Paolo napisał(a):niby tak, ale powiedz mi jak wyje alarm pod blokiem to lecisz nerwowo do okna czy to Twój?
Nie lecę bo autko w garażu, może by i było słychać że coś wyje ale widać to już nie bo zamknięte drzwi
www.mazdaspeed.pl
Paolo napisał(a):niby tak, ale powiedz mi jak wyje alarm pod blokiem to lecisz nerwowo do okna czy to Twój?
dareme89 napisał(a):To Cię pocieszę. Jak oddawałem dzisiaj auto to facet zostawiał cx5 z tym samym problemem. Maja rozpruć cały alarm i szukać problemy.
marcin_ol napisał(a):Hej, to mój pierwszy post i pierwsza Mazda którą odbiorę w sierpniu. Zastanawiam się czy brać do niej immobiliser czy blokadę skrzyni biegów. Sprzedawca mówił, że każdą elektronikę można w chwilę obejść, a nie każdemu będzie się chciało siłować z mechaniczną blokadą. Co Wy na to? jakieś rady?
Rodzaje ubezpieczenia GAP
GAP Indeksowy – najbardziej powszechna forma ubezpieczenia GAP. Ubezpieczenie to pozwala na uzyskanie dodatkowego świadczenia, najczęściej w wysokości, nie większej niż 20% wartości odszkodowania z tytułu polisy komunikacyjnej lub wartości rynkowej samochodu oraz sumy ubezpieczenia określonej w ogólnych warunkach ubezpieczenia (OWU).
GAP Fakturowy – inaczej GAP Pełny, najszersza i najlepsza z dostępnych form tego ubezpieczenia. Pozwala na otrzymanie 100% różnicy pomiędzy wartością fakturową pojazdu z dnia jego zakupu, a wartością przyznanego odszkodowania lub wartości rynkowej pojazdu z dnia wystąpienia szkody całkowitej. Tak samo jak w przypadku GAP Indeksowego, kwota świadczenia nie może dodatkowo przekroczyć sumy ubezpieczenia określonej w OWU.
GAP Mix – połącznie GAP Fakturowego (najczęściej w pierwszych 2 latach) i Indeksowego (w dalszym okresie ubezpieczenia).
GAP Finansowy – najrzadziej obecnie spotykana forma w umowach leasingu. Jego formuła zapewnia ubezpieczonemu wypłatę odszkodowania maksymalnie do wysokości różnicy pomiędzy wartością odszkodowania z polisy komunikacyjnej, a kwotą zobowiązania pozostającą do spłaty zgodnie z umową leasingu bądź kredytu. Z uwagi właśnie na zakres tej polisy, najczęściej można je spotkać w umowach kredytowych.
Należy także podkreślić, że w każdym przypadku, kwota przyznanego odszkodowania z tytułu polisy GAP wraz z wypłatą odszkodowania komunikacyjnego nie może przekroczyć pierwotnej ceny zakupu samochodu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9