przez marcin_ol » 12 kwi 2017, 23:02
Ja zamówiłem wersję Takumi, czyli brązowe skóry. Wczoraj chodziłem obok swojej wersji Takumi w testówce (moja dopiero do odbioru w lipcu) i obok stojącej Skypassion w czarnej skórce. Szczerze mówiąc, różnica "gustowna". Obie pięknie wyglądają. Co do kierownicy, kształt "środka" nieco bardziej jakby nowoczesny, też zależny od gustów. Jedyny bezapelacyjny plus to pogrupowanie przycisków. Pod palcem leżą jakby bardziej intuicyjnie. Kolejny plus to kolorowy HEAD UP. Sądzę, że jest bardziej czytelny.
Pozostaje też nierozwiązywalny minus....czyli brak fabrycznego podłokietnika. Idę z każdym o flaszkę chivasa, że cx3 na 2019 rok będzie miał fabrycznie wkomponowany w konsolę środkową podłokietnik. Tego mi naprawdę brakuje.
ALe mały plusik za regulowane lędźwie. O mały włos przez jego brak na 2016 rok nie zamówiłbym tego samochodu, gdyż z racji wybredności mojego kręgosłupa, po trzech dniach testów cx-3 mr2016 bez regulacji lędźwiówki tak mnie łupało w plecach, "jakby mnie ktoś kijem pierd...". A pomyśleć, że dotychczas 5 lat w Jett'ą jeździłem i było ok. Tak btw Jettka na sprzedaż (2009r, 150tyś 1.6 tdi, 100% ASO et cetera, et cetera)