Wycie przednich czujników parkowania po deszczu
Strona 1 z 1
Witam,
mam pytanie:
Czy normalnym jest sygnalizowanie przednich czujników parkowania po deszczu, kiedy w pobliżu przedniego zderzaka nie ma żadnej przeszkody?? Zdarzyło mi się to już drugi raz w ostatnich dwóch tygodniach. Były one zakładane przez ASO. Miał ktoś podobnie?? Czy takie działanie czujników przednich kwalifikuje się do wizyty w ASO??
mam pytanie:
Czy normalnym jest sygnalizowanie przednich czujników parkowania po deszczu, kiedy w pobliżu przedniego zderzaka nie ma żadnej przeszkody?? Zdarzyło mi się to już drugi raz w ostatnich dwóch tygodniach. Były one zakładane przez ASO. Miał ktoś podobnie?? Czy takie działanie czujników przednich kwalifikuje się do wizyty w ASO??
Niestety przednie, akcesoryjne czujniki parkowania (nie mówię o fabrycznych w SkyPassion, te są OK) to produkt raczej średniej jakości. Co prawda nie zauważyłem zależności, żeby moje wariowały po deszczu, za to czasami zdarza im się zacząć "drzeć japę" na postoju na światłach, jak obok stanie jakiś głośny pojazd (autobus, ciężarówka, motocykl z głośnym wydechem). Polecam też poproszenie ASO (albo zrobienie tego samemu) o owinięcie brzęczyka od tych czujników jakąś watą i oklejenie taśmą klejącą, bo są niemiłosiernie głośne.
U mnie przednie czujniki ( akcesoryjne z ASO ) odzywają się czasami w korku kiedy stoi obok jakiś samochód ciężarowy lub autobus. Zgłaszałem w ASO ale nic nie stwierdzili i kazali obserwować
Stwierdziłem ,że szkoda czasu na wizyty w ASO bo zdarza się to sporadycznie a same czujniki działają dobrze.
Stwierdziłem ,że szkoda czasu na wizyty w ASO bo zdarza się to sporadycznie a same czujniki działają dobrze.
fux napisał(a):Zmień myjnię. Wosk może być/jest przyczyna tego stanu rzeczy.
Zdarzyło Ci się kiedyś, że po myciu i woskowaniu auta czujniki piszczały??
U mnie, podobnie jak u kilku użytkowników forum, piszczenie czujników występuje ponadto przy przejeżdżających autobusach.
Dzwoniłem do ASO. Mam jechać drugi raz do naprawy. Mam nadzieję, że tym razem mi naprawią.
Zarówno w ASO Rzeszów ,jak i Krakowie powiedzieli, że nie spotkali się jeszcze z problemem piszczenia czujników po myciu i po deszczu.
Zarówno w ASO Rzeszów ,jak i Krakowie powiedzieli, że nie spotkali się jeszcze z problemem piszczenia czujników po myciu i po deszczu.
Czujniki akcesoryjne sa montowane przez ASO, tu producent nie ma wpływu na nie. Jeśli by miał to by działały jak oryginalne. O ile dobrze pamiętam to nawet ich w katalogu i cenniku nie było.
Wiec musisz męczyć ASO że coś skopali.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Marianek napisał(a):Czujniki akcesoryjne sa montowane przez ASO, tu producent nie ma wpływu na nie. Jeśli by miał to by działały jak oryginalne. O ile dobrze pamiętam to nawet ich w katalogu i cenniku nie było.
były w katalogu 2 lata temu , w zeszłym roku i są w najnowszym – cena 1415zł
Strona 1 z 1