Witam serdecznie klubowiczów
Czy miał może ktoś problemy z pływakiem i wie jak go wymienić ?
Czy można wymienić sam pływak czy trzeba razem z pompą ?
Ponoć konieczne jest zdjęcie całego zbiornika paliwa gdyż Mazda nie pomyślała żeby zrobić to od góry
Mazda 3 2.0 2005r,
Mazda 3 2.0 Pływak, zbiornik, pompa paliwa
Strona 1 z 1
Witaj nie dalej jak kilka miesięcy przerabiałem temat pompy paliwa w swojej Mazdzie 3 BK !
Niestety żeby dostać się do zestawu pompy trzeba demontować zbiornik gdyż od góry pod tylną kanapą jest tylko i wyłącznie pokrywa gdzie można odłaczyć kable
Jak już zbiornik zostanie zdemontowany to bez problemu wychodzi zestaw pompy wraz z pływakiem, który jest integralną części pompy. Natomiast sam wkład z filtrem pompy można wymienić więc proponuje żebyś kupił na allegro używaną całą pompę przełożył wkład pompy i problem będziesz miał rozwiązany !
Mam trochę zdjęć jak to wygląda po rozebraniu więc jak coś to pisz
Niestety żeby dostać się do zestawu pompy trzeba demontować zbiornik gdyż od góry pod tylną kanapą jest tylko i wyłącznie pokrywa gdzie można odłaczyć kable
Jak już zbiornik zostanie zdemontowany to bez problemu wychodzi zestaw pompy wraz z pływakiem, który jest integralną części pompy. Natomiast sam wkład z filtrem pompy można wymienić więc proponuje żebyś kupił na allegro używaną całą pompę przełożył wkład pompy i problem będziesz miał rozwiązany !
Mam trochę zdjęć jak to wygląda po rozebraniu więc jak coś to pisz
Strona 1 z 1