Czateria...cd
Ja widzę, że mam 154 punkty.
A jak wszedłem w dowolną aukcję jakiegoś typa, to ma 99,8% poleceń, 13349 na plus i 25 na minus z ostatnich 12 miesięcy.
I źle, i dobrze – jeśli ktoś sprzedaje 10 lat i jest solidny, a w ostatnim czasie zaliczy wpadki, to się to tak łatwo nie 'rozmasuje' teraz na wszystkie lata, tylko zjazd procentowy będzie konkretny i użytkownicy będą widzieć to łatwiej.
A jak wszedłem w dowolną aukcję jakiegoś typa, to ma 99,8% poleceń, 13349 na plus i 25 na minus z ostatnich 12 miesięcy.
I źle, i dobrze – jeśli ktoś sprzedaje 10 lat i jest solidny, a w ostatnim czasie zaliczy wpadki, to się to tak łatwo nie 'rozmasuje' teraz na wszystkie lata, tylko zjazd procentowy będzie konkretny i użytkownicy będą widzieć to łatwiej.
Hmm gdzie widzisz te pkt? Jak wejde z pozycji aukcji na swój profil to widze tylko takie coś:

Miałem 200 komentarzy i nie ma żadnej nawiązania do tego
Czyli co wyłapiesz pare negatywów i nie ma to znaczenia bo po roku ich nie będzie widać?
tutaj jeszcze z regulaminu allegro:
pkt 9 "Dlatego w nowym systemie będziemy pokazywali i uwzględniali punkty, komentarze i oceny sprzedaży z ostatnich 12 miesięcy"
i dalsza część:
"Ewentualne problemy transakcyjne sprzed 12 miesięcy nie będą miały wpływu na bieżącą ocenę."

Miałem 200 komentarzy i nie ma żadnej nawiązania do tego
tutaj jeszcze z regulaminu allegro:
pkt 9 "Dlatego w nowym systemie będziemy pokazywali i uwzględniali punkty, komentarze i oceny sprzedaży z ostatnich 12 miesięcy"
i dalsza część:
"Ewentualne problemy transakcyjne sprzed 12 miesięcy nie będą miały wpływu na bieżącą ocenę."
Nie ma co ukrywać. Allegro czyści portal z małych i prywatnych sprzedawców na rzecz dużych dystrybutorów. Sprzedawcy w stylu autoryzowany czy inny partner allegro tylko to potwierdza.
Taka osoba jak ja wystawie kilka aukcji w roku, zwykle jakiś przedmiotów używanych których nie potrzebuję. Łapiąc jednego negatywa za dwie rysy za dużo na ekranie telefonu, robisz się już niewiarygodny. Tak więc trzeba uważać.
Myślę, że to jest kwestia czasu i na allegro zostaną tylko firmy z nowymi produktami, a nawet zaryzykuję, że zostaną tylko "partnerzy allegro" czy spółki córki typu agito itp.
Taka osoba jak ja wystawie kilka aukcji w roku, zwykle jakiś przedmiotów używanych których nie potrzebuję. Łapiąc jednego negatywa za dwie rysy za dużo na ekranie telefonu, robisz się już niewiarygodny. Tak więc trzeba uważać.
Myślę, że to jest kwestia czasu i na allegro zostaną tylko firmy z nowymi produktami, a nawet zaryzykuję, że zostaną tylko "partnerzy allegro" czy spółki córki typu agito itp.
Gib napisał(a):Bimbak napisał(a):Dziwne to porsche. Wyglada jak składak 3 różnych bodykitów
Może dlatego jest 70 tys tańsze niż inne 993mi się podoba.
Trochę turbo troche rufa i nie wiadomo czego w tych dokladkach. Dziwi mnie ze nawet nie napisali co to jest pod spodem technicznie. Jak to jwwt tańsze o 70 od tego co normalnie to masakra jak ludzie odjechali z cenami. 2 lata temu jeszcze 30 tysi dolców starczyło na bardzo ładną carrere z usa a zgniłki poniżej 20 chodziły.
Może juz czas zainteresować się 996?
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
Krzemol1994 napisał(a):Ja już dawno Allegro olałem i wszystko sprzedaję na OLX/ forach.
Ja mimo wszystko wolę allegro, bo trzeba się zalogować, podać dane i mają bądź co bądź najlepszą/najszybszą formę płatności (payu). OLX jest spoko, ale to taka trochę wylęgarnia ludzi mało obytych z internetami. Mam wrażenie, że dominują tam ludzie z roczników moich rodziców
Poza tym najczęściej sprzedaje rzeczy używane i mam problem z ich wyceną. Licytacja na allegro rozwiązuje problem.
Wystawiłem ostatnio kilka rzeczy i chciałem dwie kupić na OLX – masakra, doszedłem do wniosku, że ludzie tam tylko chcą truć pupę, nie chcą ani kupić ani sprzedać
Jedna wielka strata czasu.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Faktycznie sporo jest ludzi na olx którzy sam nie wiem po co wystawiają cokolwiek, też powinna być opcja oceniania żeby takich pacanów wykluczyć z wystawiania, spotkałem się z tym sporo razy masakra jakaś
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Na ebayu nie widzę nic za 30k prędzej 40-60. Tubo 100+
Przez jakiegoś patafiana w czerwonej CX-5 dziś koło 14ej na szosie nieporęckiej musiałem spierdzielać z jezdni na miękkie pobocze, bo tak szerokim gestem wyprzedzał ciężarówkę że mu nie starczyło pasa...Niech ci jedno jajo uschnie.
Przez jakiegoś patafiana w czerwonej CX-5 dziś koło 14ej na szosie nieporęckiej musiałem spierdzielać z jezdni na miękkie pobocze, bo tak szerokim gestem wyprzedzał ciężarówkę że mu nie starczyło pasa...Niech ci jedno jajo uschnie.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Trzeba było dociągnąc go do końca i sprawdzić jakie ma heble, ja zawsze tak tobię i w 99% tak się konczy :p z wyprzedzania na ostrym hamowaniu
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...