki :–)?
Oczywiście

Wezmę kolegów i przyjadę trzema to może z jedno dożyje wieczora

Gib napisał(a):Nie potraficie odpowiedzieć na pytanie tylko komentujecie okoliczności.
Skoro auto gaśnie podczas zupełnie normalnej sytuacji drogowej to dla mnie coś jest nieźle spiep....one.
Przecież to jest niebezpieczne i dla mnie taka sytuacja nie powinna mieć nigdy miejsca. Rozumiem, że jest to wina gazu, a nie usterka samochodu. Tym dla nas jest tańsza instalacja LPG – nie działa jak powinna i nie wiem czemu oczekujesz wyjaśnienia naszej reakcji na to.
Przypominam że w przypadku wcale nie najtańszej instalacji w 626 było na początku to samo, więc nie wiem czemu się przypiąłeś akurat do tego. Pytałem o to czy zgaśnięcie silnika na kilka sekund mogło poważnie zaszkodzić turbosprężarce a nie o opinię na temat ilości wydanych pieniędzy na instalkę LPG. Dziękuję, masz dwa doładowane auta może mi podpowiesz, LPG chyba nie masz w żadnym więc się nie wypowiadaj 
Stała pod ścianą prężąc kakao
Może od początku, dajesz mu w palnik odpuszczasz gaz a obroty spadają i zamiast utrzymać się na jałowych to silnika gaśnie?
Miałem w Jeepie i wywaliłem bo nie było potrzeby trzymania jej. Poprzedni właściciel zaoszczędził przy montażu instalki i ja musiałem zrobić dzięki temu remont silnika, ale to nie ma znaczenia w tym przypadku. Całe szczęście jeszcze w kraju mamy resztki wolności słowa i będę wypowiadał się zawsze kiedy będę miał na to ochotę 
Co do turbiny jednorazowa akcja w tym stylu nie powinna nic jej zrobić, ważne żeby się nie powtarzała.
Co do turbiny jednorazowa akcja w tym stylu nie powinna nic jej zrobić, ważne żeby się nie powtarzała.
radzi89 napisał(a): Poprzedni właściciel zaoszczędził przy montażu instalki
Nie oszczędził na instalacji tylko na dawce gazu
Gib napisał(a):po czym dość gwałtownie wytracić prędkość przed światłami. Niestety mój parownik nie za bardzo lubi takie rzeczy (zamknięcie przepustnicy zaraz po butowaniu) i spowodował że auto na chwilę zgasło
Nie ciśnij sprzęgła podczas hamowania, a dopiero przy zatrzymaniu – dasz mu chwilę by sobie mógł podziałać z zamkniętą przepustnicą, no chyba, że trzy sekundy to dla niego za mało żeby się pokapował co się dzieje... Wtedy zmiana instalki
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Gib napisał(a):po czym dość gwałtownie wytracić prędkość przed światłami. Niestety mój parownik nie za bardzo lubi takie rzeczy (zamknięcie przepustnicy zaraz po butowaniu) i spowodował że auto na chwilę zgasło
Nie ciśnij sprzęgła podczas hamowania, a dopiero przy zatrzymaniu – dasz mu chwilę by sobie mógł podziałać z zamkniętą przepustnicą, no chyba, że trzy sekundy to dla niego za mało żeby się pokapował co się dzieje...
Trafiłeś, wiem że to też moja wina, zawsze jak hamuję gdzie na 100% się zatrzymam to tylko hamulec + sprzęgło, natomiast jak jest szansa po rozejrzeniu się w sytuacji odejść to wtedy biegami i trzymam na gazie. Taki nawyk. Gazownik obiecał poprawić reakcję ECU na takie sytuacje.
nemi napisał(a):Loockas, długo jeszcze będziesz się męczył nad morzem? Ja już się w myślach pakuję .
No jeszcze tydzień
Gib napisał(a):Tzn czym?
Kilka stron temu wyrażałeś swoje oburzenie faktem rzekomego przepłacenia za instalację do yarisa. Napisałem Ci wtedy, że zwykle w parze idzie jakość takiej instalacji. Sam też nigdy nie oszczędzałem na instalacjach do swoich samochodów czy do samochódów znajomych którym polecałem gdzie założyć LPG. No i muszę Ci napisać, że na kilkanaście samochodów z LPG którymi jeździłem z mocą od 55KM do 320KM nie przypominam sobie by jakikolwiek zachowywał się tak jak Twój
Ja też miałem momenty zwątpienia. Nie biję dzieci, ale miałem szczerą ochotę
. Tu człowiek im sprzyja, a stają okoniem
.
U mnie powrót bliżej niż dalej. Pieniądze nawet już mi się skończyły...
###
A tak z innej beczki mój ojciec strasznie nie lubi kotów. Ale ten mój bardzo go sobie upodobał. W czasie mojej nieobecności ojciec mieszka u mnie i przesyłał selfiki z kotem. W łóżku
. Szok i niedowierzanie, bo zawsze drzwi zamykał, żeby kot się nie zbliżył. A tu tak się polubili
.
U mnie powrót bliżej niż dalej. Pieniądze nawet już mi się skończyły...
###
A tak z innej beczki mój ojciec strasznie nie lubi kotów. Ale ten mój bardzo go sobie upodobał. W czasie mojej nieobecności ojciec mieszka u mnie i przesyłał selfiki z kotem. W łóżku
Ja mam starszą córkę z natury bardzo żywą. Dodatkowo ma niecałe 3 lata i przechodzi teraz swój okres buntu, więc czasami jest kolorowo. Najprostsze rozwiązanie to max zorganizować jej czas tak, by padła spać po powrocie do mieszkania. Problem w tym, że razem z nią padamy i my, a jeszcze mamy ząbkującą drugą pociechę
Wypoczynek przy dzieciach nabiera zupełnie innego znaczenia
Ale ma to swoje uroki, odpocznę jak pójdą na studia 
W czwartek przyjedzie sq2jul, to się zajmie dziećmi
W czwartek przyjedzie sq2jul, to się zajmie dziećmi
loockas napisał(a):nemi napisał(a):Loockas, długo jeszcze będziesz się męczył nad morzem? Ja już się w myślach pakuję .
No jeszcze tydzieńSą momenty, że mam ochotę uciec
Gib napisał(a):Tzn czym?
Kilka stron temu wyrażałeś swoje oburzenie faktem rzekomego przepłacenia za instalację do yarisa. Napisałem Ci wtedy, że zwykle w parze idzie jakość takiej instalacji. Sam też nigdy nie oszczędzałem na instalacjach do swoich samochodów czy do samochódów znajomych którym polecałem gdzie założyć LPG. No i muszę Ci napisać, że na kilkanaście samochodów z LPG którymi jeździłem z mocą od 55KM do 320KM nie przypominam sobie by jakikolwiek zachowywał się tak jak Twój
A u mnie już w drugim, (szok niedowierzanie), co więcej w pierwszym była to przepłacona instalacja w renomowanym warsztacie
Ostatnio edytowano 18 cze 2017, 20:48 przez Gib, łącznie edytowano 1 raz