Mazda MX-6 (GE) – Opinie

Mazda 626 / MX-6 / Cronos 1992–1997

Postprzez Globy » 14 cze 2006, 01:10

mbmaster napisał(a):http://www.trader.pl/ds_doc,84014842,26927406,prezentacje.asp

O, nie widzialem tego wczesniej <spoko>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez mbmaster » 25 cze 2006, 02:57

Ja bym sobie to auto odpuscil pomimo ceny. Praktycznie cala blacharka do roboty. Znajac zycie. Stan tego auta jest naprawde kiepski. Zaczynajac od karoserii po wnetrze auto jest zanidbane. Nie trzeba chyba rozwijac tematu ze o inne rzeczy poprzedni wlasciciel pewnie tez niedbal.
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Gość » 25 cze 2006, 15:25

to ze zaniedbany widze dlatego ta cena, tak jak napisałem zdaje sobie sprawe ze trzeba w nią troche włożyc, zreszta aktualny własciciel tego nie ukrywa

pytam tylko o dzwony gdyby była powypadkowa automatycznie odpada, moze ktoś ja oglądal zna itd.itp.

jesli coś wiecie dajcie znać

Pozdrawiam
Gość

Postprzez mbmaster » 25 cze 2006, 16:22

hehe niewiem poco cudowac. Skoro to auto jest zaniedbane to chyba niewiesz jakie koszta cie czekaja przy naprawianiu tego auta. Blacharke owszem zrobisz w miare tanio bu duzo jest mx-6 na czesci ale mechanicznie zycze ci powodzenia. To sie poprostu nie kalkuluje. Z gówna bata nie ukrecisz :P
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Postprzez Gość » 25 cze 2006, 18:17

widziałeś na żywo?? nie...

a ja pytam czy moze ktoś widział i wie więcej niz wynika ze zdięć,
proste... przynajmniej dla mnie

jezdziłem wieloma samochodami a ostatni mx3 v6 jakiś czas wczesniej 626; więc co nieco wiem o tych samochodach
Gość

Postprzez mbmaster » 25 cze 2006, 18:43

Jeśli kupisz ten wóz – zostaniesz właścicielem jednej z 3 egzemplarzy tego modelu w najbogatszej wersji w Polsce.

Chyba najbardziej zachetanego w polsce <lol> Nie widze w niej zadnego dodatkowego wyposazenia. Taka wersja to praktycznie seria w amerykanskiej wersji.

Ja bym w te jego bajeczki nie wiezyl. Co do dzwona to ma jeszcze orginalne amerykanskie lampy przednie (bez soczewek :( ) wiec moze w polsce nie miala wypadku wiekszego.

Nadal niewiem co sklania cie do zakupu tego auta. Dolozysz 2,5 tysia i masz powiedzmy w porownaniu z ta igle. W ten samochod najmarniej trzeba wsadzic 2,5 zeby powiedzmy jakos to smigalo i wygladalo.
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Postprzez pawelc » 26 cze 2006, 07:52

młody ck musisz znależć kogoś ze szczecina lub okolic to może obluka,jak dla mnie auto wygląda na bite zresztą widać to po popękanym lakierze na prawym i lewym błotniku ale jak bite należałoby oblukać na miejscu co do reszty nie pokoić moze fakt rozbierania silnika przy dosyć niewielkim przebiegu,a tak na marginesie ogłoszenie te jest wystawiane już od dłuższego czasu i autko zeszło już konkretnie z ceny ,no cóż bez oględzin na miejscu raczej nic więcej nie wywnioskujesz
Forumowicz

Od: 26 sie 2005, 07:39
Auto: RX8 z z32se

Postprzez Gość » 19 wrz 2006, 19:23

Witam wszystkich...moja mx jest z końca 91 roku ma przejechane 286tyś i nic się z nią nie dzieje....zakochałem sie w tym aucie od pierwszego wejrzenia...polecam wszystkim
Gość

Postprzez Gość » 23 wrz 2006, 11:02

Jestem nowy więc ...witam wszystkich mam mazdę mx6 20 16vz 92 roku kupiłem ją jakiś miesiąc temu uszkodzoną ( zarysowania po obu stronach...autobus i polonez:) ) za częsi blacharskie zapłaciłem 700 zł a kilka ich było drzwi oba przednie błotniki do tego doszedł [waaaco?] i drążek kierowniczy. mam nadzieję że niedługo pojadę chociaż nadal stoi w warsztacie :( od kwietnia nie siedziałem w niczym oprócz poloneza trucka .... i już nie mogę się doczekać madzi. Poprzednie moje auto to renault clio 1,8 8v i cały czas twierzdę że nic go nie pobije po przeróbkach miał 7,6 do setki!! niestety dachowanie... drzewo maluch i po cleo. mam takie małe pytanko czy ktoś wie może gdzie można dostać oryginalny spoiler tylniej klapy do mx? bo tych przerośniętych z allegro nie założe za nic:)

