Witam!
Takie pytanko mam – czy tempomat był dostępny do MX3 V6 z roku 92?? W instrukcji nie ma słowa o takim urządzeniu, a wydaje mi się, że w do modeli z roku 95 można było zamówić tempomat... Mylę się?
Tempomat – czy był dostępny w 92 w MX3?
Strona 1 z 1
To miło wiedzieć, że coś takiego było – zastanawiam się czy dałoby radę coś takiego w mojej zmontować bez dużych kosztów – super wygodne urządzenie
Wiecie może jakich modyfikacji trzeba by było dokonać?? Jestem w tym temacie kompletnie łysy, znaczy się nie wiem jak od strony technicznej działa takie ustrojstwo
Będę wdzięczny za porady
Wiecie może jakich modyfikacji trzeba by było dokonać?? Jestem w tym temacie kompletnie łysy, znaczy się nie wiem jak od strony technicznej działa takie ustrojstwo
Będę wdzięczny za porady
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Taki bajer co pozwala puścić gaz, a samochód będzie jechał z ustaloną prędkością, niezależnie od tego czy jest równo czy pod górkę. Po tym jak się zwolni tempomat automatycznie przyśpiesza do ustalonej prędkoście 
brii napisał(a):Po tym jak się zwolni tempomat automatycznie przyśpiesza do ustalonej prędkoście
Niebardzo, gdyż wciśnięcie pedału hamulca resetuje ustawienia tempomatu. Ale w odwrotną stronę nie, czyli jak przyspieszysz i cofniesz nogę z gazu to wraca do nadanej prędkości.
brii napisał(a):Wiecie może jakich modyfikacji trzeba by było dokonać?? Jestem w tym temacie kompletnie łysy, znaczy się nie wiem jak od strony technicznej działa takie ustrojstwo
Też nie mam zielonego pojęcia
- Od: 22 kwi 2005, 10:15
- Auto: 6 kombi 2.0 diesel 2004r
Marcino napisał(a):Niebardzo, gdyż wciśnięcie pedału hamulca resetuje ustawienia tempomatu.
To w razie takim to chyba nie warte świeczki
Bardzo spodobała mi się opcja powrotu do prędkości "rejsowej", szkoda, że MX3 tak nie ma
Mam nadzieję, że kiedyś ktoś kto będzie mógł coś więcej nt wiedzieć, napisze coś
Marcino napisał(a):gdyż wciśnięcie pedału hamulca resetuje ustawienia tempomatu
chyba tylko w MX, u mnie nic takiego niema miejsca. Wciskasz hamulec i tempo się zawiesza potem jeden ruch sterownikiem i znów jedzie jak wcześniej. Dopiero redukcja o conajmniej 2 biegi powoduje reset lub zwolnienie poniżej 40 km/h
Loczek napisał(a):a co to jest tempomat
w RF7 nie było
Waluś napisał(a):Wciskasz hamulec i tempo się zawiesza potem jeden ruch sterownikiem i znów jedzie jak wcześniej
Kurcze ile to się człowiek dowiaduje. Faktycznie tak jest, wcisnąłem przycisk z napisem "resume" i powrócił do poprzedniej prędkości i to zdrowo przyspieszając
Może to w czymś trochę pomoże:
http://www.auto-online.pl/elektron/siln ... mpomat.htm
- Od: 22 kwi 2005, 10:15
- Auto: 6 kombi 2.0 diesel 2004r
Marcino napisał(a):zdrowo przyspieszając
a to często (przynajmniej u mnie) zależy od stylu wcześniejszej jazdy. Zauważyłem u siebie, że jeśli po włączeniu komputera tempomatu poszarżuje troszkę to w momencie programowania on jakby zapamietywał styl jazdy hehe Potem po powrocie do ustawień potrafi mi pompować nawet 0,5 bara na turbinie

Strona 1 z 1