Witajcie
Nie miałem w swojej M6 od zakupu tego wkręcanego ucha holowniczego, niestety okazało się niezbędne, więc zakupiłem takowe na allegro.
Nie pasuje.
Jaki tam powinien być gwint, bo nie jestem pewien czy przysłali zły hak, czy może trzeba przegwintować otwór w zderzaku?
Gwint wkręcanego ucha holowniczego
Strona 1 z 1
W belce jest fabrycznie zrobiony gwint na to. Widocznie przysłali Ci inny wymiar. Polecam kupić używkę oryginał z allegro, jest tego mnóstwo i możesz znaleźć za jakieś śmieszne pieniądze 
Kupiłem używkę na allegro.
Otwór z gwintem w zderzaku mam.
Ja chcę poznać tą tajemną informację, jaki tam jest gwint, żeby
1. ZMIERZYĆ gwint na uchu czy przysłali mi właściwe, zanim zacznę do nich dzwonić
2. PRZEGWINTOWAĆ otwór, bo widzę w tym gwincie jakiś zadzior, który może być winowajcą dlaczego to się nie wkręca.
Niech ktoś proszę weźmie suwmiarką tylko zmierzy, jaki to jest gwint, ja sobie z resztą poradzę.
Otwór z gwintem w zderzaku mam.
Ja chcę poznać tą tajemną informację, jaki tam jest gwint, żeby
1. ZMIERZYĆ gwint na uchu czy przysłali mi właściwe, zanim zacznę do nich dzwonić
2. PRZEGWINTOWAĆ otwór, bo widzę w tym gwincie jakiś zadzior, który może być winowajcą dlaczego to się nie wkręca.
Niech ktoś proszę weźmie suwmiarką tylko zmierzy, jaki to jest gwint, ja sobie z resztą poradzę.
-
krzys2c
Suwmiarką kolego skoku gwintu nie pomierzysz, a jedynie grzebieniem i to najlepiej na śrubie.
Natomiast możesz sam sobie zmierzyć długość gwintu, podzielić przez ilość zwoji i masz skok.
Swoją drogą to dziwne zdanie sformułowałeś:
To rozkaz czy prośba
Ja w ogóle nie mam w zderzaku miejsca do wkręcenia ucha, więc przymusowego postoju nawet nie przewiduję
Natomiast możesz sam sobie zmierzyć długość gwintu, podzielić przez ilość zwoji i masz skok.
Swoją drogą to dziwne zdanie sformułowałeś:
To rozkaz czy prośba
Ja w ogóle nie mam w zderzaku miejsca do wkręcenia ucha, więc przymusowego postoju nawet nie przewiduję
Strona 1 z 1