ps sorki za błędy ale to błąd natury bo mnie w dysortografię wyposażyła....
Gość

Postprzez Gość » 25 wrz 2006, 00:01

Witam wszystkich. Bardzo ciekawe forum , no ale do rzeczy. Nosze sie z zamiarek kupienia Mazdy MX-6. Znalazlem nawet oferte ze swojego miasta.
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1641949
Chcialbym zapytac co sadzicie o tym samochodzie , to bedzie moj pierwszy samochod wiec prosze o rade czy wersja 2.0 wystarczy czy moze 2.5 . Zaznaczam ze "staram" sie jezdzic rozsadnie. Samochod podany w linku bardzo mi sie podoba ale znalazlem takze wersje 2.5
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=127800548.
Jesli ktorys z uzytkownikow tego forum moglbym mi doradzic co wybrac bylbym wdzieczny i prosilbym takze o opinie o tych dwoch konkretnych autach.
Bylbym zapomnial prosze nie krzyczec na mnie za to pytanie czy MX-6 ma naped na tyl czy na przod??
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Gość

Postprzez mbmaster » 25 wrz 2006, 00:14

Naped maja na przod. Obie mi sie niepodbaja bo pod wies tuning podchodza.

Z ta srebrna juz sie od cholery czasu bujaja i niewiadomo czy chodzi o stan czy o cene a te bajki w opisie to poprostu na kolana powalaja. To zwykli handlarze juz chyba 3-4 mazdy pchneli na takim bajerze.

Czerwona trudno ocenic. Po wygladzie mozna ocenic jaki temperament mial poprzedni wlasciciel i uwazam ze mocno w kosc dostala co odbije sie w przyszlosci. Wygkada jakby tyl w niej wisial. Srebrna za to na poczatku byla normalna a pozniej jak sie nie chciala sprzedac to ja odpicowali( jakos mi nie podchodzi)

Jako pierwsze auto bralbym MX-6 2.0 chyba :)
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Postprzez Gość » 25 wrz 2006, 00:36

A jak oceniasz stan tej pierwszej tzn czy jest mozliwosc ze byla bita bo nie chcialbym wydac 10k na auto co po tygodniu sie rozleci ewentualnie jakby ktos mogl mi polecic jakas mx-6 do kupienia w miare blisko wielkopolski.
Gość

Postprzez mbmaster » 25 wrz 2006, 00:56

Ta srebrna zanim ja odpicowali byla normalnym wozem. Nic tam sie nie rzucalo w oczy co by ja dyskwalifikowalo. OD nich tez kupil auto Gruda z klubu i chyba bylo ok. Mi akurat ten Tuning nie podchodzi ale jesli tobie sie podoba i cena pasuje to mysle ze sie nie natniesz. Z tego co widze to z ceny nie beda chcieli zejsc... nie lepiej zainwestowac w cos normalnego? Powiem Ci tak polowa (naprawde) mx-6 to szroty i wez to pod uwage bo latwo sie naciac. obejrzyj kilka aut porownaj sobie, pojezdzij itd. czase lepiej kupic mazde nie odpicowana a sprawna i zadbana.

Napewno cos im nie wyszlo spasowanie zderzaka z maska a raczej przedniego prawego boku

Obrazek
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Postprzez d_pac » 29 wrz 2006, 21:15

Witam wszystkich.
Od czterech dni jestem szczęśliwym posiadaczem czerwonej mazdy mx-6 2,5 V6. Autko jest z 92 roku ale właścieciele poprzedni o nią dbali i upiększali – obniżone zderzaki, dwa szerokie kominy z tyłu, fele alu 17'. Zakochałem się w tym autku od pierwszego zakrętu – jest rewelacyjna – doskonały silnik obdarzony pięknym głosem, fantastyczna trakcja i niesamowicie wygodne fotele. Jeżeli ktoś myśli o kupnie samochodu sportowego – POLECAM POLECAM POLECAM!

Jak tylko załatwię wszystkie formalności będę starał się o wstąpienie do KLUBU!

Pozdrawiam wszystkich
Początkujący

Od: 29 wrz 2006, 20:54
Auto: MAZDA MX-6 2,5 V6

Postprzez regiz » 29 wrz 2006, 21:18

d_pac napisał(a):Zakochałem się w tym autku od pierwszego zakrętu – jest rewelacyjna – doskonały silnik obdarzony pięknym głosem, fantastyczna trakcja i niesamowicie wygodne fotele.

