Czateria...cd
Bimbak napisał(a):Zależy do czego równasz
Jak słyszę sportowy samochód bez kompromisów to przed oczami mam Speedstera albo coś bez wnętrza i z klatką
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
No ok ... przesadziłem z tym bezkompromisowym, bo faktycznie nijak się to ma do oczywistej konkurencji Zetki. Takie auta były popularne w latach 90-tych i ma to swój urok. Teraz jednak mało producentów decyduje się na tak czystej definicji auto sportowe nie każąc sobie płacić wielokrotnie większych kwot. Mnie jednak przestało to przekonywać i bardziej przemawia do mnie koncepcja pseudosportowego GT w amerykańskim stylu. Mówię to ja, zmagający się z upierdliwym w codziennym użytkowaniu NCkiem.
BTW to mega mnie wczoraj fotele w NCku wkurzyły. Coś mnie zaczęło od nich w kręgosłupie walić. Dlatego lecą do tapicera. Jak mu się nie uda sensownego podparcia lędźwi wystrugać to idą na rozpałkę do ogniska. Dla kolesia co to projektował to bym piece w Auschwitz odpalił.
BTW to mega mnie wczoraj fotele w NCku wkurzyły. Coś mnie zaczęło od nich w kręgosłupie walić. Dlatego lecą do tapicera. Jak mu się nie uda sensownego podparcia lędźwi wystrugać to idą na rozpałkę do ogniska. Dla kolesia co to projektował to bym piece w Auschwitz odpalił.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Za stara
do takich foteli i niestety trzeba zmienić gablotę żeby wsiadało się wyżej i siedziało jak przy stole 

Proszę Cię ... jeżdżę sportowym motocyklem z kawałkiem sklejki obitej skają za siedzenie. To nie kwestia starej pupy tylko źle zaprojektowanego, lub wykonanego oparcia.
Pozdrawiam, Tomek
Bimbak napisał(a): Dla kolesia co to projektował to bym piece w Auschwitz odpalił.
Moja dziewczyna uwaza ze to najwygodniejsze fotele w jakich siedziala

Ja się nie wypowiadam, bo przy moim skrzywieniu kręgosłupa, żadne fotele nie dają mi dobrego podparcia
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Nie ukrywam, że całkiem możliwe jest że głownym winowajcą jest ugnieciona gąbką w fotelu kierowcy. Nieużywany fotel pasażera tutaj by mógł tłumaczyć zachwyt twojej dziewczyny.
Koleś twierdzi, że nawet mi regulację podparcia lędźwi może założyć. Zobaczymy.
Koleś twierdzi, że nawet mi regulację podparcia lędźwi może założyć. Zobaczymy.
Pozdrawiam, Tomek
brii napisał(a): coś bez wnętrza i z klatką
Zacząłem chodzić na basen i biegać, żeby się do kubła zmieścić

Eh....miałem następnym razem śmigać na południe PKP.....jadę znowu autem. Zawiercie, Katowice, nocleg w Mysłowicach a potem Nowy Sącz i ponownie Katowice.....
Nie wiem czy moje płuca to wytrzymają
Nie wiem czy moje płuca to wytrzymają
..::Born To Rise Hell::..
Bartek1986 napisał(a):Zacząłem chodzić na basen i biegać, żeby się do kubła zmieścić
Mam tak samo ale kroki podjąłem trochę mniej radykalne
a mi się udało ogarnąć ciut taniej OC. Gdyby nie moja słaba styuacja $ aktualnie i mógłbym sobie pozwolić na jednorazową wpłatę było by bardzo akceptowalnie, a w ratach jak zwykle słabiej ale trochę lepiej niżbyło początkowo.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gib napisał(a):a mi się udało ogarnąć ciut taniej OC. Gdyby nie moja słaba styuacja $ aktualnie i mógłbym sobie pozwolić na jednorazową wpłatę było by bardzo akceptowalnie, a w ratach jak zwykle słabiej ale trochę lepiej niżbyło początkowo.
Ile Ci wyszło? Ja za mazdę 6 w grudniu dostałem propozycje 1450 zł gdzie rok wcześniej zapłaciłem 450 zł. Chyba mnie nie lubią
Raczej chodzi o charakter posiadaczy. M6 to passat obecnych czasów, widoczne statystyki działają na niekorzyść – dodatkowo mamy tyle ulepów z Zachodu, więc może do końca bezpieczne te auta też nie są
.
W 2010 ubezpieczenie M6 było niemal dwukrotnie droższe od ubezpieczenia Mondeo.
W 2010 ubezpieczenie M6 było niemal dwukrotnie droższe od ubezpieczenia Mondeo.
Grzyby napisał(a):i wisienka na torcie
Kangoo 2001 – 1,9 – 54KM
stawka OC wyższa od Doblo i Dacii
dodajmy do zestawienia takie np.
Transit Connect 2015 – 1,0l 110KM
Dacia Dokker 1,2l 125KM
Ktoś widzi sens opierania stawek OC o pojemność?
Nie chce mi się szukać innych aut ale przykłady można mnożyć ...
No niestety to jest absurd, że za 54KM można płacić dużo więcej niż za 125KM
Kolejny absurd – ubezpieczyciele nie biorą pod uwagę przy wycenie OC systemów prewencyjnych zapobiegających stłuczkom / wypadkom, ale przy wycenie AC już jak najbardziej biorą.