czasami auto nie kręci

Postprzez moby36 » 19 kwi 2017, 17:11

Witam
Mam problem, kupiłem auto, silnik oczywiście był wymyty przez sprzedawce bo to norma, i teraz auto raz odpala a raz cos mu odbija i nie chce w ogole zakrecić
Wziadam do auta, przekrecam kluczyk, czekam aż zgaśnie kontolka immo i odpalam, a czasami dzieje sie tam że oczywiscie wszystko po kolei robie tak samo przekrecam kluczyk i nic, nie kreci, kontolki nie przygasają, tak jak by gdzieś cos nie stykało.
Ma ktoś pomysł ???
bo mnie zaraz szlag trafi, wczoraj raz tak miałem, po 40 min poprostu przekreciłem i odpaliła od strzała.
Dzisiaj 3 razy, pierwszy raz po ok 10 min. w drugim przypadku po ok 30 sek, drugi raz po 30 min.
Najlepsze jest to że to zawsze sie dzieje jak gdzieś wyjde np na szybkie zakupy wracam i d...a.
rano wsiadam i wszstko smiga.

Wgrałem zdjecie swojego silnika z góry, może ktoś zaznaczyć gdzie jest rozrusznik, bendix czy co dam jeszcze żeby zobaczyć bo pewnie jakaś kostka po tym myciu zaśniedziała i cuda sie dzieją
Załączniki
20170419_162915.jpg
Początkujący

Od: 28 kwi 2015, 21:51
Auto: Mazda 3 1.6 benz 2006
Carbon grey

Postprzez lukasz393 » 19 kwi 2017, 20:16

Miałem podobnie. Prawdopodobnie śniedzieje Ci styk od cienkiego kabelka od rozrusznika. Poszukaj przy rozruszniku białej wtyczki z cienkim kablem. Jak zajrzysz pod maskę to będziesz go widział, znajduje się pod kolektorem dolotowym z prawej strony. Jak nie będzie chciał Ci odpalić to poruszaj wtyczką i sprawdź czy pomoże. Jeśli tak to pozostaje go przeczyścić i jeździć :D
Początkujący

Od: 1 lip 2015, 20:54
Auto: Mazda 3, 2006, 1.6 cm benzyna