Mazda6 2.0 Pb, 2008, (otomoto: 6012712351), 36.660 zł, Żyrardów.
Strona 1 z 1
Proszę o pomoc w ocenie tego auta. Wybieram się jutro do Wawy i chcę oglądnąć jedną lub dwie Mazdy z okolicy. A może któryś z klubowiczów miałby wolne popołudnie i się wybrał ze mną na oględziny?
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-6-2 ... yUJ9t.html

Cena za niska trochę jak na takie Mazdę. Wiadomo dla czego, przód na pewno był uderzony, najbardziej widać to po nie równej spasowanej masce. Tył, klapa też coś nie bardzo spasowana.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
nie sprawdzalem DSR, temat wyjazdu do Wawy wyszedł spontanicznie i nie miałem nawet czasu zeby się tym zająć. Myślałem że sobie oglądnę a jeśli byłaby OK to posprawdzam DSR itd.
Idź w drugą stronę – najpierw sprawdź DSR a potem jedź. Wywalić 40 koła na przestrzelony egzemplarz to nie jest problem, tylko potem zostaniesz sam na sam z ulepem. A to boli.
Kupić dobre auto nie jest łatwo. Jeżeli chcesz nowym nabytkiem wyjechać na najbliższe wakacje, to zacząłeś szukać za późno. Oczywiście nie każda oferta jest zła, jednak dobrze trafić jest bardzo trudno
Kupić dobre auto nie jest łatwo. Jeżeli chcesz nowym nabytkiem wyjechać na najbliższe wakacje, to zacząłeś szukać za późno. Oczywiście nie każda oferta jest zła, jednak dobrze trafić jest bardzo trudno
- Od: 21 wrz 2006, 17:09
- Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE
ja to wszystko rozumiem i nie szukam auta na siłę, bo moja Mazda oprócz rdzy jest bez zarzutu. Ale skoro i tak bedę w okolicy to miałem nadzieję coś oglądnąć i zasięgnąć porady klubowiczów.
Tylko schemat musi być inny – samo w sobie oglądanie to zasadniczo strata czasu i niebezpieczeństwo napalenia się na dany egzemplarz. Klapy na oczęta i... kupione.
Jeśli sprawdzisz, to potem zarezerwuj i dopiero jedź oglądać. Nie daj za siebie wybrać stacji do kontroli. I musisz przy tym być – wejść z diagnostą do kanału, zobaczyć spód, progi, sprawdzić zawieszenie, test amorów, test hamulców, VIN pod siedzeniem (nie wystarczy tabliczka w komorze silnika). Jest cała check lista i należy ją bezwzględnie wykorzystać.
Ja samochodu szukałem ponad pół roku. Poszło mi koło nosa dobre 10 okazji lub "okazji" – sprawdziłem, dzwoniłem a tu już sprzedane. Ale naprawdę nie warto poganiać. Nie przy tej kasie.
Jeśli sprawdzisz, to potem zarezerwuj i dopiero jedź oglądać. Nie daj za siebie wybrać stacji do kontroli. I musisz przy tym być – wejść z diagnostą do kanału, zobaczyć spód, progi, sprawdzić zawieszenie, test amorów, test hamulców, VIN pod siedzeniem (nie wystarczy tabliczka w komorze silnika). Jest cała check lista i należy ją bezwzględnie wykorzystać.
Ja samochodu szukałem ponad pół roku. Poszło mi koło nosa dobre 10 okazji lub "okazji" – sprawdziłem, dzwoniłem a tu już sprzedane. Ale naprawdę nie warto poganiać. Nie przy tej kasie.
No wiesz.... nie da się zaprzeczyć że generalnie masz rację. Za check liste podziękował bo na pewno się przyda, sam myślałem żeby sobie taką zrobić bo wiadomo że jak człowiek ogląda auto dla siebie to czasem zdrowy rozsądek idzie na bok.
Muszę pokazać twojego posta swojej lepszej połówce bo ona chciałaby już zaraz mieć to z głowy, a pośpiech to tylko przy łapaniu pcheł jest wskazany.
A wracając do auta...... rozumiem że waszym zdaniem egzemplarz nie wart uwagi....

Muszę pokazać twojego posta swojej lepszej połówce bo ona chciałaby już zaraz mieć to z głowy, a pośpiech to tylko przy łapaniu pcheł jest wskazany.
A wracając do auta...... rozumiem że waszym zdaniem egzemplarz nie wart uwagi....
Fotochromatyczne lusterka boczne?!
Otwieranie i zamykanie szyb z pilota?!
Po za tym jest dopiska:
Ciekawe jakby doszło co do czego, czy rzeczywiście dałoby się to wyegzekwować...
Otwieranie i zamykanie szyb z pilota?!

Po za tym jest dopiska:
Przyjedź, wsiądź, dotknij, sprawdź na dowolnej stacji – jeśli udowodnisz, że jest inaczej zwrócimy koszty dojazdu.
Ciekawe jakby doszło co do czego, czy rzeczywiście dałoby się to wyegzekwować...
Chris740 napisał(a):Otwieranie i zamykanie szyb z pilota?!
No akurat to jest dostępne na wyposażeniu – bynajmniej w mojej GH

lucxxx napisał(a):A wracając do auta...... rozumiem że waszym zdaniem egzemplarz nie wart uwagi....
Niekoniecznie, ale zacząć musisz od DSR, aby zweryfikować przebieg.
Podchodź z rezerwą również do samego sprzedającego, co prawda posiada niewiele negatywnych opinii w sieci, lecz jak widać lubi koloryzować...
jpski napisał(a):No akurat to jest dostępne na wyposażeniu – bynajmniej w mojej GHwystarczy dłużej przytrzymać przycisk zamykania na pilocie i szyby się domkną bądź przycisk otwierania drzwi i szyby się zaczną otwierać do momentu puszczenia przycisku – sprawdź u siebie
![]()
O proszę... (zwracam honor)
Człowiek całe życie się uczy samochodu
Aż po pracy dziś wypróbuję
EDIT:
Rzeczywiście, jest coś takiego

Strona 1 z 1