Czateria...cd
Wysłałem w ubiegłym roku zap-3 i nic to nie dało w przypadku ubiegłorocznego rozliczenia. Dlatego chciałem mieć to załatwione po prostu
. Rachunek jest do kredytu hipotecznego, więc parę lat jeszcze planuję go mieć i nie pamiętać o tym co roku przy składaniu zeznania.
W tym roku rozliczylem pita wspólnie z małżonką, w innym urzędzie niż poprzednio (inne miasto). Jakież było moje zdziwienie, kiedy składając druk ZAP-3 pani w okienku stwierdziła że wszystkie informacje już posiadają, wprowadziła jedynie mój nr telefonu w bazę. Czyli jednak da się płynnie przekazywać informacje w ichniejszych systemach.
nemi napisał(a):Wysłałem w ubiegłym roku zap-3 i nic to nie dało w przypadku ubiegłorocznego rozliczenia
I to jest piękne w naszej administracji – robi człowiek wszystko zgodnie z ich procedurami a oni i tak mają to w pompie
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Więc się nie dziw, że postanowiłem tam pojechać
.
Generalnie wysłałem im list polecony, zaczekałem kilka tygodni z rozliczeniem PIT (miałem jakieś grosze do zwrotu). Wysłałem PIT, oni chyba wysłali zwrot na mój zamknięty rachunek, kasa wróciła i postanowili to wysłać pocztą.
Ale w tym roku chyba będzie lepiej – przynajmniej mam taką nadzieję. Teraz mam też dwoje dzieci, więc tego zwrotu jest trochę więcej.
Generalnie wysłałem im list polecony, zaczekałem kilka tygodni z rozliczeniem PIT (miałem jakieś grosze do zwrotu). Wysłałem PIT, oni chyba wysłali zwrot na mój zamknięty rachunek, kasa wróciła i postanowili to wysłać pocztą.
Ale w tym roku chyba będzie lepiej – przynajmniej mam taką nadzieję. Teraz mam też dwoje dzieci, więc tego zwrotu jest trochę więcej.
Ja w zeszłym roku wysłałem PITa a kasa przyszła na konto żony
to w tym roku uznałem, że pewnie też tak będzie i niech sobie przepuści na głupoty te pieniądze skoro ja i tak już się ich w zeszłym roku pozbyłem płacąc podatek.
O
właśnie się dowiedziałem, że kupa korespondencji wysłanej po 1-szym marca tkwi w sekretariatach bo ze względu na reorganizację nie wiedzą gdzie ją pchnąć. Najlepsze w tym jest to, że działy egzekucji działają nieprzerwanie ale ze względu na to, że nie dostają pism robią co chcą...

Trusted computing – Yes or No?
36,500
Co do tego czarnego Clio RS z Poznania to znalazłem info na FB:
Niby wszystko do strawienia, ale 27k to nie jest niska cena jak za PH1
Co do tego czarnego Clio RS z Poznania to znalazłem info na FB:
Hej, mam na sprzedaż ładnego RS'a. Nie będę Was czarował, że kupiłem dla siebie, ale powiększyła mi sie rodzina /kupiłem dinozaura/jest za wolne/ jest za szybkie itp itd. Poprostu od czasu do czasu kupuję auto na handel jak jest okazja i nie trzeba przed nikim świecić oczami, że jakiś ulep. Auto jest bezwypadkowe, a czar jego niskiej ceny jest taki, że był kupiony 'po włamaniu', byl wypsikany gaśnicą, miał skradzione radio i zepsutą stację karty. Reszta informacji w ogłoszeniu. Pozdrawiam
Niby wszystko do strawienia, ale 27k to nie jest niska cena jak za PH1
Moje ostatnie służbowe auto było po użyciu gaśnicy. Nie zdemontowano deski podczas sprzątania i podczas jazdy w terenie unosil się pyłek wewnatrz
Domyślam się jednak, że w tej osobowce ktoś bardziej się przylozyl
takie Clio to chyba ładnie popiedrala 

strażacy wycieli dach by wydostać poszkodowanych?