Witam,
czy jest szansa do tego konkretnego modelu radia dorzucić wejście aux? Wszędzie szukam i widzę pełno przejściówek do mazdy po 2006 roku, ewentualnie przejściówka z konwerterem dla tych aut ale od 2004 roku.
pozdrawiam.
Mazda 3 BK 2003 – wejście aux
Strona 1 z 1
- Od: 4 kwi 2017, 12:31
- Auto: Mazda 3 1.6 Benzyna 2003
Siema. Ja mam wersje 2005 z USA i nie wiem jak Ty ale ja mam ostatni przycisk TYPE/MD. Niektórzy maja Media lub AUX i wtedy ten kabel ze złączem (te wąskie na twoim zdjeciu) niby dziala. U mnie nie udalo mi sie uruchomić AUX. Poszedłem wiec sposobem i przylutowalem kabel minijack pomiedzy CD a wzmacniacz jak to jest gdzies tu opisane na forum i takim sposobem mam 'AUX' u siebie 
Nie wiem czy źle szukałem ale nigdzie nie mogę znaleźć tego opisu. Masz może do niego gdzieś link?
Ja mam taką wersję radiajak na zdjęciu. Mam też wtyczkę aux za parę złotych, ale nie działa. Jak podłącze pod telefon to widzi jako słuchawki w telefonie.
Prosze oto temat z tematem przycisku Media i Aux in
viewtopic.php?f=470&t=89398
viewtopic.php?f=470&t=89398
- Od: 9 sty 2017, 15:03
- Auto: Mazda 3 BK 2006 r. 1.6 Benzyna
Czyli na tą chwilę trzeba się wpiąć w płytkę radia bo z wtyczki z pinami nie da rady...hmmm
To mam jeszcze jedną sprawę przy okazji tego radia – nie działają mi dwa przyciski, od zegarka i od komputera pokładowego, oba jakby zapadnięte do środka bo nie klikają.
Miał ktoś może coś podobnego? Da się to naprawić jakoś? Ewentualnie gdzie we Wrocławiu znajdę kogoś kto będzie wiedział jak to naprawić?
Właśnie nasunęła mi się kolejna myśl przeglądając radia od nowszych modeli (2004-2006) czy gdybym kupił po prostu nowsze radio ze zmieniarką to czy będzie ono kompatybilne z moim samochodem? Chodzi mi o komputer i całą funkcjonalność radia. Do takiego radia od ręki dostępny jest kabel, który wpinamy w tyle wejście a z przodu cieszymy się wejściem jack.
Miał ktoś może coś podobnego? Da się to naprawić jakoś? Ewentualnie gdzie we Wrocławiu znajdę kogoś kto będzie wiedział jak to naprawić?
Właśnie nasunęła mi się kolejna myśl przeglądając radia od nowszych modeli (2004-2006) czy gdybym kupił po prostu nowsze radio ze zmieniarką to czy będzie ono kompatybilne z moim samochodem? Chodzi mi o komputer i całą funkcjonalność radia. Do takiego radia od ręki dostępny jest kabel, który wpinamy w tyle wejście a z przodu cieszymy się wejściem jack.
Tu masz rozwiązanie viewtopic.php?f=114&t=198644
- Od: 6 sty 2017, 14:42
- Auto: Mazda 3 BK USA SDN. 2,0 BP, LPG 2008r
Przyciski naprawione!
Dodatkowo zamówiłem ze stanów audiomoda –> http://www.sylfex.com/products/AuxMod/ i działa
co prawda nie należało to do najtańszych rozwiązań ale przyszło po tygodniu i działa.
Dodatkowo zamówiłem ze stanów audiomoda –> http://www.sylfex.com/products/AuxMod/ i działa
Strona 1 z 1