Witam posiadam Mazdę 323 F BJ 2,0 turbo diesel 101KM 2001 rok mam problem z wyciekami silnika auto generalnie ma przejechane ok 433 Tys km 3 dni temu kupiłem mazdę 323 f lecz nie BJ ale w sedanie 2000 rok z silnikiem 2,0 turbo 90 KM z przebiegiem 250 tys KM cale wnętrze w środku jest to same ale ciągle martwi mnie czy jest możliwość przeniesienia silnika do mojej mazdy 323 f BJ gdyż podoba mi się bardziej niż sedan Są problemy z odpalaniem sedana coś strzela w pompie paliwa na pewno jest uszkodzona ciężko pali ale jest na chodzie czasami sadzi na biało w dodatku turbina nawala trzeba naprawdę rozbujać ją aby w miarę szybo osiągała pułap turbiny czyli ok 2,5 tys o/min . W moim kociaku (Mazda 323 F BJ ) są wycieki bardzo mnie to wkurza gdyż więcej wydaje na sam olej do silnika niż na paliwo w dodatku mam wybite 4x amortyzatory

, maglownica do wymiany gdyż zanika mi wspomaganie , coś mi bije w prawym kole prawdopodobnie to przegub, i podobno pompa wspomagania jest do kitu ale tym się nie martwię bo mam nową lecz jej nie założyłem

jeszcze . Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć mi czy części będą się nadawać od sedana do mojej karoserii bo naprawdę sama karoseria o wiele razy wygląda lepiej niż ten kwadratowy sedan :/ zwłaszcza ze wersje BJ kombi w sporcie wyglądają naprawdę pięknie nie kiedy mi przypominają subaru

w kombi. Auto kupiłem od policjanta nwm gdzie on zrobił przegląd samochodu że nie przyczepili się do wycieku oleju ale ja mam z tym spore problemy. Bardzo proszę o pomoc i serdecznie pozdrawiam
ps. Udanej majówki życzę wszystkim
pozdrawiam Krzysiek