dareme89 napisał(a):Sosenka napisał(a):Andrep, chodzilo mi o dzwiek po wylaczeniu silnika. Przez kilkanascie-kilkadziesiat sekund jeszcze buczy i nie wiem czy to tak ma byc...
To buczenie to normalne. Przez jakiś czas jest jeszcze napięcie w komorze silnika i brzęczy jakiś przekaźnik. Dopiero jak zostaje odcięty prąd to to ustaje. U mnie słychać tylko jak zostawiam auto w garażu, jak wysiadam na świeżym powietrzu to jest to nie do wyłapania.
Dokładnie.... w moim ciasnym małym garażu słcyhać to BARDZO dobrze, jak zostawiam "pod chmurką" to cisza. Miałem zresztą dokładnie tak samo w każdym z 3 poprzednich samochodów (nie Mazdy).
Dopisano 21 lut 2017, 23:12:Po pierwszym 1000km wyszło mi srednie spalanie gdzieś w okolicy 7.3l/100km (w całości na Pb95) – a nie mam bynajmniej lekkiej nogi. Bedzie w tym jakieś 70% po mieście, 30% niezbyt szybka trasa (~100-120km/h).
malin00 napisał(a):Zalewam glownie 98 bp lub orlen.
Sosenka napisał(a):Tankuję tylko 98, głównie Miles na Statoilu.
W sumie jak się nad tym zastanowić to 98 oktanowa benzyna pali się wolniej... co w przypadku akurat dokładnie tego silnika (czyli pracującego w cyklu Atkinsona-Millera o przedłużonym suwie rozprężania wzgledem sprężania) powinno przynieść sporo korzyści. Choć sama energetyczność benzyny 98 jest mniejsza od 95, to w tym przypadku długie powolne rozprężanie może właśnie podnieść sprawność spalania etyliny.
Dodatkowo przy tak wysokim sprężaniu jak w tym silniku to mniej podatna na spalanie stukowe 98 teoretycznie nawet powinna być jeszcze mocniej zalecana niż w przypadku paliwa do bardziej "klasycznych" konstrukcji. Tymczasem instrukcja traktuje temat bardzo lakonicznie.
Chyba kolejne 1000km zrobię na 98 dla porównania

Czy ktoś się może orientuje jakie paliwo jest zalecane do Hybryd Toyoty?
Tamte silniki 1.8 też stosują podobnie rozwiązane cykle silnika więc może coś przez analogię.