Skradziono: Mazda CX-5 (Łódź) – JMZKEN97600451269 (nr. rej. EL427VV)
W poniedziałek 6.02.2017 ok. godziny 0:30 z ul. Radwańskiej skradziono czerwoną Mazdę CX-5:
– Soul Red,
– Sky Passion,
– 2.0 manual,
– numer rejestracyjny: EL427VV,
– VIN: JMZKEN97600451269,
– rok produkcji 2015,
– przebieg ok 10 tys. km.
Jakby ktoś miał informacje o tym samochodzie proszę o kontakt.
– Soul Red,
– Sky Passion,
– 2.0 manual,
– numer rejestracyjny: EL427VV,
– VIN: JMZKEN97600451269,
– rok produkcji 2015,
– przebieg ok 10 tys. km.
Jakby ktoś miał informacje o tym samochodzie proszę o kontakt.
-
mrbookt
mrbookt napisał(a):W poniedziałek 6.02.2017 ok. godziny 0:30 z ul. Radwańskiej skradziono czerwoną mazdę CX-5 (Soul Red, Sky Passion, 2.0 manual) rej. EL427VV VIN: JMZKEN97600451269, rok produkcji 2015, przebieg ok 10 tys. km. Jakby ktoś miał informacje o tym samochodzie proszę o kontakt.
Mazda już jest pewnie w kawałkach i nie ma się co łudzić. U mnie na osiedlu kradą również nowsze auta ale Mazdy żadnej nowszej nie ma.
Czy miałes jakieś dodatkowe zabezpieczenia ?
- Od: 23 lut 2016, 13:50
- Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG
e-tomek napisał(a):A miałeś bezkluczykowy system?
Wersja Skypassion więc pewnie miał.
Kupuję M3 i muszę się zastanowić nad GAP lub dodatkowym ukrytym zabezpieczeniem bo strach się bać.
tomeq83 – jeśli dostałeś 2% rabatu w akcesoriach to polecam radiówkę GANTRACK z rocznym abonamentem.
Ja tak zrobiłem i śpię spokojnie.
Ja tak zrobiłem i śpię spokojnie.
a ja polecam przeniesienie gniazda OBD i po kłopocie by nie było w standardowym miejscu 
- Od: 5 paź 2016, 16:03
- Auto: MAZDA 6 MPS 2006r 2.3 DiSi
Dostęp bezkluczykowy był i standardowe zabezpieczenia. W tym tygodniu miał być założony gps dodatkowo ale złodzieje trochę się pośpieszyli. Cała operacja zajęła 3 minuty, samochód był zaparkowany pod kamerą i widać, że nie mieli żadnego problemu z kradzieżą.
-
mrbookt
W czasie jak kradziono ci samochód byłeś gdzieś w pobliżu (np w budynku)? Chodzi mi o ustalenie czy sprawca poprostu "przedłużył" zasięg działania Twojego klucza i w ten sposób dostał się do auta a następnie go odpalił lub zhakował przez OBD.
Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego https://multi-com.pl/,details,id_pr,159 ... u,gsm.html
Odchodzisz od auta i się zamyka a następnie wkładasz kluczyk do pokrowca s klatka faradaya. Z drugiej strony sprawca wystarczy że wybije szybę i też może podpiąć się pod OBD.
Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego https://multi-com.pl/,details,id_pr,159 ... u,gsm.html
Odchodzisz od auta i się zamyka a następnie wkładasz kluczyk do pokrowca s klatka faradaya. Z drugiej strony sprawca wystarczy że wybije szybę i też może podpiąć się pod OBD.
niech żyje system bez kluczykowy, prawie to samo co by samochód bez zamykania zostawić. Że też producenci nie odpowiadają za to...
tomeq83 napisał(a):W czasie jak kradziono ci samochód byłeś gdzieś w pobliżu (np w budynku)? Chodzi mi o ustalenie czy sprawca poprostu "przedłużył" zasięg działania Twojego klucza i w ten sposób dostał się do auta a następnie go odpalił lub zhakował przez OBD.
Takie coś do kluczyków to powinni w ASO dawać w gratisie do auta... Ja tak noszę karty kredytowe i potwierdzam, nie zeskanujesz
Panowie z tego co się orientowałem to do skanowania kluczyka raczej może dojść w bliskiej odległości np.ktoś stoi koło ciebie,auto parkuje obok podejrzanych kolesi w środku za czym się wygrzebiesz z auta swojego to już klucz jest sczytany .Raczej na duże odległości nie ma możliwości.No i oczywiście takimi rzeczami nie zajmuje się byle Heniek z warsztatu pod gruszą .
- Od: 31 sty 2016, 18:17
- Auto: Mazda cx-9 3,7 AWD 2008
Żaden system do namierzania nie pomoże jeżeli złodziej zagłuszy sygnał GPS czy to GSM. Najlepszym sposobem wydaje się dołożenie "niefabrycznego" zabezpieczenia montowanego "po swojemu" np.
rozcinanie obwodu, czy elektrozawory skutecznie unieruchamiają samochód a odpowiednio zamontowane nie sprawiają problemów.
rozcinanie obwodu, czy elektrozawory skutecznie unieruchamiają samochód a odpowiednio zamontowane nie sprawiają problemów.
Neonixos666 napisał(a):niech żyje system bez kluczykowy, prawie to samo co by samochód bez zamykania zostawić.
Tak samo szybko łamie się system kluczykowy. Żadna różnica
Nawet kluczykowy jest prostszy do złamania dla partaczy/amatorów złodziei niż ten bez kluczykowy.
Bez dodatkowych zabezpieczeń itd każde auto da się ukraść, koniec i kropka.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.