Gwint wkręcanego ucha holowniczego

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez krzys2c » 5 maja 2017, 21:04

Witajcie

Nie miałem w swojej M6 od zakupu tego wkręcanego ucha holowniczego, niestety okazało się niezbędne, więc zakupiłem takowe na allegro.

Nie pasuje.

Jaki tam powinien być gwint, bo nie jestem pewien czy przysłali zły hak, czy może trzeba przegwintować otwór w zderzaku?
krzys2c

Postprzez DeviS » 6 maja 2017, 00:27

W belce jest fabrycznie zrobiony gwint na to. Widocznie przysłali Ci inny wymiar. Polecam kupić używkę oryginał z allegro, jest tego mnóstwo i możesz znaleźć za jakieś śmieszne pieniądze ;)
Forumowicz

Od: 23 wrz 2013, 00:58
Auto: Była: Mazda 6 GG 1.8 '05r + LPG
Jest: Mazda 6 GJ 2.5 '15r

Postprzez krzys2c » 6 maja 2017, 10:30

Kupiłem używkę na allegro.
Otwór z gwintem w zderzaku mam.

Ja chcę poznać tą tajemną informację, jaki tam jest gwint, żeby
1. ZMIERZYĆ gwint na uchu czy przysłali mi właściwe, zanim zacznę do nich dzwonić
2. PRZEGWINTOWAĆ otwór, bo widzę w tym gwincie jakiś zadzior, który może być winowajcą dlaczego to się nie wkręca.

Niech ktoś proszę weźmie suwmiarką tylko zmierzy, jaki to jest gwint, ja sobie z resztą poradzę.
krzys2c

Postprzez rymko » 10 maja 2017, 16:54

Suwmiarką kolego skoku gwintu nie pomierzysz, a jedynie grzebieniem i to najlepiej na śrubie.
Natomiast możesz sam sobie zmierzyć długość gwintu, podzielić przez ilość zwoji i masz skok.
Swoją drogą to dziwne zdanie sformułowałeś:
Niech ktoś proszę weźmie suwmiarką tylko zmierzy, jaki to jest gwint, ja sobie z resztą poradzę.

To rozkaz czy prośba ;)
Ja w ogóle nie mam w zderzaku miejsca do wkręcenia ucha, więc przymusowego postoju nawet nie przewiduję :)
Forumowicz

Od: 25 maja 2009, 14:23
Auto: Mazda 6I 2.3 2007 A-spec/AT