Cos w tym jest... Akurat w kwestii silnika nie bede sie wypowiadal, bo mnie jak na razie wyprzedzaja na swiatlach lanosy, ale trakcja... jak kogos wioze, to przyspieszeniem sie pochwalic nie moge, ale za to nie musze zwalniac przed zakretami :) Jezdzilem juz roznymi samochodami znajomych i zaden nie trzyma sie drogi chociaz w polowie tak dobrze jak moja madzia.
Forumowicz

Od: 12 mar 2006, 22:02
Auto: 6 MPS '07

Postprzez d_pac » 19 paź 2006, 22:41

WITAM

Oto moja Mazdka. Na razie tylko dwa zdjęcia. Niedługo postaram się o więcej.

POZDRAWIAM

Obrazek
Obrazek
Początkujący

Od: 29 wrz 2006, 20:54
Auto: MAZDA MX-6 2,5 V6

Postprzez Bimbak » 20 paź 2006, 22:31

Ciekawy bad-look, przypomina mi dwie klubowe efki ;)
CZekamy na więcej fotek w naszych mazdach i do zobaczenia na jakimś spocie
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez perver » 8 lip 2007, 22:03

Zastanawiam sie nad nabyciem Mx6. Mam juz pod domem MX5 NB (opisana na forum przez KOT) i Mazda mi pasuje.
Jako,ze nie kupie drugiej Mx5,bo przydalo by sie jednak w rodzinie auto w ktore wejda 4 osoby to zastnawiam sie nad zakupem Mx6 2.5 V6.
I tu prosba do Was uzytkownicy Mx6.
Interesuja mnie dane techniczne,bo na glownej mazdaspeed jakos nie dziala.
Jak sie jezdzi? Co sie psuje? Plusy i minusy tego konkretnego modelu.
Dziwi mnie tez troche dosc niska cena zakupu?
No i przedewszystkim mozliwosci modyfikacji i dostepu do garatow tuningowych.
Z gory dzieki za pomoc

ps. wiem wiem opcja "szukaj" :D to juz mam przeczytane, moze cos nowego ktos powie,bo wiadomo,ze liczba uzytkownikow sie zmienia i kazda swoje doswiadczenia.
Po co jezdzic skoro mozna latac...
Forumowicz

Od: 19 lut 2007, 21:43
Auto: mx5 NB, 323F BJ 2.0 Sportiv

Postprzez qbass » 9 lip 2007, 01:04

perver napisał(a):Jak sie jezdzi?

Suuuper :D
perver napisał(a): Co sie psuje?

Jeśli trafisz na porządny, nie zajeżdżony egzemplarz będziesz musiał dbać jedynie o eksploatacyjne pierdółki...

perver napisał(a): Plusy i minusy tego konkretnego modelu.

+komfort (ale wg mnie tylko we 2 osoby, bo 4 to juz trochę ciasnawo)
+prowadzenie
+dźwięk silnika V6 <faja>
+budzi respekt, pomimo że jest to dość stare autko

– paliwożerność :( ale da się żyć

perver napisał(a):No i przedewszystkim mozliwosci modyfikacji i dostepu do garatow tuningowych.
Chyba jak w każdym aucie modyfikacji może być sporo. Części tuningowych dużo jest w Stanach...
Tak czy inaczej polecam ten samochód! ;)
Pozdrawiam!
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL :)
Forumowicz

Od: 27 kwi 2007, 10:39
Auto: MX-6 GE KL

Postprzez pawelMX6 » 23 sie 2007, 23:24

Ja bym bral ostatnia z tych linkow bo co prawda nie czerwiem (moim zdaniem jedyny sluszny kolor dla mx-6) to jest piekna. Powiem ci tylko jedno – nie napalaj sie :) jak ja pojechalem ogladac dokladnie taka jak szukalem to mi kopara opadla ale... zwieracze utrzymalem i zaczelem ogladac wiekszosc rzeczy. Oczywiscie z wrazenia o polowie zapomnialem aleeee co tam :P pojechalem i kupilem w 100% taka jakiej szukalem :D Jezdze krotko jeszcze tym autem ale powiem tak – to jest boskie auto! Super w jezdzie, prowadzenie jest cudowne, fotele... wnetrze... no ta linia, kolor – cudo :D I moim zdaniem bez spojlera wyglada ladniej, taka tez sobie znalazlem ;)

A tak BTW to juz mam pierwsze dlubanie za soba – Short Shifter :D
Forumowicz

Od: 12 sie 2007, 22:10