Mazda 3 2.0 150 km LPG po liftingu zbyt niskie obroty, wibracje, itp.
1, 2
Jak miałem urwana poduszkę to silnik pracował głośniej bo poduszka nie tłumiła drgań. Szczególnie przy takich prędkościach.
Witam ponownie, postanowiłem jeździć samochodem mimo tych wibracji. Ostatnio miałem problem z pierwszą sondą lambda błędy p131 p134. Wymieniłem na używaną – odpukać na razie wszystko ok. Powiedziałem mechanikowi przy okazji żeby posprawdzał przyczynę wibracji – powiedział że środkowa poduszka jest pęknięta – więc wymienił – niestety wibracje nadal są -co prawda biegi lepiej wchodzą.
Nadeszła wiosna wiec postanowiłem że poszukam jeszcze przyczyny tych wibracji... Macie jakiej pomysły? może ktoś miał podobny problem i się z tym uporał.?
Nadeszła wiosna wiec postanowiłem że poszukam jeszcze przyczyny tych wibracji... Macie jakiej pomysły? może ktoś miał podobny problem i się z tym uporał.?
- Od: 20 kwi 2015, 16:21
- Auto: Mazda 3 2.0 LF 2006 Top Sport
slayer1916 napisał(a): Wymieniłem na używaną – odpukać na razie wszystko ok.
To jednak działa ?
Chyba tak, testuje ją cały czas, wydaje się być ok.
slayer1916 napisał(a):Chyba tak, testuje ją cały czas, wydaje się być ok.
Co to znaczy chyba tak?? To tak albo nie... Na podstawie czego chcesz to ocenić??
Podłącz elm-a czy cokolwiek innego, sprawdź jakie masz korekty i AFR.(korekty na jałowym w okolicy 0 a AFR zmierzony 14.7) Oba te parametry powiedzą wszystko o sondzie. Dla pewności możesz odłaczyć odmę na pracującym silniku. Lewe powietrze musi być skorygowane paliwem. Więcej testów nie trzeba.
dzux napisał(a):Ciężko cokolwiek dopisać bo wszystkie rzeczy które powodują wibracje były wymienione na początku postu.
Kierownica drży na wolnych obrotach?
Potwierdzam drżenie na kierownicy.
1, 2