Serwisowanie Mazdy – Pytania
Ja w Poznaniu tyle zapłaciłem w zeszłym roku, ale oprócz oleju i przeglądu nadwozia miałem przy tym przegląd klimy, dezynfekcję kanałów nadmuchowych, nowy filtr kabinowy i dokładne czyszczenie hamulców z pyłu (rano słychać było straszne szuranie).
Musisz zapytać co oferuje w tej cenie Jaremko.
Musisz zapytać co oferuje w tej cenie Jaremko.
-
lukaszjakubowski
Pisałem gdzieś wyżej.
Jaremko to Himalaje niekompetencji doradców serwisowych.
To są nieuki.
Części jada od października. Nadal brak informacji, że dotarły. Raz dzwonią, że są niektóre, innym razem, że jeszcze nic nie dotarło. Cygaństwo.
U Wache w kilka dni oddzwoniono, że jest zamówiony element i kiedy pan sobie winszuje podjechać. Ceny także zdecydowanie niższe ale trzeba o swoje walczyć.
Auto sprzątaja byle jak, felgi nie domyte.
Dywanika z dziurą nie chcą wymienić.
Przegląd lakieru bez mycia samochodu i stwierdzenie na brudnym, że żadnych uszkodzeń nie ma.
Już pisałem. Serwisy mazdy w niekompetencji i podejściu do klienta tylko Rogalski z subaru pobija z jednym wyjątkiem w Dzierżoniowie.
Jaremko to Himalaje niekompetencji doradców serwisowych.
To są nieuki.
Części jada od października. Nadal brak informacji, że dotarły. Raz dzwonią, że są niektóre, innym razem, że jeszcze nic nie dotarło. Cygaństwo.
U Wache w kilka dni oddzwoniono, że jest zamówiony element i kiedy pan sobie winszuje podjechać. Ceny także zdecydowanie niższe ale trzeba o swoje walczyć.
Auto sprzątaja byle jak, felgi nie domyte.
Dywanika z dziurą nie chcą wymienić.
Przegląd lakieru bez mycia samochodu i stwierdzenie na brudnym, że żadnych uszkodzeń nie ma.

Już pisałem. Serwisy mazdy w niekompetencji i podejściu do klienta tylko Rogalski z subaru pobija z jednym wyjątkiem w Dzierżoniowie.
U mnie olej Mazda Original Oil Supra 0W20 208l – 245,69 brutto w czerwcu 2016 ASO Voyager.
-
lukaszjakubowski
ja we wlasnym zakresie MITASU 0w20 nieco ponad 200zl, wymiana 40zl u zaprzyjaznionego mechanika pracujacego w ASO Toyota
-
popi2009
Korek spustowy, przegląd nadwozia, materiały eksploatacyjne jednokrotnego użytku, filtr oleju.
I na moje życzenie aktualizacja systemu. A co najlepsze nie mogą zrobić aktualizacji bez podania przyczyny. Powiedziałem, że się zacina, co jest prawdą, ale co się w dzisiejszych czasach nie zacina. Gość powiedział, że jak tak to spoko, zrobią. Na moje stwierdzenie że to bez sensu takie wymyślanie powodów gość przyznał mi racje, ale nie może nic zrobić bez zgłoszenia
Łatwy jest dostęp do filtra kabinowego? Zażądali ponad 200 zł za wymianę to podziękowałem i stwierdziłem, że sam wymienię.
0W20? 5W30 chyba mi mówił serwisant, że trzeba lać.
I na moje życzenie aktualizacja systemu. A co najlepsze nie mogą zrobić aktualizacji bez podania przyczyny. Powiedziałem, że się zacina, co jest prawdą, ale co się w dzisiejszych czasach nie zacina. Gość powiedział, że jak tak to spoko, zrobią. Na moje stwierdzenie że to bez sensu takie wymyślanie powodów gość przyznał mi racje, ale nie może nic zrobić bez zgłoszenia
Łatwy jest dostęp do filtra kabinowego? Zażądali ponad 200 zł za wymianę to podziękowałem i stwierdziłem, że sam wymienię.
0W20? 5W30 chyba mi mówił serwisant, że trzeba lać.
- Od: 8 mar 2016, 16:12
- Auto: M3 165KM 2016
0w20 zaleca producent – a jesli niedostepny to mozna lac 5w30 – serwisy czesto zalecaja 5w30 ale nie wiem czemu
wymiana filtra kabinowego jest banalnie prosta – zajmuje do 2 minut
wymiana filtra kabinowego jest banalnie prosta – zajmuje do 2 minut
-
popi2009
Fisher napisał(a):Zażądali ponad 200 zł za wymianę to podziękowałem i stwierdziłem, że sam wymienię.
... ale chyba razem z filtrem

Ja zakupiłem ten filtr za ok. 38zł oraz ok. 37zł za filtr kabinowy i sam je wymieniłem
kuba_t napisał(a):a dlaczego chcesz przechodzić na 5w30?esem napisał(a):Zaleca 0W20 dopuszcza 5W30. W pierwszym okresie będę jeździł na zalecanym, później na 5W30.
właśnie? na 0w20 powinien mniej spalac benzyny
-
popi2009
popi2009 napisał(a):kuba_t napisał(a):a dlaczego chcesz przechodzić na 5w30?esem napisał(a):Zaleca 0W20 dopuszcza 5W30. W pierwszym okresie będę jeździł na zalecanym, później na 5W30.
właśnie? na 0w20 powinien mniej spalac benzyny
A ile mniej? 1 litr czy 2 ? Bo jeżeli 0,5l to gra nie warta świeczki. Koszt zakupu 0W20 jest prawie dwukrotnie większy niż 5W30.
speterek napisał(a):A ile mniej? 1 litr czy 2 ? Bo jeżeli 0,5l to gra nie warta świeczki. Koszt zakupu 0W20 jest prawie dwukrotnie większy niż 5W30.
Nie powiem Ci jaka jest różnica w spalaniu, ale powiem Ci, że przy przebiegu 10kkm te pół litra to oszczędność 250 a przy 20kkm 500pln, więc gdyby była taka różnica to gra byłaby warta gromnicy