rafik85 napisał(a):Ta,miliona
Wypadałoby coś wiedziec o samochodzie który się kupuje, wtedy nie będziesz się irytować.
Ja celuję w bdb egzemplarz GG 2007 lub GH 2008. Oglądam je odkąd zarejestrowałem się na forum, widziałem tysiące ofert za granicą w przeciągu roku i jak obudzisz mnie o 2 w nocy i podasz rocznik, przebieg i wyposażenie GG to powiem Ci ile kosztuje dobry egzemplarz.
A wiesz dlaczego oglądam i zbieram wiedze od roku? Właśnie po to aby nikt mi nie próbował nic wmówić bo wiem jak wygląda reprezentantywny przykład i jak zmienia się cena zależnie od zmian poszczególnych elementów samochodu.
Za taki sam samochód jak w ogłoszeniu ale z przebiegiem 150000 w stanie bezwypadkowym, płacisz 6000 ojro. Zdarzają się za 5500 ale to trzeba właśnie dzień w dzień patrzeć bo w jeden dzień sa a za chwilę ich nie ma za tą cenę.
Rozrząd na łańcuchu. Mazda dla GG/GH daje gwarancję na 300000km czyli tutaj na dzień dobry powinieneś go wymienić. Luzy zaworowe. Przy tym przebiegu musiały byc regulowane bo jak nie to czeka Cię regulacja i pewnie wymiana niektórych szklanek. Jesli tego w tym samochodzie nie było to masz na start sporo kasy do wsadzenia. A gdybyś chciał dawac gaz to luzy zaworowe obowiązkowo do obadania w tym przebiegu.
Dlatego warto sobie odpowiedziec na pytanie czy kupujemy za wyższą cenę samochód w lepszym stanie czy za niższą w gorszym i bulimy sporo na doprowadzenie go do dobrego stanu.
Ja wybieram bramkę nr1 bo cudów nie ma.
Chcesz mieć idealną GG w wersji Active(xenony, bose, podgrzewanie foteli), to płać 6000 euro.
Chcesz mieć gorszy samochód? to płac mn iej ale licz się ze sporym wkładem i nie myśl, że ktokolwiek kto planuje sprzedaż, wyda chociażby 2zł na wymianę żarówek.