Czateria...cd
Niedługo to będzie 10 lat i na złom 
loockas napisał(a):Zepsułeś coś ze spalaniem. Już nie masz równo 1/2 tego co u mnie
A to ile było wcześniej?
Trzeba tu zwrócić uwagę jednak, że akurat spadałem z przepaści i 4.9 przy 140 po płaskim nie ma siły żeby spalić
Przy sprzyjającym wietrze i ukształtowaniu terenu mogę spalić około 6 litrów, ale też przy silniejszym wietrze spokojnie będzie 6.5.
Dziś przyjechałem w dobrych warunkach dość długą trasę, gdzie myślę 85% to autostrada, a reszta zwykła trasa z objazdami przez zadupia (wtedy to on prawie nic nie spala faktycznie) i wyszło v-avg=97 km/h, średnie spalanie 5.7 – na dystrybutorze może się różnić około 0,1 na plus lub minus.
Cały czas na limicie prędkości w danym miejscu lub lekko ponad (ale nieznacznie – tak do +5 wg nawigacji).
Nieźle, na prawdę solidne spalanie. Ja w V40 na trasie do pracy – średnio zadupia i wlot do Wawy od strony Pruszkowo – 5,2 Litra.
Co do służbowej fury.....nadal nie wróciła z serwisu. Trwa to już chyba 1 miesiąc. Auto trafiło do ASO, a Ci rozłożyli ręcę i przekazali sprawę do Importera......czyli jak nic kolejny miesiąc stania w serwisie.....
Co do służbowej fury.....nadal nie wróciła z serwisu. Trwa to już chyba 1 miesiąc. Auto trafiło do ASO, a Ci rozłożyli ręcę i przekazali sprawę do Importera......czyli jak nic kolejny miesiąc stania w serwisie.....
..::Born To Rise Hell::..
Ja się dziwiłem co tak mało Signum mi spala a przecież nie używałem klimy, teraz spalanie wróciło do normy 

A ja już rozumiem ravo dlaczego nie zależało mu na klimie w subarynach. W foce użyłem klimy chyba ze 3x jak jechałem nieco dłużej eskpresówką niż zwykle. Jakoś wolę śmigać z otwartymi szybami
Umówiłem się do lakiernika na pomalowanie zderzaka, 400zł. Fajnie by było jeszcze heble doprowadzić do porządku w najbliższym czasie. Strasznie mnie kusi nowy wydech, ale boję się wdepnąć w coś za głośnego. No i wszyscy piszą żeby od razu robić decat, a ja bym go tam wolał zostawić/wymienić. Johny Ty gdzieś robiłeś kompletny wydech do miniacza, zadowolony jesteś?
Umówiłem się do lakiernika na pomalowanie zderzaka, 400zł. Fajnie by było jeszcze heble doprowadzić do porządku w najbliższym czasie. Strasznie mnie kusi nowy wydech, ale boję się wdepnąć w coś za głośnego. No i wszyscy piszą żeby od razu robić decat, a ja bym go tam wolał zostawić/wymienić. Johny Ty gdzieś robiłeś kompletny wydech do miniacza, zadowolony jesteś?
Jak miałem mazdę to nie robiłem klimy i słabo działała więc nie używałem jej, w tamtym roku trochę używałem klimy a teraz po zrobieniu ciągle mam włączoną na auto i 22 stopnie 
Krzemol1994 napisał(a):Neonixos666 napisał(a):ciągle mam włączoną na auto i 22 stopnie
Ja ostatnio ustawiłem sobie full auto na 20 stopni, już z tydzień będzie jak chory jestem
Jak jest mocno nagrzane w aucie to najpierw szybkie wietrzenie, potem stopniowe schodzenie z temperaturą. Jak na razie nie choruję i próbuje to utrzymać
Zardzewiały mi siłowniki klapy, szkoda że nie ma akcji serwisowej jak w maździe

Xenocyd napisał(a):Tak, od czwartku do niedzieli
Zazdroszczę SOAD
Ciekawostka, w ogłoszeniu napisałem że uszkodzone wspomaganie kierownicy, a przyjechał znawca i zweryfikował że działa, po prostu ta super lekko chodząca kiera w saabie mnie rozpieściła
I też jest hydro.
Stała pod ścianą prężąc kakao
U mnie chodzi dobrze ale nie lubię samochodów z mocnym wspomaganiem, pamiętam ojce nissana vanette nie dość że duża kierownica to i wspomaganie mocne.
W Tolku i Fordzie wspomaganie jest dość dyskretne i kiera chodzi raczej z oporem. W Ibizie bardzo lekko, a w Reno najdziwniej, bo nie dość, że lekko to jeszcze jest wyczuwalna zmiana siły wspomagania w zależności od prędkości. W Lagunie wymagało to przyzwyczajenia na początku.
Jak kilka tygodni temu wsiadłem za kierownicę Corsy od Sokoola, to ledwo tym z miejsca ruszyłem. Na pewniaka chciałem sobie jedną ręką wymanewrować z parkingu, a tu zonk – wspomagania w tej wersji nie przewidzieli. Zapomniałem już o takich autach
Jak kilka tygodni temu wsiadłem za kierownicę Corsy od Sokoola, to ledwo tym z miejsca ruszyłem. Na pewniaka chciałem sobie jedną ręką wymanewrować z parkingu, a tu zonk – wspomagania w tej wersji nie przewidzieli. Zapomniałem już o takich autach
Beny napisał(a):Czyli działaJa chyba się w tym tygodniu wybiorę na dobicie bo chyba ze dwa lata nie byłem.
Przypomniałeś mi, że też muszę, ale jakoś nie mogę się zebrać...
W mx'ie klimy używam tylko jak pada deszcz, bo szyby parują niewiarygodnie szybko w tak małej kabinie.
If you’re in control, you’re not going fast enough.