przez hitchcock » 22 lut 2017, 12:41
Dzwoniłem do właściciela – pana Waldka, samochód został sprowadzony w październiku ze Szwecji. Serwisowany w Szweccji, w Polsce w styczniu przeszedł "duży przegląd" włącznie z diagnostyką (podobno) w ASO Mazda i zostało parę rzeczy wymienionych.
Zamówiłem raport u kolegi Marianka i faktycznie na przeglądzie styczniowym zostały te rzeczy wymienione, o których właściciel wspomniał, w szwedzkich wpisach standardowe wymiany oleju, filtrów, świec, itp. Zresztą facet powiedział, że ma wydruki i aplikację, wszystko sobie mogę sprawdzić.
Co do maski to prawy błotnik i drzwi były lakierowane, bo coś tam, ale w serwisie Mazdy w Szwecji. Nie widzę tego w tych wpisach z raportu, więc nie wiem na ile w tym prawdy.
Sprzedaje, bo "ma taki kaprysik" i coś innego kupuje. Ogólnie gość taki normalny.
Widziałem też tą Mazdę z Carpasji, nie wiem do końca czy fundusze mi pozwalają na taką kwotę, ale dobrze wiedzieć, że sprzedawca rzetelny, zastanowię się.
PS. I jedna i druga Mazda już sprzedana. Życie. Tak czy inaczej, dzięki za pomoc :–)