Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
Mam pytanko czy wgrane są inne języki ( jeśli auto z Niemiec ) można samemu przestawić czy ASO ?
Jest tylko jedna wersja oprogramowania na Europę i obejmuje ona wszystkie języki EU. To samo tyczy się nawigacji
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
chyba jakis tam duzych nie było ja sie dziwie ze nie zrobili update do 59.00.449 bo jest juz od jakiegos czasu i sam robiłem niedawno update wydaje sie ze działa szybciej oraz szybciej łaczy sie z telefonem a juz pojawiła sie nowsza wersja 59.00.502 narazie jeszcze nie wgrywałem
59 działa w przed liftach, tyle że psuje HUD'a. Nie pamiętam czy tylko nawigacje czy też wszystkie informacje na nim wyświetlane. Zauważalnych zmian brak, także gra nie warta świeczki.
Za to wraz z CX5 wyszła nowa wersja, gdzie domyślnie blokowany jest dostęp przez USB i wszelkie modyfikacje czy programy typu Mazda Media Player nie będą działać. Także Mazda zabezpiecza system, tyle że nie wiem w jakim celu bo AA nadal nie ma.
Za to wraz z CX5 wyszła nowa wersja, gdzie domyślnie blokowany jest dostęp przez USB i wszelkie modyfikacje czy programy typu Mazda Media Player nie będą działać. Także Mazda zabezpiecza system, tyle że nie wiem w jakim celu bo AA nadal nie ma.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):59 działa w przed liftach, tyle że psuje HUD'a. Nie pamiętam czy tylko nawigacje czy też wszystkie informacje na nim wyświetlane. Zauważalnych zmian brak, także gra nie warta świeczki.
Czyżbyś przegapił na m3r link do artykułu, że z naszych Mazd można stworzyć botneta?

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/you-can-hack-some-mazda-cars-with-a-usb-flash-drive/
Ja mam 59.00.502 EU N. Podobno jest wgrywany do wszystkich modeli, także bez wzgledu na FL. Działa jak stary. Jedyne do czego się przyzwyczajam to fakt iż automatycznie odtwarza otwieranego smsa. W starym 33.00.500 (zmieniłem bo mieszał średnie spalania) można było ale nie trzeba kliknąć strzałkę. Ktoś wie jak to wyłączyć? 
Witam , czy ktoś może mi powiedzieć jakiego Pen Drive używacie żeby wgrać oprogramowanie ? Próbowałem trzech różnych penow i Mazda nie widziała ani jednego były formatowane tak jak trzeba . Mam bardzo stare oprogramowanie od nowości i chce zmienić
- Od: 26 lut 2017, 16:56
- Auto: Mazda 3 Sedam
- Kod: Zaznacz cały
https://www.youtube.com/watch?v=Js35J4qN3OI
Co myslicie o takim rozwiazaniu
- Od: 26 lut 2017, 16:56
- Auto: Mazda 3 Sedam
Dziś byłem w serwisie z niedziałającym wifi. Zrobili aktualizację do V59, oczywiście nie pomogło. Zamówili nowe CMU i mam czekać na telefon.
Co do V59 to działa bezproblemowo na przedlifcie, jedyna różnica to inna czcionka zegara i inny ekran czujników parkowania.
Co do V59 to działa bezproblemowo na przedlifcie, jedyna różnica to inna czcionka zegara i inny ekran czujników parkowania.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Tak, oficjalnie w razie zgłoszonych problemów wgrywają V59 do każdej 3
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):Tak, oficjalnie w razie zgłoszonych problemów wgrywają V59 do każdej 3
Teraz już nie będziesz miał możliwości zainstalowania AA na swoim CMU. Swoją drogą ciekawa sprawa z tym biuletynem technicznym i V59. W Polsce też to tak działa? Podpisywałeś jakiś dodatkowy kwit?