Czateria...cd
Jeszcze nie – trudno trafić na egzemplarz w sensownym stanie w planowanym budżecie ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas napisał(a):Musieliście rejestrować bazę w GIODO samodzielnie czy jakaś umową o ochronę danych z operatorem? ABI pewnie świadczy dla Was operator, bo gdyby koszt był po Waszej stronie to by ci tych złotówek za rejestrację w miesiącu raczej zabrakło.
Bierzesz terminal i umowę np z kolportera i sprzedajesz doładowania, rejestrujesz karty i przyjmujesz płatności kartą, telefonem czy czym tam chcesz. Prosto łatwo i wygodnie
Znając podejście niektórych firm (i ludzie do znajomości prawa oraz czytania umów) to pewnie nie obeszli i zrzucą całą ewentualną odpowiedzialność na sklepikarza w razie fuckupu 

Trusted computing – Yes or No?
loockas napisał(a):Neonixos666 napisał(a):rejestrujesz karty
No tylko do tego już jest potrzebny dowód osobisty, a to już przetwarzanie danych osobowych. No ciekawe jak to obeszli, doczytam
każdy kto rejestruje (poszczególny pracownik) podpisuje odpowiednie dokumenty o odpowiedzialności oraz widać że to on rejestrował daną kartę więc przekrętu nie ma.
Neonixos666 napisał(a):każdy kto rejestruje (poszczególny pracownik) podpisuje odpowiednie dokumenty o odpowiedzialności oraz widać że to on rejestrował daną kartę więc przekrętu nie ma.
Dzięki. Doczytałem też.
http://www.spidersweb.pl/2016/11/rejest ... iosku.html
Dziś walczyłem z Ibizą 3 razem ze światłami mijania palą się drogowe, po godzinie wyjąłem bezpieczniki i usterka naprawiona
. Pająk się sypnął chyba 

nemi napisał(a):A z moim Ropuchem walczą od rana. Aż się boję rachunku. 1000 pewnie strzeli.
Zapłać 1000, zalej do pełna i wartość podwojona

nemi napisał(a):1000 pewnie strzeli.
Ja zostawiłem więcej
Najgłupsza rzecz jaką na razie zauważyłem to otwieranie maski kluczykiem. No kurde chcesz otworzyć maskę bez gaszenia silnika i się nie da

loockas napisał(a):Kurde, Ford/Volvo przewidział interwał wymiany rozrządu w tym silniku na... 200kkm
Zapewne przy oryginalnym pasku bo podejrzewam że zamiennik sparcieje szybciej niż przebieg strzeli.
Kurde Loockas zazdraszczam zabawki bo te bym sobie coś fajnego z chęcią kupił... na dojazd do pracy
Neonixos666 napisał(a):nemi napisał(a):A z moim Ropuchem walczą od rana. Aż się boję rachunku. 1000 pewnie strzeli.
Zapłać 1000, zalej do pełna i wartość podwojona
Tak szczerze, to on nie jest aż tak zły
A co do otwierania maski... chory pomysł, ale od tego już odeszli.
JohnnyB napisał(a):VOLVO ma paski Conti. Zaleznie od silnika wymiana miedzy 150 a 180 tys. Rozrzad kosztuje grosze.
Dziś przyjechałem do mechanika, rzut oka na podnośnik i widzę M6. Za pierwszą próbą zgadłem co jej dolega po naklejce informującej że założono pasek Conti

Do 1.8 Diesel w Fordzie niestety już nie są takie grosze. Było na tle drogo, że zrobiłem tylko pół rozrządu licząc na to, że jeszcze trochę łańcuch wytrzyma, a zbyt długiej przyszłości nie wiążę z tym samochodem. Także mam nowy pasek rozrządu, ale stary łańcuch z przebiegiem 220.000. Oby jeszcze pojeździł trochę...
Przez to, że Focus w serwisie mogłem pojeździć drugim autem. Przyjemność
.
Przez to, że Focus w serwisie mogłem pojeździć drugim autem. Przyjemność
JohnnyB napisał(a):VOLVO ma paski Conti. Zaleznie od silnika wymiana miedzy 150 a 180 tys. Rozrzad kosztuje grosze.
Same części z pompą wody w moim przypadku jakieś 600-700zł. Czyli bez tragedii.
Neonixos666 napisał(a):na dojazd do pracy
Polecam. Wiesz z jaką ochotą wychodzę teraz rano z domu?
loockas napisał(a): Tylko coś mi się ostatnio droga do/z trochę wydłuża
Tak wolno jeździsz żeby się rozkoszować autem?