Moduł komfortu kierunkowskazów
1, 2
Witam.
Mam problem z mazda 6. Zaczeło mi rozładowywać akumulator. Za pierwszym razem myslałem ze moze swiateł nie wyłączyłem. To się zaczeło powtarzać. Samochód stał tydzien i po tygodniu akumulator był wyładowany do zera. Pojechałem do elektromechanika i znalazł przyczyne. Moduł komfortu jest wszystkiemu winien. Najgorsze jest to ze ten moduł kosztuje w serwsie mazdy 3 tyś. Elektromechanik poradził mi zeby wyciagać bezpiecznik który znajduje się w samochodzie koło pedału sprzegła. Tak robiłem przy wiekszym postoju. O dziwo sposób się sprawdził. Akumulatora nie wyładowywało ale coś za coś. Jak wyciagne ten bezpiecznik nie mam w samochodzie radia, oswietlenia wewnetrznego oraz centralnego zamka. Jak rozwiązać ten problem
??
Mam problem z mazda 6. Zaczeło mi rozładowywać akumulator. Za pierwszym razem myslałem ze moze swiateł nie wyłączyłem. To się zaczeło powtarzać. Samochód stał tydzien i po tygodniu akumulator był wyładowany do zera. Pojechałem do elektromechanika i znalazł przyczyne. Moduł komfortu jest wszystkiemu winien. Najgorsze jest to ze ten moduł kosztuje w serwsie mazdy 3 tyś. Elektromechanik poradził mi zeby wyciagać bezpiecznik który znajduje się w samochodzie koło pedału sprzegła. Tak robiłem przy wiekszym postoju. O dziwo sposób się sprawdził. Akumulatora nie wyładowywało ale coś za coś. Jak wyciagne ten bezpiecznik nie mam w samochodzie radia, oswietlenia wewnetrznego oraz centralnego zamka. Jak rozwiązać ten problem
-
tado
Hej,
poszukuję używanego modułu komfortu GR1N 67560 lub 67560B. Mój spalił się po zwarciu które poszło od instalacji haka (ponoć bardzo rzadko ale mogło się zdarzyć)
Niestety nowy w/g ASO to 2200 pln a używki na szrotach lub Allegro są ale w 99% z numerem GR1L
W/g serwisu na Szparagowej w Łodzi muszę mieć ten konkretny GR1N "bo nie będzie działać".
Na jednej ze stron w necie znalazłem takie opisy:
MAZDA GR1N-67-560 UNIT, CONTROL-BCM. A (GR1N-67-560B) W/O SMART KEYLESS,W/O KEYLESS ENTRY (W/O SMART KEYLESS,W/KEYLESS ENTRY>W/O BURGLAR ALARM SYS.) – 060801; GG1*** -676277
MAZDA GR1L-67-560 UNIT, CONTROL-BCM. A (GR1L-67-560B) (W/O SMART KEYLESS,W/KEYLESS ENTRY>W/BURGLAR ALARM SYS.) – 060801; GG1*** -676277
Wygląda na to że L ma dodatkowo obsługe alarmu (w mojej Madzi alarmu brakuje) oraz obsługę bezkluczykową?
Czy faktycznie taki moduł nie zadziała?
A jesli spróbuję go założyć to duże ryzyko jest że coś zniszczę? Czy poprostu auto nie odpali?
[edit] Nie udało mi się zdobyć używki GR1N więc zaryzykowałem i podłączyłem GR1L. Udało się, chyba wszystko działa. Tak więc dla potomnych zamiast GR1N mozna użyć GR1L. Niestety nie wiem czy zadziala w odwrotną stronę.
[edit2] Okazało się że jednak nie wszystko działa. Przy zamykaniu i otwieraniu drzwi z pilota Mazda teraz nie mruga kierunkami. Prawdopodobnie zwiazane jest to ze zmianą modułu. Da się z tym żyć :–)
poszukuję używanego modułu komfortu GR1N 67560 lub 67560B. Mój spalił się po zwarciu które poszło od instalacji haka (ponoć bardzo rzadko ale mogło się zdarzyć)
Niestety nowy w/g ASO to 2200 pln a używki na szrotach lub Allegro są ale w 99% z numerem GR1L
W/g serwisu na Szparagowej w Łodzi muszę mieć ten konkretny GR1N "bo nie będzie działać".
Na jednej ze stron w necie znalazłem takie opisy:
MAZDA GR1N-67-560 UNIT, CONTROL-BCM. A (GR1N-67-560B) W/O SMART KEYLESS,W/O KEYLESS ENTRY (W/O SMART KEYLESS,W/KEYLESS ENTRY>W/O BURGLAR ALARM SYS.) – 060801; GG1*** -676277
MAZDA GR1L-67-560 UNIT, CONTROL-BCM. A (GR1L-67-560B) (W/O SMART KEYLESS,W/KEYLESS ENTRY>W/BURGLAR ALARM SYS.) – 060801; GG1*** -676277
Wygląda na to że L ma dodatkowo obsługe alarmu (w mojej Madzi alarmu brakuje) oraz obsługę bezkluczykową?
Czy faktycznie taki moduł nie zadziała?
A jesli spróbuję go założyć to duże ryzyko jest że coś zniszczę? Czy poprostu auto nie odpali?
[edit] Nie udało mi się zdobyć używki GR1N więc zaryzykowałem i podłączyłem GR1L. Udało się, chyba wszystko działa. Tak więc dla potomnych zamiast GR1N mozna użyć GR1L. Niestety nie wiem czy zadziala w odwrotną stronę.
[edit2] Okazało się że jednak nie wszystko działa. Przy zamykaniu i otwieraniu drzwi z pilota Mazda teraz nie mruga kierunkami. Prawdopodobnie zwiazane jest to ze zmianą modułu. Da się z tym żyć :–)
- Od: 14 lis 2010, 01:53
- Auto: Mazda 6 2.0 GY '05, polift, Exclusive, BOSE, pakiet "światła"
AloHa
Czytam czytam i juz sam nie wiem gdzie szukać informacji.
Moduł komfortu kierunkowskazów produkcji Polskiej
http://allegro.pl/polski-modul-komfortu ... ule_id=201
Gdzie to ustrojstwo najlepiej podpiąć w Gejszy
??
Doczytałem że za radiem jest przerywacz lub za zegarami , może w skrzynce bezpieczników , sam już nie wiem .
Może ktoś montował , z góry dzięki za info
Czytam czytam i juz sam nie wiem gdzie szukać informacji.
Moduł komfortu kierunkowskazów produkcji Polskiej

