Czateria...cd
Strona nr 666
Ostatnio zastanawiałem się jak ma się silnik z turbo a system start-stop czy po ostrzej jeździe system na to patrzy?
Ostatnio zastanawiałem się jak ma się silnik z turbo a system start-stop czy po ostrzej jeździe system na to patrzy?
Neonixos666 napisał(a):Strona nr 666![]()
Turbo jest chłodzone cieczą.
Ale mimo tego praktycznie zawsze wyłączam to. Tylko naprawdę w sprzyjających warunkach (mały ruch, bez korków, jazda lokalna) czasem pozwalam zgasić silnik
Ja też b2b. zakończylem współpracę na początku miesiąca, ale obiecałem że dociągnę do końca tego miecha i dokończę kilka tematów. Od 18 kwietnia nowy kontrakt, nowe produkty. Teraz będę robił w sumie dla Szwedów. Warunki lepsze, wracam na inżynierkę
.
Tylko biuro firmy na Ursusie w sumie, więc teraz dzienna liczba kilometrów na dojazdy – trasa zoptymalizowana czasem dojazdu to 126 km dziennie....To już kawałek jest....
Tylko biuro firmy na Ursusie w sumie, więc teraz dzienna liczba kilometrów na dojazdy – trasa zoptymalizowana czasem dojazdu to 126 km dziennie....To już kawałek jest....
..::Born To Rise Hell::..
35@1.8, tak to zdecydowanie bardziej uniwersalne szkło ale to też zależy co chcesz pstrykać. Bo to tak na portret za szeroko, na krajobraz za wąsko
Taki kompromis który czasami wymaga myślenia przy kadrowaniu
Czasami żałuję, że sprzedałem ale marnowało się to szkło w moich rękach. Za mało mam okazji do robienia zdjęć przy których trzeba i jest czas na myślenie 
jacobs napisał(a):loockas, Ty miałeś 35mm 1.8 obiektyw czy 50mm? 35 chyba będzie bardziej uniwersalny, bo przy tym cropie to wyjdzie prawie jak 50?
A masz już inny? Ja zrobiłem tak, że chodziłem sobie po domu i robiłem zdjęcia ustawiając 35 mm, potem to samo i 50. Odpowiedź czego potrzebuję przyszła sama.
nemi napisał(a):A masz już inny? Ja zrobiłem tak, że chodziłem sobie po domu i robiłem zdjęcia ustawiając 35 mm, potem to samo i 50. Odpowiedź czego potrzebuję przyszła sama.
Mam. Też tak robiłem i po tych próbach które robiłem to wydaje mi się żę 35mm jest dla mnie lepszy, bo w pomieszczeniu czasami trudno się odsunąć tak, żeby robić 50mm (ewentualnie wtedy wyjdzie bardzo wąski kadr). Ale testowałem ograniczoną ilość przypadków i zastanawiam się jak to innym wychodzi
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Ja pół roku używałem 35mm jako jedyne szkło. Kit założyłem ze dwa razy, jak porównałem te zdjęcia do stałki, to go już nigdy nie założyłem ponownie. Fajny uzupełnieniem stałki było Xiaomi Yi którym robiłem szersze kadry
Od wieloletniego użytkownika kilku Clio RS usłyszałem, że 30kzł za PH1 to akt desperacji ze strony kupującego i gdyby mu tylko została jakaś sztuka na sprzedaż to by mi ją za te kasę przyprowadził do domu i zaparkował w garażu
Spóźniłem się oczywiście o kilka dni, bo miał fajną czerwoną strzałę. radzi89 miał rację i PH1 F1 swego czasu spokojnie dało się kupić za 30kzł. Obecnie to podaż dyktuję cenę.
Egzemplarz którego nie chciałem i nabijał się ze mnie ravo był/jest w pierwszej trójce najdroższych Ph1. Okazało się, że to szrot większy niż mi się wydawało. 2 osoby z grupy RS pojechało go obejrzeć z zamiarem kupna i żaden się nie zdecydował mimo sporego rabatu od ceny wyjściowej. Z tego co się dowiedziałem kompresja na dwóch cylindrach nawet 8bar nie wypluła.
Lekko nie będzie, ale budżet mi urósł do 30kzł+ i chyba zmieniam obiekt westchnień
Od wieloletniego użytkownika kilku Clio RS usłyszałem, że 30kzł za PH1 to akt desperacji ze strony kupującego i gdyby mu tylko została jakaś sztuka na sprzedaż to by mi ją za te kasę przyprowadził do domu i zaparkował w garażu
Egzemplarz którego nie chciałem i nabijał się ze mnie ravo był/jest w pierwszej trójce najdroższych Ph1. Okazało się, że to szrot większy niż mi się wydawało. 2 osoby z grupy RS pojechało go obejrzeć z zamiarem kupna i żaden się nie zdecydował mimo sporego rabatu od ceny wyjściowej. Z tego co się dowiedziałem kompresja na dwóch cylindrach nawet 8bar nie wypluła.
Lekko nie będzie, ale budżet mi urósł do 30kzł+ i chyba zmieniam obiekt westchnień
Byłem dziś na obiedzie w pobliskiej knajpce z kolegami z pracy i jeden z nich wziął kurczaka.
Spójrzcie na to zwierzę – po prostu przecięty na pół wzdłuż pleców
.

Zdjęcie nie oddaje wrażenia, jakie robił na żywo. I jeszcze ta malowniczo zwisająca noga.
Spójrzcie na to zwierzę – po prostu przecięty na pół wzdłuż pleców

Zdjęcie nie oddaje wrażenia, jakie robił na żywo. I jeszcze ta malowniczo zwisająca noga.
Nie kupuj czasem ncka. Zrobi z ciebie debila. Wczoraj wypadłem bokiem ze stacji kierując tylko ręką w której trzymałem hoddoga bo drugą machałem dziewczynom.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time