Czateria...cd
Ja bym chyba dziś wybrał dobry kompakt. Nie wciągnęło mnie, nie chce mi się dźwigać tego i zawsze staję przed dylematem czy brać kitowy 18-55 czy 35 f1.8, bo w wakacyjnym użytkowaniu nie chce mi się zmieniać.
Początkowo robiłem zdjęcia i się uczyłem, kiedyś był taki fajny kurs Nikona i przez niego przebrnąłem, ale teraz tylko uwieczniam rodzinne chwile.
Trzeba jednak przyznać, że tym stałoogniskowym zdarza się zrobić świetne portrety. Do tego stopnia, że córka miała ostatnio sesję w profi studio z tymi wszystkimi parasolami oświetlającymi itd, a jak pokazałem koledze te foty, to stwierdził, że to co co jakiś czas pokazuję swojego wygląda lepiej.
Nie zmienia to faktu, że mi się nie chce i jak wiem, że zdjęcia będą przy dobrej pogodzie na zewnątrz, to...robię telefonem.
Początkowo robiłem zdjęcia i się uczyłem, kiedyś był taki fajny kurs Nikona i przez niego przebrnąłem, ale teraz tylko uwieczniam rodzinne chwile.
Trzeba jednak przyznać, że tym stałoogniskowym zdarza się zrobić świetne portrety. Do tego stopnia, że córka miała ostatnio sesję w profi studio z tymi wszystkimi parasolami oświetlającymi itd, a jak pokazałem koledze te foty, to stwierdził, że to co co jakiś czas pokazuję swojego wygląda lepiej.
Nie zmienia to faktu, że mi się nie chce i jak wiem, że zdjęcia będą przy dobrej pogodzie na zewnątrz, to...robię telefonem.
nemi napisał(a):18-55 czy 35 f1.8, bo w wakacyjnym użytkowaniu nie chce mi się zmieniać.
Sigma 17-50 rozwiązała u mnie ten problem. 1500zł jednak trzeba położyć ale to i tak dobra cena jak na tak uniwersalne szkło. Do tego 70-300 i będę miał zestaw na wszystkie moje potrzeby. No dobra... jeszcze jakieś rybie oko
nemi napisał(a):tym stałoogniskowym zdarza się zrobić świetne portrety
DX 35 czy 50 1.8 to chyba najlepsze szkło w stosunku cena/jakość. Ja zapłaciłem za nowy 750zł, ale chyba ceny poszły w górę, bo pół roku później sprzedałem za 800zł.
loockas napisał(a):No dobra... jeszcze jakieś rybie oko
Fisheye pozwala objąć ogrom Pałacu Parlamentu w Bukareszcie
loockas napisał(a):No dobra... jeszcze jakieś rybie oko
Miałem, po tygodniu sprzedałem – jedno zdjęcie z rybiego na 100 normalnych zdjęć to max – więcej nie da się oglądać
Kupiłem 10-22 i to jest to jeśli idzie o wnętrza, albo cykanie z bliska.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Właściciele Francuzów!
Ja za to dziś jadę na stację diagnostyczną Focusem. Mam przegląd za 3 tygodnie i liczę na to, że mi powiedzą co trzeba zrobić, żeby auto go przeszło – będę miał trochę czasu na niezbędne naprawy. Najbardziej się boję, że będzie to ekonomicznie nieuzasadnione
.
Ja za to dziś jadę na stację diagnostyczną Focusem. Mam przegląd za 3 tygodnie i liczę na to, że mi powiedzą co trzeba zrobić, żeby auto go przeszło – będę miał trochę czasu na niezbędne naprawy. Najbardziej się boję, że będzie to ekonomicznie nieuzasadnione
Renault do mnie napisało że mają wyprzedać – coś za francusko się robi 

Bonjour zatem 
Jeśli wyprzedają te nowe meganki to powodzenia in życzę
w życiu bym nie kupił tego auta. Nawet z tym małym tabletem do obsługi wszystkiego jest to nieporęczne i rozpraszające.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli wyprzedają te nowe meganki to powodzenia in życzę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Mi się nowe megane podoba 
Dopisano 08 mar 2017 15:11:
ale przyznam, że kolega kupił w salonie jakiś czas temu nowego Talismana i ma z nim tyle problemów, że już pół internatu o nim słyszało
Dopisano 08 mar 2017 15:11:
ale przyznam, że kolega kupił w salonie jakiś czas temu nowego Talismana i ma z nim tyle problemów, że już pół internatu o nim słyszało

Dają 17tyś rabatu w tym są 13,5 rabat a za 1zł opony.