Gdzie to ustrojstwo najlepiej podpiąć w Gejszy
Doczytałem że za radiem jest przerywacz lub za zegarami , może w skrzynce bezpieczników , sam już nie wiem .
Może ktoś montował , z góry dzięki za info

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Makmarc montował coś takiego, tyle że on miał wersje USA. Chyba u siebie w wątku opisywał jak podłączył.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Ok dzięki sprawdzę
Klepnięte smartem

Dopisano 14 lut 2017, 22:06:
AloHa
Ogarnołem to po swojemu
tutaj przepis
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=3237359#p3237359
Klepnięte smartem
Dopisano 14 lut 2017, 22:06:
AloHa
Ogarnołem to po swojemu
tutaj przepis
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=3237359#p3237359

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
Uszkodzeniu uległ moduł komfortu
Wg. Serwisu o numerze GP7A67560A lub B
Uszkodzenie polega na tym, że najpierw przestał działać jeden kierunkowskaz(swiecenie światłem ciągłym) a następnie drugi.
Szukam kogoś z Warszawy lub okolic, kto podejmie się naprawy.
Wg. Serwisu o numerze GP7A67560A lub B
Uszkodzenie polega na tym, że najpierw przestał działać jeden kierunkowskaz(swiecenie światłem ciągłym) a następnie drugi.
Szukam kogoś z Warszawy lub okolic, kto podejmie się naprawy.
- Od: 4 mar 2010, 18:59
barabasz69 napisał(a):Uszkodzeniu uległ moduł komfortu
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
1, 2