Hej, tak jak w temacie, może jest ktoś kto mógłby mi pomóc w zakupie Mazdy, widzę od jakiegoś czasu , że ciężko jest trafić na coś wartego uwagi, nie ma ciśnienia na zakup ale chciałbym ogarnąć temat w ciągu powiedzmy miesiąca...
Czy mógłby ktoś rzucić okiem na to ogłoszenie i napisać co myśli o tym aucie?!
https://www.olx.pl/oferta/mazda-premacy ... 9a6522ef33
Mazda Premacy 2.0 Pb, 2003, (olx: 277538603), 9.900 zł, Gniezno.
Strona 1 z 1
Cóż Ci odpowiedzieć. Na zdjęciu wygląda prawie idealnie- Niemcy dbają o samochody. Mam trochę wątpliwości co do przebiegu – dzisiaj to można sprawdzić np. w serwisie trzeba podać nr. vin. Też kupiłem w 2014 r. od Polaka,a on sprowadził-kilka lat jeżdził. Moja to 2, DY, 1,4 – kolor taki sam. Jest trochę krótsza od tej co masz na oku. Na swoją nie narzekam. Trochę już do niej dołożyłem (tłumik tylny, amortyzatory tył, tarcze przód-klocki, 2 opony zimowe, akumulator). Z silnika jestem zadowolony, oleju nie bierze,z uruchamianiem nie ma kłopotów- aby akumulator był w dobrym stanie. Przy zakupie należy sprawdzić w jakim stanie jest olej,oraz czy nie dmucha mocno przez korek wlewu oleju. Reszta jest jak zwykle zagadką. Powodzenia.
- Od: 11 lis 2014, 12:45
- Auto: Mazda 2 DY, 1,25 B, 2004r
Hej, dzięki za odzew. Napisałem do właściciela ale jak na razie się nie odzywa. Jak co to na dniach zadzwonie. Widzę , że Mazda wystawiona już któryś raz, może kwestia sezonu zimowego i autka się kiepsko sprzedają... Na zdjęciach wygląda całkiem nieźle, nie ma za bardzo do czego się przyczepić. Poproszę właściciela o zdjęcia komory silnika, bagażnika, może jeszcze zdjęcia środka o lepszej rozdzielczości. Jak będzie do kupienia za parę tygodni to podjadę i obadam autko.
Mam na oku jeszcze dwie ale są droższe i bezpośrednio od handlarzy...
A reszta to loteria...
Pzdr
Mam na oku jeszcze dwie ale są droższe i bezpośrednio od handlarzy...
A reszta to loteria...
Pzdr
- Od: 5 lut 2017, 21:41
Dzordz napisał(a):A reszta to loteria...
Tak naprawdę na zdjęciach wszystko to loteria. Nic Ci nie zastąpi osobistych oględzin fachowca + uczciwe badanie w serwisie. Ja, jak kupowałem swoją premackę, musiałem się trochę niestety najeździć... ale popłaciło
Ja bym zaryzykowal i obejrzał bo tylko tak coś stwierdzisz. Od handlarzy odpuść bo to pewna mina. Tutaj albo handlarz robi dobrą zamyłkę ( bo opis jest lekko siermiężny ) albo faktycznie może to zwykły użytkownik i dodatkowo jak kierowca to za dużo nie jezdzi autem, albo sprowadził na handel sobie i dlatego tak tanio. Ale jak ja nie kupiłbym w kraju auta to tutaj bym pojechał. Nadkola albo garażowane albo zrobione to i tak dobrze w środku nic nie widać, zrobione czujniki parkowania. Przebieg możliwy jak najbardziej, ten rozrząd to raczej z zasady wymienić jednak trzeba i sprawdzić pompę wody. Ogólnie wszystko jak da radę w serwisie przed zakupem to by było idealnie. Webasto było chyba jak pamiętam w niektórych modelach ale napisz niech podeśle zdjęcie sterownika i dokładne wnętrze plus komora jak wspomiałeś – chyba że pomylił sterowanie od radia ale to prędzej z tempomatem się myli ? Ogólnie jak masz te dwa od handlarzy i ten to bym pojechał tutaj. Uzytkownik od stycznia na olx ale to akurat na dwoje babka... 

Też bym podjechał. Jeśli masz rozsądne podejście do tematu to przy kombinacji 14 lat + 10 000 PLN na pewne tematy można przymknąć oko. Jeśli jednak szukasz auta w salonowym stanie to raczej tylko handlarz (chodzi mi o wygląd). Z rozrządem to ja nie rozumiem tego podejścia, ale to chyba właśnie handlarze sobie wychowali ludzi kręcąc te liczniki niemiłosiernie. Bo jak ktoś dbał, a ten sprzedający tak twierdzi to powinien wiedzieć co i jak.
Hej,dzwoniłem do własciciela, pan na emeryturze, dorabia sobie niby od czasu do czasu ściągając jakieś autko, pośmiga troche i sprzedaje z jakimś tam zarobkiem... Przez tela brzmiał w miarę sensownie...Blachy niby zdrowe, coś tam podrobione po zakupie aby zabezpieczyć przed rdzą.Autko sprawdzone na trasaie,obecnie w Zakopcu na ferje wyjechało.Obecnie stoji na zimówkach. Niby bez wiekszego wkładu finansowego.Jak bedzie dostępne pod koniec lutego to smigam zobaczyc co i jak.Przed wyjazdem po auto poproszę o kilka zdjęc komory silnika itp.
Niestety Mazda poszła, szkoda tylko , że sprzedający nie usunął ogłoszenia...
Dziwna sprawa z tym ogłoszeniem, wczoraj zadzwoniłem do sprzedającego w celu umówienia się na sobotę, usłyszałem, że Mazda sprzedana, a właściciel nie usunął ogłoszenia jeszcze... Myślę, oki, bywa. Dzisiaj wchodzę na olx, a ogłoszenie "odświeżone"wczoraj wieczorem i jest na pierwszym miejscu , ciekawe o co chodzi sprzedającemu?!
edit by stachan: jedno ogłoszenie = jeden wątek
Dziwna sprawa z tym ogłoszeniem, wczoraj zadzwoniłem do sprzedającego w celu umówienia się na sobotę, usłyszałem, że Mazda sprzedana, a właściciel nie usunął ogłoszenia jeszcze... Myślę, oki, bywa. Dzisiaj wchodzę na olx, a ogłoszenie "odświeżone"wczoraj wieczorem i jest na pierwszym miejscu , ciekawe o co chodzi sprzedającemu?!
edit by stachan: jedno ogłoszenie = jeden wątek

Strona 1 z 1