VIN – dowiedz się więcej o swoim samochodzie (vide pierwszy post).
A czy można po numerze VIN (JMZGHA4E601455552) dowiedziec sie jakie pojazd ma wyposażenie? Mam też numer rejestracyjny, a ze auto jest w Szwecji to sprawdziłem sobie historie pojazdu.
- Od: 12 lis 2007, 13:49
- Auto: Premacy 2.0 DiTD
Mazda 6 GH 2.0
Mazda CX-5 2.5
Witam
Jesteś w trakcie poszukiwań upragnionej Mazdy? A może ją już masz?
Jak każdy z nas szanujesz swoje ciężko zarobione pieniądze i chcesz, aby historia Twojego auta była prawdziwa i zgodna z tym, co opisał sprzedawca? Rozwiązaniem dla Ciebie jest sprawdzeni pochodzenia i historii auta oraz tego, co najważniejsze – czy przebieg podawany jest przebiegiem oryginalnym?
Tutaj już mamy taka możliwość
DSR to elektroniczna książka przeglądów okresowych samochodu. Wszystkie Mazdy od 1 lipca 2006 roku posiadają wpisy, ale nie wcześniejsze niż zarejestrowane przed 1 października 1998 roku – te zostają wpisane na życzenie klienta przy wizycie w serwisie i od tego czasu mają prowadzoną już na bieżąco elektroniczną książkę serwisową. DSR jest dostępny w każdym europejskim ASO. Jeśli auto było serwisowane u Autoryzowanego Przedstawiciela, to przebieg i jego historia będzie nam znana. Jeśli zniknął rok czy dwa, to na podstawie znanych przebiegów auta będzie można ustalić jego średni przebieg roczny i co za tym idzie, ustalić najbardziej prawdopodobny.
Usługa, którą oferuję, to wysyłka wydruku w postaci elektronicznego pliku (.pdf).
Poniżej wzór (oczywiście z usuniętymi danymi identyfikacyjnymi):
Cena za przygotowanie i wysyłkę wydruku wynosi 20 PLN.
Istnieje możliwość wpłaty w euro lub funtach, proszę wtedy o PW z takim zapytaniem.
Część dochodu z każdego zapytania jest przeznaczana na bieżącą działalność naszego klubu.
Klubowicze mają dwa wydruki w roku gratis. Zapytanie musi dotyczyć auta, którym są sami zainteresowani lub są jego właścicielem.
WAŻNE!
Na wydruku, który otrzymasz nie ma żadnych danych osobowych pozwalających zidentyfikować byłego/obecnego właściciela pojazdu. Nie udzielam również takich informacji, wiec proszę nie pytać. Opłata jest za mój poświęcony czas, wydruk sam w sobie jest za darmo. Proszę absolutnie nie robić żadnych przelewów z góry.
Jak zadać zapytanie?
Jeśli posiadasz numer VIN samochodu, którym jesteś zainteresowany, to podajesz go mi na PW (chmurka pod moim nickiem – klik PW. Ja sprawdzam czy w DSR znajdują się jakiekolwiek informacje. Jeśli nic nie ma, to informuję Ciebie od razu i temat zamykamy. Jeśli jest, to dostajesz stosowną informacje zwrotną PW. Cała komunikacja/korespondencja odbywa się za pomocą PW i maila.
Proszę od teraz już nie pisać w nowych postach nr VIN z zapytaniem o historię!
Pozdrawiam i zapraszam, Marian
Jesteś w trakcie poszukiwań upragnionej Mazdy? A może ją już masz?
Jak każdy z nas szanujesz swoje ciężko zarobione pieniądze i chcesz, aby historia Twojego auta była prawdziwa i zgodna z tym, co opisał sprzedawca? Rozwiązaniem dla Ciebie jest sprawdzeni pochodzenia i historii auta oraz tego, co najważniejsze – czy przebieg podawany jest przebiegiem oryginalnym?
Tutaj już mamy taka możliwość

DSR to elektroniczna książka przeglądów okresowych samochodu. Wszystkie Mazdy od 1 lipca 2006 roku posiadają wpisy, ale nie wcześniejsze niż zarejestrowane przed 1 października 1998 roku – te zostają wpisane na życzenie klienta przy wizycie w serwisie i od tego czasu mają prowadzoną już na bieżąco elektroniczną książkę serwisową. DSR jest dostępny w każdym europejskim ASO. Jeśli auto było serwisowane u Autoryzowanego Przedstawiciela, to przebieg i jego historia będzie nam znana. Jeśli zniknął rok czy dwa, to na podstawie znanych przebiegów auta będzie można ustalić jego średni przebieg roczny i co za tym idzie, ustalić najbardziej prawdopodobny.
Usługa, którą oferuję, to wysyłka wydruku w postaci elektronicznego pliku (.pdf).
Poniżej wzór (oczywiście z usuniętymi danymi identyfikacyjnymi):
Cena za przygotowanie i wysyłkę wydruku wynosi 20 PLN.
Istnieje możliwość wpłaty w euro lub funtach, proszę wtedy o PW z takim zapytaniem.
Część dochodu z każdego zapytania jest przeznaczana na bieżącą działalność naszego klubu.
