Witam,
Chciałbym sie poradzić ponieważ Mazde posiadam od 2 miesięcy wczoraj pojawiło się delikatne ćwierkanie czy piszczenie na niskich obrotach zauważyłem również, że pojawia się nierównościach np. kiedy przejeżdżam po włazie studzienki kanalizacyjnej czy ktoś potrafiłby podpowiedzieć co to może być i ile może wynieść koszt naprawy hipotetycznej usterki? Jestem laikiem i mechanik może mi wcisnąć cokolwiek i zedrzeć ze mnie , a tak to będę miał jakieś pojęcie.
Ćwierkanie/piszczenie/skrzypienie na niskich obrotach
Strona 1 z 1
Mam to samo. Na wolnych obrotach i przy zimnym silniku jakby nie, dopiero jak sie pojezdzi to slycchac dosyc jakby cwierkanie. Pasek?rolki? Dosyc to irytujacy dzwiek
-
mafi81
Zapewne pierścień uszczelniający
Po pewnym czasie sie wypala i przepuszcza co skutkuje właśnie takim ćwierkaniem
Wątek był na forum odnośnie tego tematu, proszę wpisać "Pierścień uszczelniajacy" lub "Uszczelka wydechu" i napewno znajdziecie rozwiązanie problemu 
HetmannWK napisał(a):Witam,
Chciałbym sie poradzić ponieważ Mazde posiadam od 2 miesięcy wczoraj pojawiło się delikatne ćwierkanie czy piszczenie na niskich obrotach zauważyłem również, że pojawia się nierównościach np. kiedy przejeżdżam po włazie studzienki kanalizacyjnej czy ktoś potrafiłby podpowiedzieć co to może być i ile może wynieść koszt naprawy hipotetycznej usterki? Jestem laikiem i mechanik może mi wcisnąć cokolwiek i zedrzeć ze mnie , a tak to będę miał jakieś pojęcie.
Zgaś auto, wrzuć trójkę i puść Ręczny. Otwórz maskę i poruszaj autem przód-tył. Jak piszczy przy kolektorze wydechowym to winowajcą jest stożkowa uszczelka.
U siebie miałem ją wymieniać, ale po roku.... przestało piszczeć
Strona 1 z 1