Witam, znalazłem interesujące mnie autko i proszę was o opinie – jestem nowy w Mazdach a przeglądając forum naprawdę czasami z niczego można wywnioskować sporo informacji.
Link do ogłoszenia – nr vin wyślę do Maniaczka w celu sprawdzenia
Handlarz (jak iLuminary) napisał VIN JMZGJ692821138326
Dopisano 22 kwi 2017, 16:37:
jestem wstępnie umówiony na oględziny na poniedziałek – zwróciłem uwagę Panu że na tych tablicach nie mogę się poruszać – niestety nie ma innych tablic – mogę go zmusić do wyrobienia tablic tymczasowych prawda ? biała tablica + czerwona czcionka – podobno są wydawane w dniu złożenia wniosku ? Ktoś próbował takiego zabiegu ? Samochodu wracałbym ponad 300 km nie uśmiecha mi się płacić mandatu + lawety w przypadku spotkania niebieskich.
Naprawdę myślisz, że w tej cenie będzie dobre auto? A odnośnie VINu to: JMZGJ692821138326 Tak, to następna generacja GJ. Ta z ogłoszenia to GH, czyli VIN podany z kosmosu.
Ja Ci pomogę: Bardzo dobra GG 2007 czyli pierwsza edycja Mazdy 6, kosztuje od 6000 do 7000 euro zależnie od wyposażenia exclusive lub active i przebiegiem nie więcej niż 150k km. Drugiej edycji Mazdy czyli GH szukasz od 7000 euro (30k zł) wzwyż bo taniej nie ma, chyba, że zaniżysz wymagania odnośnie wyposażenia i przebiegu. I tu mówimy tylko o roczniku 2008. To sa ceny za Odrą.
Zawsze powtarzam: USTAWIAJCIE DOLNE WIDEŁKI CENOWE bo szkoda czasu na egzemplarze poniżej 30k zł z otomoto, które są sprowadzane. Inna sprawa to krajowe GH ale czy ktoś krajową GH puści poniżej 30k? wątpie.
Możliwe, że cena ma też trochę wspólnego z silnikiem, niestety 2.0 diesla w GH bym nie chciał. Ewentualnie 2.2 – ale tutaj już akcyza swoje robi, także GH z dieslem ... niestety nie polecam, chyba, że coś krajowego 2.2 się trafi (dzięki czemu akcyza, która była płacona przy nowym aucie jakoś się zniweluje poprzez ceny rynkowe).
Bigbluee dzięki za podpowiedź – bede miał na uwadze
e-tomek z opini mojego mechanika te dieselki nie sprawiają żadnych problemów – dlatego też starałem się patrzeć bardziej na te egzemplarze – widziałem na jakies aukcji że mazda z silnikiem 2.2 nie mylić z wadliwym 2.0 – chodzi o to falowanie wtrysków czy może są jeszcze jakieś bolączki ? dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam
Ciekawe jakbys dalej prowadzil konwersacje z takim sprzedajacym co by powiedzial dlaczego podaje falszywy numer nadwozia. Jak widac bezczelnosc niektorych nie zna granic. Swoja droga przypomnialo mi sie bo w moich stronach bardzo rzadko ktos sprzedaje Mazde 6 II generacji ze parenascie kilometrow ode mnie jest taka jakiej szukasz. Gdzies widzialem ogloszenie. Auto znam tylko z widzenia ale jakbym znalazl chwile moglbym moze cos wiecej obadac. Na pewno od jakiegos czasu w kraju i z rok ja chyba co najmniej widze na drodze. Bedziesz zainteresowany to pisz.