Klubowicze mają dwa wydruki w roku gratis. Zapytanie musi dotyczyć auta, którym są sami zainteresowani lub są jego właścicielem.
WAŻNE!
Na wydruku, który otrzymasz nie ma żadnych danych osobowych pozwalających zidentyfikować byłego/obecnego właściciela pojazdu. Nie udzielam również takich informacji, wiec proszę nie pytać. Opłata jest za mój poświęcony czas, wydruk sam w sobie jest za darmo. Proszę absolutnie nie robić żadnych przelewów z góry.
Jak zadać zapytanie?
Jeśli posiadasz numer VIN samochodu, którym jesteś zainteresowany, to podajesz go mi na PW (chmurka pod moim nickiem – klik PW. Ja sprawdzam czy w DSR znajdują się jakiekolwiek informacje. Jeśli nic nie ma, to informuję Ciebie od razu i temat zamykamy. Jeśli jest, to dostajesz stosowną informacje zwrotną PW. Cała komunikacja/korespondencja odbywa się za pomocą PW i maila.
Proszę od teraz już nie pisać w nowych postach nr VIN z zapytaniem o historię!
Pozdrawiam i zapraszam, Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Jaki jest kolor nadwozia – kod koloru ("zewnętrzy") samochodu JMZGG14T601679868 ? Jest to anglik i większość dekoderów nie znajduje nic, a jeżeli już go znajdzie to nie podaje info o kolorze.
- Od: 21 mar 2009, 17:04
- Auto: Mazda 6 GJ 2,5 Kombi '14
Mazda 6 2,5 L5 KOMBI '08+LPG
Mazda 6 KOMBI 2,0 LF '06+LPG
Witam.
Zapytam ponownie. Czy po numerze vin (podałem dwa posty wyżej) można określić wyposażenie mazdy? Po numerze rejestracyjnym sprawdziłem historie pojazdu. Auto jest w tym momencie na aukcji w Szwecji, która kończy się w poniedziałek popołudniu. Jest to wersja active. Na zdjęciach widziałem że ma niebieskie podświetlenie zegarów, głośniki BOSE i blutooth. Ale nie ma czujników parkowania. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje o tym pojeździe.
Zapytam ponownie. Czy po numerze vin (podałem dwa posty wyżej) można określić wyposażenie mazdy? Po numerze rejestracyjnym sprawdziłem historie pojazdu. Auto jest w tym momencie na aukcji w Szwecji, która kończy się w poniedziałek popołudniu. Jest to wersja active. Na zdjęciach widziałem że ma niebieskie podświetlenie zegarów, głośniki BOSE i blutooth. Ale nie ma czujników parkowania. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje o tym pojeździe.
- Od: 12 lis 2007, 13:49
- Auto: Premacy 2.0 DiTD
Mazda 6 GH 2.0
Mazda CX-5 2.5
Serwery maja przerwę, techniczna wiec niewiele pomogę niestety. Na pewno nie pomogę z wyposażeniem.
Dopisano 12 lut 2017, 17:36:
Dopisano 12 lut 2017, 17:36:
32G Brilliant Carbon Gray Micarob777 napisał(a):JMZGG14T601679868
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Marianek proszę o informację.
JMZGG14F681706238 – czy to prawda że 27.05.2011 miała 12095 km przebiegu na przeglądzie
JMZGG143761649050 – czy posiada wpisy w DSR
JMZGG14F681706238 – czy to prawda że 27.05.2011 miała 12095 km przebiegu na przeglądzie
JMZGG143761649050 – czy posiada wpisy w DSR
- Od: 16 wrz 2011, 00:45
- Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412
Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.
Tak , zgadza się i są jeszcze inne wpisy.Zibi85 napisał(a):JMZGG14F681706238
Niema nic, na przyszłość pytaj na PW.Zibi85 napisał(a):JMZGG143761649050
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Zapytania proszę na PW.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
witam mozna sprawdzic ten numerek VIN-JMZCP19S241364415
- Od: 11 lut 2010, 19:34
- Auto: Mazda 626 GE '94 105KM Liftback, Mazda Premacy '1,8 2005 101KM,Mazda 5CR lift 2.0 2008,Mazda5 CW 2.0 150KM 2012r
Zapytania proszę na PW.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
A mi ktoś pomoże plis
JMZBA14F201144968
Nie wiem co z ttm autem a chcem kupic gościu mówi że nic o nim nie wie bo też kupił z niemiec pomóżcie przebieg najbardziej chciałbym znac
JMZBA14F201144968
Nie wiem co z ttm autem a chcem kupic gościu mówi że nic o nim nie wie bo też kupił z niemiec pomóżcie przebieg najbardziej chciałbym znac
Witam. Dwa miesiące temu zakupiłem auto mazda 6 i jestem ciekaw jakie ma wyposażenie włącznie z kodem lakieru( muszę wykonać kilka zaprawek:) ). Interesuje mnie także informacja na temat wymiany łańcucha rozrządu w moim aucie. Mój vin to
JMZGHA9B601444705.
Pozdrawiam Arek
JMZGHA9B601444705.
Pozdrawiam Arek
-
aras837