Kropki na przednej szybie
Strona 1 z 1
Witam, też macie na przedniej szybie widocznie takie mikrokropeczki tak jakby pył osiadł na szybie? Są one najbardziej widoczne pod słońce. Na samym początku użytkowania tego nie widziałem, wiec musiało się to z czasem pojawiać.
wojtix napisał(a):też macie na przedniej szybie widocznie takie mikrokropeczki tak jakby pył osiadł na szybie?
Wrzuć zdjęcie tego zjawiska, bo to w tej chwili wróżenie z fusów... yyy z szyby...
A jak jak czytam niektóre odpowiedzi to sądzę, że użykownik chce sobie licznik postów nabić, nic nie wnosząc w temat...
Nie jest to związane ze smogiem, brudem na szybie, masce, suficie, ścianie, psie, kocie, podłodze czy kołach. Po wyczyszczeniu szyby ( jej wewnętrzną jak i zewnętrzną stronę) widać na całej powierzchni przedniej szyby jak już wspomniałem małe kropki, widocznie szczególnie pod światło/ słońce. Wg mnie może to mieć związek z klejeniem szyby. Postaram się zrobić fotę, przy najbliższej okazji.
Nie jest to związane ze smogiem, brudem na szybie, masce, suficie, ścianie, psie, kocie, podłodze czy kołach. Po wyczyszczeniu szyby ( jej wewnętrzną jak i zewnętrzną stronę) widać na całej powierzchni przedniej szyby jak już wspomniałem małe kropki, widocznie szczególnie pod światło/ słońce. Wg mnie może to mieć związek z klejeniem szyby. Postaram się zrobić fotę, przy najbliższej okazji.
Szyby naszych trójek są strasznie cienkie i miękkie. Zapewne na szybie masz mikrouszkodzenia jak kolega wyżej mówi. Mam ich też mnóstwo, nawet parę rysek, bo życzliwy kolega z pracy chciał mi skrobakiem szybę odmrozić. Szybka moja reakcja zapobiegła większej ilości rys.
Jak ktoś ma nowe auto warto nakleić folie bezbarwna do szybę, są dostępne na rynku zabezpieczające przednią szybę.
Jak ktoś ma nowe auto warto nakleić folie bezbarwna do szybę, są dostępne na rynku zabezpieczające przednią szybę.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Co do tych uszkodzeń to raczej macie rację. Wrzuciłem temat na google i nie jestem odosobniony w tym temacie (inne marki również mają ten problem). Zrobiłem fotkę, ale nie widzę już sensu jej wrzucania. Zdziwiło mnie to wykropkowanie, bo to pierwszy samochód w którym się z tym spotkałem. 2, 5 roku, średnio 15 kkm rocznie i takie cuda
Myślałem, że to coś związane może z folią wewnątrz szyby, jakieś mikro rozwarstwienia. Co do folii to w Maździe tez pierwszy raz się spotkałem z tym, że jak się człowiek dobrze przyjrzy to widać załamanie obrazu, spowodowane przez nią.
Niewidzialna wycieraczka kiedykolwiek była na szybę nakładana ? Jak pod palcem wyczuwasz te kropki to uszkodzenia mechanicznie, jak nie wyczuwasz to kupujesz ceriglass lub inny tego typu produkt do oczyszczenia szyby i aplikujesz najlepiej mechanicznie, ewentualnie u dowolnego detailera. A kropki to może być wszystko, ja np. mam to od żywicy drzew która "wgryzła" się w niewidzialną wycieraczkę 
- Od: 18 kwi 2013, 02:09
- Auto: Mazda 3 BL MPS 2.3T L3-VDT 2012r.
Strona 1 z 1