Gib napisał(a):to co wierzycie w te 150k od niemca?
BTW. w VB fotel kierowcy jest świecący, da się go jakoś przywrócić do normalności bez odukrzacza piorącego?
W przypadku tego egzemplarza nie mam pojęcia, jednak widziałem auta które miały mocno zmęczone środki a przebieg był prawdziwy. Sam w mazdzie pamiętam że srodek jakoś średnio znosił upływ czasu.
Co do tapicerki, to najszybciej odkurzaczem, ale jak nie masz, to szampon, jakiś detergent do prania tapicerki, pewnie zmieszac to trzeba bedzie z jakąś silniejszą chemią – mi zdarzało się miszać z płynem do mycia posadzki – chyba Grzyby mi to kiedyś podrzucił jak brałem od niego środki Tenzi, gąbka z szorstką stroną. Po całości, wilgotny ręcznik aby doszorować i nie mieć plam po chemi i suchy recznik, potem uchylone okna, słoneczko i powinno być OK.
Ja własnie odświeżyłem lakier w V40. Umyłem karcherem, poprawiłem gąbką z szamponem, spłukałem, nałożyłem mleczko Tenzi, przepolerwałem na szybko, poprawiłem Finishem i przetarłem do sucha. Wygląda lepiej. Niestety odsłoniłem wszystko co się stało przez zimę, przytarte drzwi, odpryski po kamieniach, obtarty zderzak i sporo innych dziwnych rys.....kurde [tiiit] parkowaniie w wawie.....