Czateria...cd
To są zalety życia na prowincji, gdzie nie ma rzabek, biedronek i lidów które zżerają cały plus dodatni 500+ w mieście. U mnie się otworzyła kolejna konkurencja w lokalu który zwolniliśmy, nie ma przebacz w wysoko zurbanizowanym świecie...
Stała pod ścianą prężąc kakao
Masz rację czasem lepiej jest mieć sklepik na cichym osiedlu niż w centrum. Zauważyliśmy niestety też zamykanie się małych sklepów na wioskach, wyludniają się i nie opłaca się mieć tam interesu. Każdy teraz pracuje w mieście i wracając do domu robi zakupy w markecie 
Ostatnie dwa tygodnie przejechałem na diecie grillowej i zauważyłem prawidłowość – na każdy kilogram gazu straciłem kilogram masy własnej 

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Kiedyś mogłem jeść wszystko i w każdych ilościach, teraz to mi szkodzi a to ciężkie na żołądek a po tym mam gazy a po tym zgagę. SKS jak nic 

Heh słabo się konserwujesz :p mi tam nic nie szkodzi i nie żałuję sobie niczego 
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Kurde napił bym się dobrej wódeczki w fajnym towarzystwie przy grillu. Trzeba wykonać parę telefonów... 
Tak się zastanawiam czy nie dogadać się ze znajomym który ma dom letniskowy w fajnym miejscu i bym wynajmował go ludziom. Mieszka w Raszynie i tylko czasem tu przyjeżdżają. Hym...
nemi napisał(a):Da się na tym zarobić (w sensie wynajmu)? W jakiejś turystycznej miejscowości mieszkasz?
Drogie są nieruchomości w okolicy?
W okolicy jest pełno jezior nad którymi ludzie budują sobie domki, Szczytno nie jest typowo turystyczną miejscowością jak np Mikołajki czy Giżycko ale w okolicach jest dość sporo miejsc do wypoczynku.
Myślę że przy odpowiednio wczesnym ogarnięciu tematu można by było coś zarobić. Obecnie stroi i generuje tylko koszty fajne jest w nim to że to praktycznie dom piętrowy z ogrzewaniem kominkowym więc od wiosny do jesieni można by było go wynajmować nie tylko dla turystów ale też na jakieś okazję dla miejscowych (sam miałem tam kawalerski i parę imprez).
Ja już jestem stary, więc planuje powoli agroturystykę na mazurach 
Tylko jeszcze na jakiś czas muszę się wstrzymać bo nie stać mnie na to, żeby się sklonować
Dopisano 29 maja 2017 19:36:
Tylko przy mojej głupocie mogę nie dożyć..
LPG POWER

Tylko jeszcze na jakiś czas muszę się wstrzymać bo nie stać mnie na to, żeby się sklonować

Dopisano 29 maja 2017 19:36:
Tylko przy mojej głupocie mogę nie dożyć..
LPG POWER

Pamiętam jak był bum na działkę na mazurach. Warszawiaki bili się o miejscówkę do kupna i można było zarobić sporo kasy jak ktoś miał ziemię w fajny miejscu, teraz większość chciała by się pozbyć tej działki, niektóre zarosły a domki drewniane się rozleciały 

Ja mam na oku gotową, działającą 

Bartek1986 napisał(a):Ja mam na oku gotową, działającą
Dobra miejscówka to podstawa nawet domy weselne budują by było blisko do jeziora
Ja na mazury mam za daleko, ale gdzieś w głowie cały czas chodzi zakup domku lub (co bardziej realne) mieszkania w górach i wynajmowania go w okresie w którym nie będzie mi potrzebne. Z tego co widzę, to mieszkania lub całe domki mają o wiele większe wzięcie niż pokoje do wynajęcia.
wziąłem się za gotowanie i sobie kawałek pala odciąłem.....eh.....się urządziłem, klikać cięzko :/
Chętnie bym się w jakiejś głuszy zaszył na troszkę......
Chętnie bym się w jakiejś głuszy zaszył na troszkę......
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a): Z tego co widzę, to mieszkania lub całe domki mają o wiele większe wzięcie niż pokoje do wynajęcia.
bo to nie te czasy ,,aby przekimać" tylko jakiś standard ludzie chcą i wolą dopłacić za cały domek niż cisną w pokoju.
Zwykle, przy 3-4 osobach wcale się nie dopłaca, a wychodzi nawet taniej
Pierwszy raz wynająłem mieszkanie 6 lat temu w Kołobrzegu z sq2jul. Szukaliśmy pokoju, ale było ciężko. Wpadliśmy w środku sezonu na spontanie zaraz po zlocie w Rykach. O ile pamiętam kosztowało nas to chyba 150zł, co przy 3 osobach dało cenę i tak niższą niż pokój z łazienką.
Tam gdzie co roku jeżdżę mam apartament w porcie za ok 130zł. Przy czterech osobach wychodzi zabawnie tanio jak na standard który mam. W górach, w Krynicy o ile pamietam poza sezonem płacę 100zł.
Tam gdzie co roku jeżdżę mam apartament w porcie za ok 130zł. Przy czterech osobach wychodzi zabawnie tanio jak na standard który mam. W górach, w Krynicy o ile pamietam poza sezonem płacę 100zł.
loockas napisał(a):Ja na mazury mam za daleko, ale gdzieś w głowie cały czas chodzi zakup domku lub (co bardziej realne) mieszkania w górach i wynajmowania go w okresie w którym nie będzie mi potrzebne. Z tego co widzę, to mieszkania lub całe domki mają o wiele większe wzięcie niż pokoje do wynajęcia.
IMO słaba opcja niestety, patrzę przez pryzmat rodziców, którzy domek na mazurach mieli (ale może to tyczyć się domku w każdym innym miejscu). Korzystając samemu, nie wiem jak często będziesz jeździł, ale pewnie z czasem jak Ci się trochę znudzi, coraz mniej. W dodatku taki domek ciągnie za sobą koszty, pomijając już opłaty, utrzymanie, odnawianie wszystko kosztuje. W naszym przypadku trzeba było jeszcze zatrudnić pana 'doglądacza', a mimo to i tak się coś zdarzy (np. żule sobie zrobią imprezę). Jakbyś chciał wynajmować ludziom jak nie korzystasz to i tak musisz tam podjechać, zapewnić jakiś serwis, pościel, itp., nie wiem czy tak okazjonalnie to się zwróci.
Wydaje mi się że lepiej raz na jakiś czas sobie coś wynająć i nie martwić się takimi rzeczami. Są okolice gdzie naprawdę jest tanio i ładnie.
If you’re in control, you’re not going fast enough.